Αρχική » Τσακίρης: «Πρέπει να κάνει την υπέρβαση για δεξί μπακ η ΑΕΚ γιατί ”χάνει” με τη χρησιμοποίηση του Πινέδα»

Τσακίρης: «Πρέπει να κάνει την υπέρβαση για δεξί μπακ η ΑΕΚ γιατί ”χάνει” με τη χρησιμοποίηση του Πινέδα»

by admin

Τα τελευταία νέα της ΑΕΚ, μετά την ολοκλήρωση της σεζόν για τους «κιτρινόμαυρους», μετέφερε ο Γιώργος Τσακίρης στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6.

«Εμείς… χορογραφούμε στα όσα θα γίνουν από εδώ και στο εξής στην ΑΕΚ. Το επόμενο δεκαήμερο δεν περιμένουμε πολλές αλλαγές. Έχει ολοκληρωθεί η σεζόν και θα πάμε παραπέρα. Τα βασικά είναι να λυθούν ορισμένα ζητήματα, για να ελευθερώσουν το σχέδιο και να είναι πιο απλό. Για εμένα, η υπέρβαση και όλα τα σχετικά είναι να γίνουν στο δεξί άκρο της άμυνας, για να μην δούμε εκεί τον Πινέδα. Ήταν ο πιο σημαντικός παίκτης της ΑΕΚ, βάσει ανάλυσης και όλου του ελληνικού πρωταθλήματος», ανέφερε αρχικά ο ρεπόρτερ της ομάδας.

«Είναι ένα βασικό ζήτημα να μη χάνει τον παίκτη που είναι τόσο σημαντικός στο παιχνίδι της. Η μοναδική φορά που ανταποκρίθηκε σε αυτό το ρόλο σε απόλυτο βαθμό ήταν ένα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Δεν αντικαταστάθηκε ο Σιντιμπέ στη δεύτερη σεζόν, να πάει σε μία αναβάθμιση στη συγκεκριμένη θέση. Όταν δεν ήταν ο Ρότα ή δεν μπορούσε, έπαιζε ο Πινέδα και έχανε πάρα πολλά η ΑΕΚ. Για εμένα, λοιπόν, η ενίσχυση στο δεξί άκρο της άμυνας είναι η πιο σημαντική υπόθεση», πρόσθεσε.

Και συνέχισε, λέγοντας: «Από εκεί και πέρα, οι παίκτες που θα αποκτηθούν είναι να διαπιστώσουμε πώς θα παίξει η ΑΕΚ την επόμενη σεζόν. Αν θα πάει με 4-4-2, που είναι πολύ πιθανό για εμένα, ή αν θα πάει σε 4-3-3 για το βασικό σχέδιο τακτικής προσέγγισης, αξιοποιώντας τις επιλογές στα χαφ».

Α

ΠΗΓΗ

You may also like