Αρχική » Δολοφονία Λυγγερίδη: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. υψηλόβαθμο στέλεχος της Θύρας 7

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. υψηλόβαθμο στέλεχος της Θύρας 7

by admin

Ηγετικό στέλεχος του πυρήνα της εγκληματικής οργάνωσης της Θύρας 7 για τη δολοφονία του άτυχου αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη, φέρεται να είναι ο 41χρονος που συνελήφθη την Τετάρτη στην περιοχή του Κορυδαλλού από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους.

Όπως αναφέρεται γι’ αυτόν στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ. ο 41χρονος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης «παρίσταται στους αγώνες της ομάδας του Ολυμπιακού, σε όλα τα αθλήματα και βρίσκεται συνήθως στον αγωνιστικό χώρο φορώντας διαπίστευση, ενώ συνομιλεί και με άτομα που ανήκουν στην Διοίκηση του Ολυμπιακού».

Με βάση όσα προέκυψαν από την προανάκριση ο συλληφθείς όχι μόνο πρόκειται για ένα από τα ηγετικά στελέχη, αλλά φέρεται να ηγείται των οπαδών του Ολυμπιακού που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Κορυδαλλού και παράλληλα να εμφανίζεται να έχει συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων σχετικά με την εκδήλωση επεισοδίων, συμμετέχοντας τις περισσότερες φορές σε αυτά.

Σύμφωνα και πάλι με το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ. ο ίδιος «είναι από τους κύριους υπεύθυνους μαζί με την υπόλοιπη ηγετική ομάδα για την μεταφορά και ανάρτηση των πανό των οπαδών του Ολυμπιακού. Επίσης, στο Κ.Γ. Μελίνα Μερκούρη, ελέγχει τα εισιτήρια των οπαδών του Ολυμπιακού και αποφασίζει ποιος θα εισέλθει στο γήπεδο».

Ακόμα και σε περιπτώσεις που δεν έχει συμμετάσχει ο ίδιος σε αξιόποινη πράξη, όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί «ως ηγέτης της οργάνωσης προσπαθεί να δώσει “λύσεις” και παρεμβαίνει προκειμένου να καταφέρει να αθωώσει τους συμμετέχοντες-οπαδούς του Ολυμπιακού στις επιθέσεις, προσφέροντας χρήματα σε παθόντες οπαδικών επιθέσεων».

Κατά την αγωνιστική περίοδο 2019 και 2020, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, προτάθηκε από την Π.Α.Ε. Ολυμπιακός και έλαβε την ιδιότητα του S.L.O., ενώ με βάση τα στοιχεία που τηρούνται στο «ΕΡΓΑΝΗ» εμφαίνεται ότι από την 01/06/2022 ο 41χρονος άρχισε να εργάζεται στον Δήμο Πειραιά.

Μάλιστα, ο ίδιος μαζί με άλλους δύο που έχουν συλληφθεί θεωρούνται από τις Αρχές ως ηγετικό σύνολο που αποτελούσε τον πυρήνα της οργάνωσης, πάνω στον οποίο στηριζόταν η αδιάλειπτη και συνεχής δράση της. Αυτοί φέρονται να επέλεγαν τους στόχους, να σχεδίαζαν και να οργάνωναν την εγκληματική δραστηριότητα, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο και κατά το εκτελεστικό στάδιο, με φυσική και καθοδηγητική παρουσία σε όλες σχεδόν τις έκνομες ενέργειες.

Πηγή: Lawandorder.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΠΗΓΗ

You may also like