Αρχική » Χτύπημα από τους Anonymous στον ισραηλινό στρατό: Χακάραμε 250.000 έγγραφα του IDF

Χτύπημα από τους Anonymous στον ισραηλινό στρατό: Χακάραμε 250.000 έγγραφα του IDF

by admin

Ηπαγκόσμια οργάνωση χάκερς Anonymous εξέδωσε ανακοίνωση σήμερα Παρασκευή δηλώνοντας ότι πραγματοποίησε επιτυχημένη κυβερνοεπίθεση στον Ισραηλινό Στρατό (IDF) και σύμφωνα με πληροφορίες απέσπασε 250.000 στρατιωτικά έγγραφα.

Η οργάνωση αναφέρει ότι απέκτησε πρόσβαση στον έλεγχο δεδομένων 20 gigabyte, που περιλαμβάνει περισσότερα από 233.000 έγγραφα, συμπεριλαμβανομένων αρχείων PDF, αρχείων Word, παρουσιάσεων PowerPoint και πολλά άλλα.

Οι Anonymous παρουσιάζουν και βίντεο με αποσπάσματα από παρουσιάσεις PowerPoint που δείχνουν προσωπικό του IDF και διαφάνειες που φέρουν λογότυπα των τμημάτων του Γενικού Επιτελείου.

Η αυθεντικότητα των εγγράφων στο βίντεο δεν έχει επιβεβαιωθεί, αναφέρει η Jerusalem Post.

IDF: Κανένας σοβαρός κίνδυνος, τακτική «ψυχολογικού πολέμου» από τους χάκερς

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών ασφαλείας των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, η πιθανότητα μιας πραγματικής παραβίασης στα αρχεία του IDF είναι ελάχιστη, υποδηλώνοντας μια πιθανή τακτική «ψυχολογικού πολέμου» από τους χάκερς.

«Τα συστήματα υπολογιστών του Ενόπλων Δυνάμεων είναι καλά ασφαλισμένα και διαβαθμισμένα σε διάφορα επίπεδα. Εάν συνέβη μια παραβίαση, είναι απίθανο η πρόσβαση να επεκταθεί απευθείας σε υπολογιστές του IDF. Αντίθετα, ενδέχεται να έχουν ληφθεί αρχεία από μη στρατιωτικούς υπολογιστές, παραβιάζοντας ενδεχομένως τους κανονισμούς» εκτιμούν οι ειδικοί του ισραηλινού στρατού.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.



ΠΗΓΗ

You may also like