Αρχική » Το Ισραήλ είχε ενημερώσει τις ΗΠΑ για την επίθεση στο Ιράν – Διαβεβαίωσε ότι δεν θα χτυπήσει πυρηνικές εγκαταστάσεις

Το Ισραήλ είχε ενημερώσει τις ΗΠΑ για την επίθεση στο Ιράν – Διαβεβαίωσε ότι δεν θα χτυπήσει πυρηνικές εγκαταστάσεις

by admin

Το Ισραήλ προειδοποίησε τις ΗΠΑ την Πέμπτη ότι σχεδίαζαν να επιτεθούν στο Ιράν την επόμενη ή εντός των επόμενων δύο ημερών μεταδίδει το Bloomberg, το οποίο επικαλείται δύο Αμερικανούς αξιωματούχους.

Σύμφωνα με το CNN, οι Ισραηλινοί διαβεβαίωσαν τους ομολόγους τους των ΗΠΑ ότι οι πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν δεν θα στοχοποιηθούν.

Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ διαμηνύουν ότι δεν συμμετείχαν στην επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν, αναφέρει το NBC News.

Από την πλευρά του το Ιράν υποβαθμίζει την επίθεση καθώς Ιρανοί αξιωματούχοι ανέφεραν στο Reuters ότι δεν υπήρξε επιτυχημένη πυραυλική επίθεση και ότι οι όποιες εκρήξεις ήταν αποτέλεσμα της πυραυλικής άμυνας του Ιράν.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, νωρίτερα την Πέμπτη είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στις «περιφερειακές απειλές και αποσταθεροποιητικές ενέργειες του Ιράν στη Μέση Ανατολή», σύμφωνα με ανακοίνωση του Πενταγώνου.

Η κλήση έγινε πριν το Ισραήλ πραγματοποιήσει πλήγμα εντός του Ιράν ενώ στην ανακοίνωση του Πενταγώνου δεν αναφέρεται σε συνομιλίες που ενδεχομένως να διεξήχθησαν σχετικά με τα σχέδια του Ισραήλ για επίθεση.

Ο Όστιν συζήτησε επίσης «τη σημασία της αύξησης και της διατήρησης της ροής ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους αμάχους της Γάζας, συμπεριλαμβανομένης της νέας διαδρομής από το λιμάνι Ασντόντ στο Ισραήλ», ανέφερε η ανακοίνωση.

Το CNN ανέφερε την Πέμπτη το βράδυ ότι το Ισραήλ είχε πει στις ΗΠΑ ότι θα αντεπιτεθούν κατά του Ιράν τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με υψηλόβαθμο Αμερικανό αξιωματούχο.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΠΗΓΗ

You may also like