Αρχική » Στη Βουλιαγμένη 9-11/5 η τελική φάση των Kυπέλλων πόλο, ανδρών και γυναικών

Στη Βουλιαγμένη 9-11/5 η τελική φάση των Kυπέλλων πόλο, ανδρών και γυναικών

by admin

Το κολυμβητήριο του ΝΟΒ, στον Λαιμό της Βουλιαγμένης, θα φιλοξενήσει το τριήμερο 9-11 Μαΐου το Final 8 του Κυπέλλου υδατοσφαίρισης ανδρών, καθώς και το Final 4 της αντίστοιχης διοργάνωσης των γυναικών.

Λόγω του συμπιεσμένου προγράμματος της σεζόν (υπενθυμίζεται ότι υπήρξε τρίμηνη διακοπή όλων των συλλογικών διοργανώσεων, για τη διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού και του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος), η φετινή προκήρυξη των δύο διοργανώσεων δεν προβλέπει προκριματικές φάσεις.

Στο Final 8 των ανδρών θα μετάσχουν οι έξι ομάδες των playoffs και οι δύο νικήτριες των play-in και στο Final 4 των γυναικών οι πρώτοι τέσσερις της κανονικής περιόδου, που ουσιαστικά έχουν ήδη ξεκαθαρίσει και θα είναι ο Ολυμπιακός, η Βουλιαγμένη, ο Εθνικός και ο Άλιμος. Η κλήρωση θα γίνει στις 24 Απριλίου (ώρα 13:00), στα γραφεία της ΚΟΕ.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα, την Πέμπτη 9 Μαΐου θα διεξαχθούν οι τέσσερις προημιτελικοί των ανδρών, την Παρασκευή 10/5 οι ημιτελικοί σε άνδρες και γυναίκες και το Σάββατο 11/5 οι τελικοί, που θα αναδείξουν τους κυπελλούχους Ελλάδας για την περίοδο 2023-24.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογο εγχείρημα είχε γίνει και το 2021, πάλι στον Λαιμό, όταν η ΚΟΕ είχε διοργανώσει κατευθείαν Final 8 στους άνδρες και Final 4 στις γυναίκες, λόγω της πολύμηνης διακοπής που είχε προηγηθεί ελέω lockdown.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΠΗΓΗ

You may also like