Αρχική » Προγνωστικά μπάσκετ: Εμπιστοσύνη στον αλτρουισμό του Ολυμπιακού!

Προγνωστικά μπάσκετ: Εμπιστοσύνη στον αλτρουισμό του Ολυμπιακού!

by admin

Προγνωστικά και ανάλυση μπάσκετ από τα playoffs και το Game 3 της σειράς Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα έχει για σήμερα ο Παναγιώτης Γαλάνης.

Προγνωστικά μπάσκετ: Η δημιουργία θα φέρει τη νίκη

Καλημέρα σε όλους. Μετά από τα τρία διαδοχικά κερδισμένα σημεία, τα playoffs της Euroleague μας περιμένουν, καθώς συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον και μεγάλες μάχες. Εμείς επιστρέφουμε με προγνωστικά μπάσκετ από το τρίτο παιχνίδι στο ΣΕΦ για τη σειρά του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα.

Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να… σπάσουν την έδρα της Μπαρτσελόνα στο πρώτο ματς, επικρατώντας με 77-75, ωστόσο στο Game 2 γνώρισαν την ήττα με 77-69 και έτσι οι Καταλανοί ισοφάρισαν σε 1-1, με την πρόκριση για το Final-4 του Βερολίνου να παραμένει ανοιχτή.

Το σύστημά του τον βοηθάει!

Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που δεν βασίζεται στο ατομικό ταλέντο και τις αποφάσεις των παικτών του, αλλά σε ένα μπάσκετ… αλτρουισμού με συνεχόμενη κίνηση κοντά και μακριά από την μπάλα. Ο τρόπος παιχνιδιού που χρησιμοποιεί η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα προβληματίζει αρκετές άμυνες στην Εuroleague, καθώς σε κάθε ματς προκύπτει και ένας διαφορετικός πρωταγωνιστής για τους Πειραιώτες.

Οι «ερυθρόλευκοι» φέτος μοιράζουν 19,3 ασίστ κατά μέσο όρο, με τους Τόμας Γουόκαπ, Κώστα Παπανικολάου, Μουσταφά Φαλ και Νάιτζελ-Γουίλιαμς Γκος να παίζουν καταλυτικό ρόλο στον τομέα της δημιουργίας. Στον αντίποδα, η Μπαρτσελόνα μετράει 19,4 ασίστ ανά αγώνα και βασίζει τη δημιουργία της κυρίως στα γκαρντ της που διαθέτουν αρκετή ποιότητα στο κομμάτι αυτό, όπως είναι ο Ρίκι Ρούμπιο, ο Τόμας Σατοράνκσι, αλλά και οι Νίκολας Λαπροβίτολα και Ρόκας Γιοκουμπάιτις. Στο πρώτο ματς του «Παλάου Μπλαουγκράνα»,  οι «ερυθρόλευκοι» σημείωσαν 20 ασίστ έναντι 19 της Μπαρτσελόνα, όμως οι Καταλανοί που παρουσιάστηκαν σαφώς πιο βελτιωμένοι στο Game 2, είχαν 21 ασίστ έναντι 18 των Πειραιωτών, κάτι που έδειξε τη διάθεση και της ομάδας του Γκριμάου να μοιράσει το παιχνίδι της.

Η σειρά πλέον γυρνάει στο ΣΕΦ, όπου ο Ολυμπιακός… μεταμορφώνεται ακόμη περισσότερο και όταν κερδίζει τα παιχνίδια του, το κάνει κυρίως από την άμυνά του και τη σωστή δημιουργία φάσεων στην επίθεσή του. Με «όπλο» τον κόσμο του και τη συγκέντρωση, ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει το 2-1, όμως εμείς θα επιλέξουμε το να μοιράσουν περισσότερες ασίστ στον αγώνα οι γηπεδούχοι στην τιμή του 1.90.

ΒΟΜΒΑ! ΗΡΘΕ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΔΩΡΑ*!

ΠΗΓΗ

You may also like