Αρχική » Τέζαρε την Ίντερ στα πέναλτι και πέρασε στους «8» η επτάψυχη Ατλέτικο!

Τέζαρε την Ίντερ στα πέναλτι και πέρασε στους «8» η επτάψυχη Ατλέτικο!

by admin

Τι κι αν η Ίντερ ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση; Τι κι αν είχε νικήσει 1-0 στο πρώτο ματς και πήρε προβάδισμα και στη Μαδρίτη; Η Ατλέτικο απέδειξε για μία ακόμη φορά πόσο σκληρόπετση είναι και αφού νίκησε 2-1 τους «νερατζούρι», έστειλε το ματς στα πέναλτι και τους πέταξε εκτός Champions League με 3-2!

Γκριεζμάν και Ντεπάι ανέτρεψαν τα δεδομένα μετά το γκολ του Ντιμάρκο, με τις δύο ομάδες να χάνουν τεράστιες ευκαιρίες και εντέλει να λύνουν τις διαφορές τους στη… ρουλέτα.

Εκεί, ο Όμπλακ απέκρουσε δύο πέναλτι και ο Ζόμερ ένα, με τον Λαουτάρο να είναι ο μοιραίος για τους Ιταλούς, καθώς έστειλε την μπάλα στα… περιστέρια στην τελευταία εκτέλεση.

Το ματς

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ και το άγγιξαν στο 5’, όταν ο Λίνο έκανε φοβερή προσπάθεια από αριστερά αλλά είδε τον Ζόμερ να αποκρούει το σουτ που επιχείρησε.

Η απάντηση ήρθε στο 13’, με τον Ντάμφρις να σουτάρει από τα δεξιά, τον Όμπλακ να αποκρούει και τον Ολλανδό να παίρνει το ριμπάουντ, στέλνοντας ωστόσο την μπάλα πάλι εκ νέου στον Σλοβένο.

Πέντε λεπτά αργότερα, ήταν σειρά του Λαουτάρο να απειλήσει, με μακρινό σουτ που κόντραρε σε αμυντικό και πήρε τροχιά προς την εστία, με τον τερματοφύλακα των «ροχιμπλάνκος» να αποσοβεί τον κίνδυνο.

Μία κεφαλιά του Μοράτα στο 29’ βρήκε σε ετοιμότητα τον Ζόμερ, με την Ίντερ να ανοίγει τελικά το σκορ στο 33’. Οι παίκτες του Ιντσάγκι αναπτύχθηκαν καταπληκτικά από τα αριστερά, με τον Μπαρέλα να στρώνει στον Ντιμάρκο και εκείνον να σκοράρει μέσα από την περιοχή.

Ωστόσο, η χαρά των Ιταλών κράτησε μόλις δύο λεπτά, καθώς ο Γκριεζμάν ισοφάρισε από κοντά στο 35’ μετά από απίθανη αδράνεια στην άμυνα των «νερατζούρι»!

Μάλιστα, η ομάδα του Σιμεόνε έψαξε και την ανατροπή πριν την ανάπαυλα, όμως ο Γάλλος σκόρερ δεν πρόλαβε να εκτελέσει από κοντά στο 43’.

Στο ίδιο μοτίβο το ξεκίνημα στο δεύτερο μέρος, με τον Ζόμερ να σταματά τον Γκριεζμάν στο 52’. Όσο περνούσε η ώρα ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι έριχναν τον ρυθμό, με αποτέλεσμα να μην έχουμε φάση για ώρα.

Φτάνοντας στο τελευταίο 20λεπτο, ο Σιμεόνε ρίσκαρε περισσότερο και, αφού είδε την ομάδα του να γλιτώνει σε δύο τετ α τετ των Τουράμ (76’) και Μπαρέλα (81’), ο Ντεπάι προειδοποίησε με σουτ στο δοκάρι στο 85’.

Ένα δίλεπτο αργότερα όμως, ο νεοεισελθών Ολλανδός στόχευσε καλύτερα και κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα του Ζόμερ, ανατρέποντας τα δεδομένα και στέλνοντας το ματς στην παράταση!

Κι αυτό γιατί στα τελευταία δευτερόλεπτα, ο Ρικέλμε απέτυχε να τεζάρει την Ίντερ, σουτάροντας ψηλά άουτ μέσα από την περιοχή…

Το έξτρα ημίωρο άρχισε με καλές στιγμές, καθώς ο Ζόμερ απέτρεψε τον Ντεπάι να κάνει το 3-1 στο 96’, ενώ οι κεφαλιές των Τουράμ (94’) και Λαουτάρο (98’) κατέληξαν άουτ.

Ο Ελβετός τερματοφύλακας των Μιλανέζων αποσόβησε και τον κίνδυνο σε συρτό σουτ του Κορέα (105+2’), με τον ρυθμό να πέφτει, λόγω κούρασης, στο δεύτερο ημίχρονο.

Κάπως έτσι, οδηγηθήκαμε στα πέναλτι. Εκεί, ο Όμπλακ είπε «όχι» σε Σάντσες και Κλάασεν, με τον Ζόμερ να αποκρούει την εκτέλεση του Σαούλ.

Εντέλει, με την Ατλέτικο στο 3-2, ο Λουτάρο έστησε την μπάλα στοχεύοντας στην ισοφάριση, πριν το πέμπτο πέναλτι των γηπεδούχων.

Ο Αργεντινός όμως έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ και την Ατλέτικο στην οκτάδα…

MVP: Μετά από ένα τέτοιο ματς, θα ήταν δύσκολο να καταλήξουμε σε έναν κορυφαίο, ωστόσο οι επεμβάσεις του Γιαν Όμπλακ στη διαδικασία των πέναλτι μας διευκολύνει αρκετά. Ο Σλοβένος σταμάτησε Σάντσες και Κλάασεν και χάρισε τεράστιο πλεονέκτημα στην ομάδα του, με τους συμπαίκτες του να το εκμεταλλεύονται.

Οι ενδεκάδες των ομάδων

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντ. Σιμεόνε): Όμπλακ, Σάβιτς, Βίτσελ, Ερμόσο, Μολίνα (79’ Μπάριος), Γιορέντε (98’ Αθπιλικουέτα), Κόκε, Ντε Πολ (71’ Κορέα), Λίνο (71’ Ρικέλμε), Μοράτα (79’ Ντεπάι), Γκριεζμάν (106’ Σαούλ)

Στον πάγκο: Μόλντοβαν, Γκομίς, Γκάμπριελ, Φερμέιρεν, Ρεϊνίλντο

Ίντερ (Σ. Ιντσάγκι): Ζόμερ, Παβάρ, Ντε Φράι, Μπαστόνι (72’ Ατσέρμπι), Μπαρέλα (84’ Φρατέζι), Τσαλχάνογλου, Μκιταριάν (111’ Κλάασεν), Ντάμφρις (72’ Νταρμιάν), Ντιμάρκο (84’ Μπίσεκ), Μαρτίνες, Τουράμ (102’ Σάντσες)

Στον πάγκο: Ντι Τζενάρο, Αουντέρο, Μπιουκάναν, Ασλάνι, Σαρ, Στάνκοβιτς

Διαιτητής: Μαρτσίνιακ
Βοηθοί: Λίστκιεβιτς, Κούπσικ
4ος: Ρατσκόφσκι
VAR: Κβιατκόφσκι, Φρανκόφσκι

Δείτε ΕΔΩ το live του sport-fm.gr.

ΠΗΓΗ

You may also like