Αρχική » Τενερίφη-Περιστέρι bwin: Για την πόλη, τη φανέλα και την ιστορία τους οι «Πρίγκιπες της δυτικής όχθης»!

Τενερίφη-Περιστέρι bwin: Για την πόλη, τη φανέλα και την ιστορία τους οι «Πρίγκιπες της δυτικής όχθης»!

by admin

Ραντεβού με την ιστορία έχει απόψε το Περιστέρι bwin!

Η αρμάδα του Βασίλη Σπανούλη, βρίσκεται πανάξια στην κορυφαία τετράδα του φετινού Basketball Champions League, συμμετέχοντας για πρώτη φορά στην ιστορία της σε Final 4 ευρωπαϊκής διοργάνωσης!

Ποτέ άλλοτε, οι «Πρίγκιπες της Δυτικής όχθης» δεν έχουν φτάσει τόσο μακριά στην Ευρώπη, ούτε και τα χρόνια που μεσουρανούσε στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» ο αείμνηστος, Αλφόνσο Φορντ, όταν η τότε ομάδα τη σεζόν 2000/01 είχε φτάσει μέχρι τους «16» της Ευρωλίγκας, προτού αποκλειστεί από την Μπασκόνια.

Απόψε λοιπόν, οι Περιστεριώτες τίθενται αντιμέτωποι με την Τενερίφη στον πρώτο ημιτελικό του Final 4 του Βελιγραδίου που θα διεξαχθεί στην εντυπωσιακή «Stark Arena» (19:00, sport-fm.gr, bwinΣΠΟΡ FM 94,6, Cosmotesports 4), με στόχο ακόμα ένα «θαύμα» και την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης!

Φέτος, το Περιστέρι bwin έχει… τρυπήσει το ταβάνι του, παίζοντας ένα εξαιρετικό μπάσκετ με διάρκεια και συνέπεια καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη. Με διαδοχικές υπερβάσεις, από τη δεύτερη φάση του BCL, όταν και βρέθηκαν με την πλάτη στον… τοίχο και από το 0-3, και τελικώς πήραν την πρόκριση στα προημιτελικά με ρεκόρ 3-3, μέχρι και την ανατροπή κόντρα στην κάτοχο του τροπαίου Βόννη (2-1), με δύο «κολλητές» και προπάντων κυριαρχικές νίκες, αρχικώς στην Αθήνα και εν συνεχεία στo Game 3 μέσα στη Γερμανία!

Απέναντί του, το Περιστέρι θα βρει την Τενερίφη, η οποία και είναι η μία από τις τρεις ισπανικές ομάδες που θα δώσουν το «παρών» στο Final 4, μιας και στις 22:00, η Μούρθια θα αντιμετωπίσει την Ουνικάχα Μάλαγα στον δεύτερο ημιτελικό.

Η ομάδα του Χαβιέρ Άλμπερτ βρίσκεται στην 6η θέση του ισπανικού πρωταθλήματος με ρεκόρ 19-11, ενώ, σε επίπεδο BCL, χρειάστηκε να περάσει το εμπόδιο της τουρκικής Τόφας (2-1 νίκες), εκμεταλλευόμενη το πλεονέκτημα έδρας που είχε, αφού και τις δύο νίκες της πήρε στο «Santiago Martin».

Να σημειωθεί πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες φέτος, αφού είχαν προηγηθεί οι μονομαχίες τους στη φάση των «16». Τότε, οι Ισπανοί είχαν επικρατήσει με 89-68 στην έδρα τους, με το Περιστέρι να παίρνει τη ρεβάνς με σκορ 90-82.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, από το ρόστερ της Τενερίφης ξεχωρίζει ο πολύπειρος Βραζιλιάνος γκαρντ, Μαρσέλο Χουέρτας, ο οποίος στα 40 του χρόνια μετράει 15,8 πόντους και 7,9 ασίστ κατά μέσο όρο στη διοργάνωση! Κίνδυνος… θάνατος για τις αντίπαλες άμυνες αποτελεί και ο πρώην «πράσινος», Κάιλ Γκάι, με 20,6 πόντους και 2,7 ασίστ κατά μέσο όρο σε 9 αγώνες BCL.

Τέλος, αναφορικά με τους τραυματισμούς και τις απουσίες, ο Βασίλης Σπανούλης είναι στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει σε όλους τους παίκτες του, την ίδια ώρα όπου για την Τενερίφη θα απουσιάσει ο Χάιμε Φερνάντες.

Διαιτητές: Ζουράνοβιτς (Βοσνία), Ματζόνι (Ιταλία), Κρέγιτς (Σλοβενία).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΠΗΓΗ

You may also like