Αρχική » Ο εντυπωσιακός προθάλαμος στο Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ

Ο εντυπωσιακός προθάλαμος στο Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ

by admin

Έναν εντυπωσιακό προθάλαμο περιλαμβάνει το Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ, του οποίου τα εγκαίνια έγιναν το μεσημέρι του Σαββάτου.

To sport-fm.gr εξασφάλισε τα σχετικά πλάνα από τον προθάλαμο.

Δείτε τα video:

Συγκινημένος Μελισσανίδης: «Να γεννηθούν νέες γενιές ΑΕΚτζήδων, θα φτιάξουμε αγάλματα Νεστορίδη-Παπαϊωάννου»

«Σας καλωσορίζω με μεγάλη χαρά στα εγκαίνια του Μουσείου Ιστορίας της ΑΕΚ. Είναι μία σπουδαία στιγμή για όλους μας, η οποία συμπίπτει με τη συμπλήρωση 100 χρόνων ένδοξης διαδρομής του συλλόγου μας. Από σήμερα αρχίζουμε ένα ταξίδι στον χρόνο. Ανακαλύπτουμε και θυμόμαστε τα ορόσημα της ιστορίας και τους θριάμβους, που καθόρισαν τη λαμπρή πορεία της ομάδας μας. Μέσα σε αυτά τα 100 χρόνια, η πίστη και ο αγώνας είναι οι αξίες μας. Όλοι αγαπούν τις ομάδες τους, αλλά εμείς δεν μπορούμε να ζήσουμε δίχως τη δική μας.

Η ΑΕΚ είναι η μοίρα μας, η ζωή και η ιστορία μας. Θα ήταν άδικο να μην αναφέρουμε ότι το φως της λαμπάδας που άναψαν οι πρόσφυγες θα καίει πάντα και σε αυτά τα τρία έργα. Στο γήπεδο, στο Μουσείο Ελληνισμού και στο Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ. Που είναι το σπίτι όπου φυλάμε τους ζωντανούς φίλους της ΑΕΚ. Κάθε έκθεμα του Μουσείου, κάθε ιστορικό κειμήλιο, κάθε μορφή της ΑΕΚ που θα αντικρίσετε, αποτελεί μία ξεχωριστή εμπειρία ζωής. Μπαίνει βαθιά μες την καρδιά και την ψυχή του συλλόγου μας. Αντανακλά την ταυτότητα, τις ιδέες και τις αρχές, που καθοδήγησαν την ΑΕΚ επί έναν αιώνα και την κράτησαν όρθια σε δύσκολους καιρούς. Σήμερα δεν γιορτάζουμε μόνο το παρελθόν μας, αγκαλιάζουμε και το μέλλον μας. Μέσα από το Μουσείο μας θα διατηρηθεί και θα αναδειχθεί η πολύτιμη κληρονομιά μας και θα γεννηθούν νέες γενιές ΑΕΚτζήδων. Ελπίζουμε το Μουσείο της ΑΕΚ να αποτελέσει πηγή έμπνευσης, εκπαίδευσης και υπερηφάνειας.

Σε αυτό το σημείο θέλω να κάνω ξεχωριστή αναφορά και να ευχαριστήσω τον Γεράσιμο Γασπαρινάτο, για τη σημαντική συμβολή του στη δημιουργία του Μουσείου μας. Χωρίς αυτόν τον θεματοφύλακά της ιστορικής μνήμης της ΑΕΚ, ίσως να μην μπορούσαμε να ολοκληρώσουμε τούτο το έργο. Ο Γεράσιμος θα συνεχίσει να βρίσκεται εδώ και να στηρίζει την προσπάθεια. Θα έχει τη Γενική Διεύθυνση του Μουσείου. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα του Ηλία Παπαγεωργίου. Ως διοίκηση κάναμε όσα υποσχεθήκαμε. Γήπεδο, δεύτερο γήπεδο για τους Νέους μας και δύο φωτεινά Μουσεία. Δύο λαμπρές κοιτίδες πολιτισμού και αθλητισμού. Όλα με όραμα, αγάπη, πείσμα και κυρίως νοικοκυροσύνη.

Έρχονται και τα δύο μεταλλικά αγάλματα, του Κώστα Νεστορίδη και του Μίμη Παπαϊωάννου, που θα τοποθετηθούν απέναντι από τη Πύλη των επισήμων, αριστερά και δεξιά από τη λίμνη με τους καταρράκτες. Έτσι κλείνουμε πια όλο τον κύκλο του κέντρου, αθλητισμού, μνήμης και πολιτισμού “Αγια-Σοφιά”. Σας ευχαριστώ θερμά και σας καλώ να περπατήσουμε στους δρόμους ιστορίας της ΑΕΚ, τιμώντας τη μεγαλειώδη κληρονομιά της».

Α

ΠΗΓΗ

You may also like