Αρχική » Σώθηκε ο Γιούχτας και έριξε κατηγορία τον Τηλυκράτη – Λύγισε την Athens Kallithea και έκανε δώρο στα Χανιά η Καλαμάτα!

Σώθηκε ο Γιούχτας και έριξε κατηγορία τον Τηλυκράτη – Λύγισε την Athens Kallithea και έκανε δώρο στα Χανιά η Καλαμάτα!

by admin

Συνεχίζει στη Super League 2 ο Γιούχτας Αρχανών!

Η κρητική ομάδα στο ματς ζωής και θανάτου στην έδρα της με τον Τηλυκράτη επικράτησε με 1-0, ρίχνοντας στη Γ’ Εθνική την ομάδα της Λευκάδας, που ήθελε τη νίκη για να παραμείνει στη δεύτερη κατηγορία.

Οι γηπεδούχοι πήραν το «τρίποντο» με το γκολ του Άλμπερτ Μπρους στο 15’ και ανέβηκαν στην 9η θέση με 22 βαθμούς, ενώ οι ηττημένοι παρέμειναν στην τελευταία θέση με 18 πόντους, με αποτέλεσμα να πέσουν κατηγορία.

Στα παιχνίδια για τις θέσεις των playoffs, η Καλαμάτα πήρε μεγάλη νίκη με 1-0 επί της Athens Kallithea και έβαλε φωτιά στις πρώτες θέσεις! Συγκεκριμένα, ανέβηκε στην 3η θέση με 36 βαθμούς, αφήνοντας την ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη στους 47 πόντους.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε με εκτέλεση πέναλτι στο 38’ ο Χερόνιμο Μπαράλες, ενώ πρωταγωνιστής ήταν ο Μαξίμ Κοβάλ για την τεράστια διπλή επέμβαση στο 64′.

Τα χαμόγελα από τη νίκη της Καλαμάτας πήγαν στα Χανιά! Και αυτό διότι επικράτησαν με 3-1 της Ηλιούπολης και με 44 βαθμούς μείωσαν στο -3 από την πρωτοπόρο, Athens Kallithea.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 28’ με τον Παντελίδη, όμως, η συνέχεια άνηκε ολοκληρωτικά στη κρητική ομάδα! Στο 37’ ο Κόλα ισοφάρισε σε 1-1, ενώ ο Μάναλης στο 41’ έβαλε μπροστά τα Χανιά για το 2-1 και το τελικό 3-1 πέτυχε στο 51’ ο Ίβαν Μιούλερ.

Σημαντική νίκη στο Αιγάλεω με 2-1 πήρε ο Ιωνικός, που ανέβηκε στην 4η θέση με 36 βαθμούς. Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα και πήραν το προβάδισμα στο 23’ με τον Νταβιώτη, όμως, η ομάδα της Νίκαιας στη συνέχεια παρουσίασε αισθητή βελτίωση και ήταν αποτελεσματική!

Στο 72’ ο Ντάουντα με κεφαλιά νίκησε τον Κυρίτση για το 1-1 και στο 90+5’ ο ίδιος παίκτης χάρισε το πολύτιμο «τρίποντο» στον Ιωνικό για το 2-1.

Στα άλλα ματς, ο Παναθηναϊκός Β’ έμεινε στο 2-2 Διαγόρα Ρόδου, σε ένα παιχνίδι που και τα τέσσερα τέρματα σημειώθηκαν στο δεύτερο μέρος.

Συγκεκριμένα, μετά από ένα πρώτο ημίχρονο χωρίς πολλές φάσεις, το «τριφύλλι» μπήκε δυνατά στην επανάληψη και άνοιξε το σκορ στο 54’ με τον Μαζχάρ. Οι γηπεδούχοι είχαν το πάνω χέρι και στο 61’ με εκτέλεση πέναλτι ο Γκουστάβο Φουρτάδο σημείωσε το 2-0.

Παρόλα αυτά το «τριφύλλι» άφησε το πόδι από το γκάζι και το πλήρωσε! Ο Βολάκης μείωσε στο 77’ για το 2-1 και ο Διαγόρας πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας στο 89’ με γκολ του Δερμιτζάκη.

Ίδια εξέλιξη, όσον αφορά το σκορ, είχε και το παιχνίδι του Ολυμπιακού Β’ με την Παναχαϊκή, που ήρθε ισόπαλο 2-2 στου Ρέντη. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν δυνατά και στο 5’ άνοιξαν το σκορ με τον Μπα, ενώ ο Πινακάς στο 9’ σκόραρε το 2-0.

Και ενώ όλα έδειχναν πως οι Πειραιώτες θα έπαιρναν το τρίποντο, οι Πατρινοί είχαν άλλη άποψη! Στο 80’ ο Πατρινός σημείωσε το 2-1 και στο 88’ ο Γαϊτανίδης ισοφάρισε για το τελικό 2-2. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι έχασαν σημαντική ευκαιρία για να πάρουν τη νίκη με το δοκάρι από την εκτέλεση φάουλ του Σαπουντζή στο 90’.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής του Νότιου ομίλου της Super League 2:

Κυριακή (10/03)
Παναθηναϊκός Β’ – Διαγόρας Ρόδου 2-2
(54′ Μαζχάρ, 61′ Φουρτάδο – 77′ Βολάκης, 89′ Δερμιτζάκης)
Γιούχτας – Τηλυκράτης 1-0
(15′ Άλμπερτ Μπρους)
Χανιά – Ηλιούπολη 3-1
(37’ Κόλα, 44’ Μάναλης 51’ Μίλερ – 28’ Παντελάκης)
Καλαμάτα – Athens Kallithea 1-0
(38′ Μπαράλες)
Αιγάλεω – Ιωνικός 1-2
(23’ Νταβιώτης – 72’, 90+5’ Ντάουντα)
Ολυμπιακός Β’ – Παναχαϊκή 2-2
(5? Μπα, 9? Πινακάς – 80? Πατρινός, 88? Γαϊτανίδης)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΠΗΓΗ

You may also like