Αρχική » Τα μυστήρια της «διάρρηξης» στο ΥΠΕΣ – Πού καταλήγει η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

Τα μυστήρια της «διάρρηξης» στο ΥΠΕΣ – Πού καταλήγει η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

by admin

Τα επόμενα εικοσιτετράωρα αναμένεται να ολοκληρωθεί η έρευνα της Ασφάλειας Αττικής για την υπόθεση διάρρηξης στο γραφείο του διευθυντή Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών το μεσημέρι της 26ης Απριλίου. Με βάση τα έως τώρα ευρήματα οι αστυνομικοί φέρονται να καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η σχετική καταγγελία είναι μάλλον ψευδής. Με τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και του υπουργείου Εσωτερικών να συσχετίζουν την καταγγελία με τα ευρήματα στην πολύκροτη υπόθεση διαρροής της λίστας με τα e-mails των αποδήμων.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και του υπουργείου συσχετίζουν την καταγγελία με την πολύκροτη υπόθεση διαρροής της λίστας με τα e-mails των αποδήμων.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Την 26η Απριλίου στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών μετέβη στο Α.Τ. Ακρόπολης και κατήγγειλε ότι τις μεσημεριανές ώρες της ίδιας ημέρας και συγκεκριμένα στο διάστημα από τη 1.30 μ.μ. έως τις 2.10 μ.μ. άγνωστος δράστης παραβίασε την πόρτα του γραφείου του διευθυντή Εκλογών. Για την υπόθεση υπεβλήθη μηνυτήρια αναφορά και λόγω της σοβαρότητας του περιστατικού η έρευνα ανετέθη στην Ασφάλεια Αττικής και ειδικότερα την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Η αρχική εκτίμηση ήθελε η διάρρηξη να είναι έργο μικροκακοποιών, πιθανόν τοξικομανών, που δεν είναι ασυνήθιστο να πραγματοποιούν κλοπές από δημόσια κτίρια του κέντρου της Αθήνας. Στο σημείο μετέβη κλιμάκιο της σήμανσης το οποίο ωστόσο, αν και ερεύνησε με ιδιαίτερη προσοχή τον χώρο, δεν κατάφερε να εντοπίσει δακτυλικά ή γενετικά αποτυπώματα σεσημασμένων ατόμων. Ακολούθησε έρευνα του τμήματος Ψηφιακών Πειστηρίων στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του γραφείου, από την οποία προέκυψε ότι δεν υπήρξε καμία αλλοίωση των ψηφιακών του αρχείων. Ερευνα έγινε και στο εσωτερικό σύστημα αλληλογραφίας IRIS του υπουργείου Εσωτερικών, δίχως να προκύψει παρέμβαση στον υπολογιστή του διευθυντή Εκλογών στο διάστημα που, σύμφωνα με την καταγγελία, είχε παραβιαστεί το γραφείο του.

Αμφιβολίες για το τι πραγματικά συνέβη γεννήθηκαν και από τις καταθέσεις των υπαλλήλων του υπουργείου Εσωτερικών. Αξιωματούχοι του υπουργείου που μίλησαν στην «Κ» υπό τον όρο της ανωνυμίας σημείωσαν ότι στον ίδιο όροφο με το γραφείο του διευθυντή Εκλογών βρίσκονται ακόμη δέκα γραφεία, οι υπάλληλοι των οποίων δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό, ενώ ούτε οι υπάλληλοι της ιδιωτικής εταιρείας ασφάλειας στην είσοδο κατέγραψαν κάτι ασυνήθιστο ή ύποπτο το μεσημέρι της 26ης Απριλίου. Τα παραπάνω αναμένεται να αποτυπωθούν στη δικογραφία που συντάσσει για το θέμα η ΕΛ.ΑΣ., ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι στην επίσημη ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών είχε κάνει λόγο για «φερόμενη διάρρηξη», φροντίζοντας με αυτόν τον τρόπο να κρατήσει αποστάσεις από τα καταγγελλόμενα.

Ποιο είναι όμως το κίνητρο της πιθανόν ψευδούς –σύμφωνα με τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ.– καταγγελίας περί διάρρηξης στο γραφείο του διευθυντή Εκλογών του ΥΠ.ΕΣ.; Οσοι παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις συσχετίζουν την υπόθεση με τη διαρροή της λίστας με τα e-mails των αποδήμων προς όφελος της ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας Αννας-Μισέλ Ασημακοπούλου. Η προανακριτική αρχή, πάντως, για να δώσει απάντηση στο ερώτημα έχει προχωρήσει σε άρση απορρήτου στο τηλέφωνο συγκεκριμένου αξιωματούχου του υπουργείου Εσωτερικών, με τα αποτελέσματα της διαδικασίας να αναμένονται το αμέσως επόμενο διάστημα, ενδεχομένως και εντός της σημερινής ημέρας. Πρόκειται για αξιωματούχο που είχε πρόσβαση στην επίμαχη λίστα με τα e-mails των αποδήμων. Την ίδια στιγμή, στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών που ρωτήθηκαν σχετικά επισημαίνουν μια ομολογουμένως ενδιαφέρουσα χρονική αλληλουχία των γεγονότων. Σημειώνουν συγκεκριμένα ότι την ημέρα που έγινε η καταγγελία περί διάρρηξης ολοκληρώθηκε και υπεβλήθη στον εισαγγελέα το πόρισμα του εσωτερικού ελέγχου του υπουργείου για την υπόθεση της διαρροής της λίστας με τα e-mails. Καθώς και ότι ένα ή δύο εικοσιτετράωρα νωρίτερα είχαν κοινοποιηθεί στα στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών τα πρώτα ευρήματα – συμπεράσματα από την έρευνα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για την ίδια υπόθεση.

Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΠΗΓΗ

You may also like