Αρχική » Προγνωστικά σνούκερ: Ρίσκα στο 1.90 και το 2.34 με εξήγηση – Koubanezos.gr

Προγνωστικά σνούκερ: Ρίσκα στο 1.90 και το 2.34 με εξήγηση – Koubanezos.gr

by admin

Ο Ευάνθης Γκόγκουλης ρισκάρει με προγνωστικά σνούκερ σε υψηλές αποδόσεις, ποντάροντας στη «φανέλα» έμπειρων παικτών και στην έλλειψη άγχους κάποιων άλλων.

Προγνωστικά σνούκερ: Η ώρα του Ρόμπερτσον

Φτάσαμε πια στο τελευταίο τριήμερο των προκριματικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, τα οποία μας επιφύλαξαν και φέτος πολλές εκπλήξεις. Σίγουρα θα υπάρξουν κι άλλες και αυτές θα κυνηγήσουμε. Αρχίζουμε, ωστόσο, το κείμενό μας με ένα ακλόνητο φαβορί.

Ο Νιλ Ρόμπερτσον αντιμετωπίζει σήμερα (στις 12:00 και τις 21:00) τον Ζακ Σούρετι, με την ελπίδα να μη… σκαλώσει στο άγνωστο περιβάλλον των προκριματικών. Ο 42χρονος Αυστραλός έμπλεξε στη διαδικασία λόγω της αδυναμίας του να κερδίσει κάποιο τρόπαιο την τελευταία διετία. Δεν παύει, όμως, να είναι ένας απ’ τους πιο χαρισματικούς παίκτες όλων των εποχών. Θα είναι τεράστια έκπληξη να μην προκριθεί στο Crucible. Κι ας μην πείθει ότι μπορεί να προχωρήσει μακριά στη συνέχεια.

Ο Σούρετι νίκησε στον 2ο γύρο με σχετική άνεση τον Γκάο Γιανγκ (10-6). Έχει ουσιαστικά εξασφαλίσει την παραμονή του στο Tour μέσω της ετήσιας κατάταξης και θα παίξει με λιγότερο άγχος, για το όνειρο του Crucible. Αυτή η έλλειψη άγχους μας κάνει λίγο επιφυλακτικούς. Δεν θα είναι τόσο εύκολο το ματς για τον Ρόμπερτσον. Γι’ αυτό η νίκη του με χάντικαπ 4,5 frames (έως και 10-5) είναι σούπερ στο 1.90 της Fonbet.

Προγνωστικά σνούκερ: Εκπλήξεις… με κάλυψη

Ο Μπεν Μέρτενς πέτυχε μια εντυπωσιακή ανατροπή κόντρα στον Ροντ Λόλερ (10-9 από 3-8!) και μπήκε σε θέση παραμονής στο Tour, διατηρώντας παράλληλα ζωντανό και το όνειρο της πρόκρισης στο Crucible. Θέλει, όμως, άλλες δύο νίκες για να φτάσει εκεί. Και την πρώτη πρέπει να τη σημειώσει σήμερα κόντρα στον Σι Τζιαχούι, ημιφιναλίστ του περσινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Δεν είναι διόλου εύκολος ο στόχος του νεαρού Βέλγου. Απ’ τη στιγμή, όμως, που έδειξε τέτοιες battling qualities προχθές, γιατί να μην κοντράρει και τον χαρισματικό πλην ασταθή Σι; Το «2» με το γερό αβάντζο των 4,5 frames έχει αξιοπρεπή απόδοση (1.48) και συνδυασμένο με άλλο ένα ασφαλές σημείο, μπορεί να μας πληρώσει ικανοποιητικότατα.

Το σημείο αυτό μπορεί να είναι άλλη μία έκπληξη με κάλυψη. Δηλαδή η νίκη του Σάντερσον Λαμ επί του Σιάο Γκουοντόνγκ με χάντικαπ 3,5 frames, η οποία μας δίνει μια δυάδα με συνολική απόδοση άνω του 2.30. Ο Λαμ τα έχει πάει περίφημα φέτος, ενώ με τη δύσκολη νίκη επί του Λίαμ Πούλεν (10-8) εξασφάλισε και την παραμονή του στο Tour. Χωρίς άγχος πλέον, μπορεί να κοντράρει τον Σιάο, ο οποίος είναι σίγουρα πιο ταλαντούχος και πιο ώριμος, αλλά όχι άτρωτος.

Προγνωστικά σνούκερ: Κρέγκι για την ανατροπή

Ο Σαμ Κρέγκι ήταν ανάμεσα στις επιλογές μας για πρόκριση στα μακροχρόνια προγνωστικά σνούκερ. Ωστόσο, δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι του με τον Τζιανγκ Τζουν. Χάνει με 6-3 κι έχει πολλή δουλειά αν θέλει να περάσει στην Judgement Day και να διεκδικήσει το εισιτήριο για το Crucible (κόντρα στον Χοσεΐν Βαφάι ή τον Μάρκο Φου).

Ο Τζιανγκ είναι ένας από τους παίκτες που ξεπετάχθηκαν στο φετινό Παγκόσμιο. Δεν είχε δείξει κάτι φοβερό στην παρθενική του σεζόν στο Tour, παρότι τον συνόδευαν ευμενή σχόλια. Ίσως να ήρθε τώρα η μεγάλη στιγμή του. Εμείς, όμως, δεν παύουμε να πιστεύουμε στον Κρέγκι. To 2021 είχε νικήσει στον καθοριστικό γύρο έναν άλλο πολυτάλαντο Κινέζο που δεν είχε ξεδιπλώσει ακόμα όλο το ταλέντο του. Τον (τιμωρημένο σήμερα) Τζάο Σιντόνγκ. Σίγουρα είναι ικανός τουλάχιστον να παλέψει για την ανατροπή στο δεύτερο σκέλος (έναρξη στις 16:30).

Με το +2,5 frames στο 1.80 (πληρωνόμαστε και σε ήττα του Κρέγκι με 10-8 ή 10-9), θα ρισκάρουμε και γερό ποντάρισμα. Κι ας ξέρουμε ότι είναι πιθανό ο Τζιανγκ να συνεχίσει όπως χθες και να νικήσει εύκολα.

ΠΗΓΗ

You may also like