Αρχική » Σαρωτικός ο Παναθηναϊκός, διέλυσε τη Λαμία με Ιωαννίδη-Μπακασέτα και… τώρα ΑΕΚ!

Σαρωτικός ο Παναθηναϊκός, διέλυσε τη Λαμία με Ιωαννίδη-Μπακασέτα και… τώρα ΑΕΚ!

by admin

Τέταρτη σερί νίκη για τον Παναθηναϊκό που διέσυρε 5-0 τη Λαμία, στο «Αθανάσιος Διάκος», για την 6η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League και έδειξε… έτοιμος για τον «τελικό» στην «OPAP Arena».

Ιωαννίδης και Μπακασέτας έκαναν… ό,τι ήθελαν την άμυνα της ομάδας από την Φθιώτιδα, έχοντας από δύο γκολ έκαστος, μαζί με ισάριθμες ασίστ, επιβεβαιώνοντας την τρομερή τους κατάσταση!

Με την επικράτηση του «τριφυλλιού» να κρίνεται, ουσιαστικά, μέσα σε έξι λεπτά, από το 54’ έως το 60’, διάστημα στο οποίο σημειώθηκαν τρία γκολ υπέρ του…

Έτσι, ο Παναθηναϊκός ανέβηκε πρώτος προσωρινά, με 71 βαθμούς και αντιμετωπίζει την ΑΕΚ εκτός έδρας την προσεχή Τετάρτη (24/04), ενώ η Λαμία που έμεινε στους 34 πόντους και στην έκτη θέση υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, την ίδια ημέρα.

Στο… μυαλό των κόουτς:
Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε σε σχηματισμό 4-3-3, τον Ντραγκόφσκι στην εστία και τους Κώτσιρα, Γεντβάι, Ακαϊντίν και Χουάνκαρ τετράδα στα μετόπισθεν. Ο Αράο ήταν ο «κόφτης», έχοντας μπροστά του Τσέριν και Μπακασέτα, με τους Λημνιό-Μπερνάρ στα «φτερά» και τον Ιωαννίδη στην κορυφή της επίθεσης.

H Λαμία από την άλλη «κατέβηκε» με σύστημα 4-2-3-1 και τον Κοσέλεφ κάτω από τα γκολπόστ, ενώ Βασιλαντωνόπουλος, Κορνέζος, Τζανετόπουλος και Αμαράλ συνέθεσαν την τετράδα στην άμυνα. Τζανδάρης και Νούνιες ήταν οι δύο στον άξονα, με τους Λέικ, Σλίβκα και Τσιλούλη στην τριάδα πίσω από τον Μάλτσι, ο οποίος έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς:
Ο Παναθηναϊκός πήρε τον έλεγχο στο ξεκίνημα του ματς, έψαξε πολύ τις μπαλιές στην «πλάτη» της αντίπαλης άμυνας και παρότι δεν κατάφερε να επιβάλλει, ουσιαστικά, τον ρυθμό του ήταν εκείνος που είχε την πρώτη ευκαιρία για να σκοράρει.

Μόλις στο 4’, μετά από ατομική ενέργεια του Ιωαννίδη, ο οποίος γύρισε την μπάλα από δεξιά στο ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον Τσέριν να μην την βρίσκει, τον επερχόμενο Μπακασέτα να σουτάρει συρτά και τον Κοσέλεφ να αποκρούει δύσκολα στη δεξιά γωνία του!

Η Λαμία σταδιακά άρχισε να πιέζει περισσότερο, προσπαθώντας παράλληλα να χτυπήσει από τα δεξιά με τον Τσιλούλη, χωρίς ωστόσο να γίνει ουσιαστικά απειλητική.

Ο μυϊκός τραυματισμός και η αναγκαστική αλλαγή του Μπερνάρ, στο 21’, έκανε τα πράγματα ακόμα δυσκολότερα για τους «πράσινους». Έφερε, ωστόσο, κατά κάποιον τρόπο και το 0-1, δύο λεπτά μετά

Καθώς από την κατά μέτωπο επίθεση του Ιωαννίδη από δεξιά και το άνοιγμα του στον Λημνιό, εκείνος σούταρε από διαγώνια θέση, στέλνοντας τη μπάλα στο δεξιό δοκάρι για να έρθει ο επερχόμενος Βέρμπιτς -που είχε αντικαταστήσει τον Μπερνάρ- και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα!

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν στη συνέχεια, κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, με τον Παναθηναϊκό να… κατεβάζει ταχύτητα και να ψάχνει ένα δεύτερο τέρμα στο ανοιχτό γήπεδο.

Αφού, λοιπόν, «προειδοποίησε» στο 36’, με την πολύ καλή κάθετη πάσα του Μπακασέτα για τον Ιωαννίδη, που έφυγε στην «πλάτη» της άμυνας αλλά το πλασέ του από πλάγια και δεξιά της περιοχής πέρασε άουτ, πέτυχε και δεύτερο τέρμα…

Όταν ο Μπακασέτας έβγαλε μια ακόμα κάθετη στον Ιωαννίδη, εκείνος «χόρεψε» τον Κορνέζο, μπήκε στην περιοχή από δεξιά και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον αμαρκάριστο Μπακασέτα, ο οποίος με πλασέ έκανε το 0-2 στο 44ο λεπτό!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Βόκολο να κάνει διπλή αλλαγή, αντικαθιστώντας την αριστερή πλευρά της Λαμίας. Ωστόσο, ήταν οι φιλοξενούμενοι εκείνοι που μπήκαν με το… πόδι στο γκάζι, όντας απελευθερωμένοι από το υπέρ τους προβάδισμα.

Με αποτέλεσμα μέσα σε διάστημα έξι λεπτών, κι αφού πρώτα είχαν φροντίσει να… δείξουν τις προθέσεις τους με τις φάσεις των Μπακασέτα-Βέρμπιτς, να «καθαρίσουν» την υπόθεση νίκη πριν συμπληρωθεί μια ώρα αγώνα!

Συγκεκριμένα, στο 54’ από την εκτέλεση κόρνερ του Μπακασέτα, ο Ιωαννίδης με «άπιαστη» κεφαλιά έκανε το 0-3, με τους δύο τους να… αλλάζουν ρόλους. Τρία λεπτά μετά, ο πρώτος χρίστηκε ξανά σκόρερ μετά από φάση διαρκείας, για να έρθει στο 60ο λεπτό μια ακόμα φοβερή ατομική ενέργεια του δεύτερου, ο οποίος «υπέγραψε» το 0-5!

Σκορ το οποίο έδωσε την δυνατότητα στον Τερίμ να κάνει διαχείριση ενόψει Τετάρτης και ΑΕΚ και να πραγματοποιήσει τριπλή αλλαγή, αλλά και μια ακόμα στην πορεία, προφυλάσσοντας τους Χουάνκαρ, Ακαϊντίν, Μπακασέτα και Ιωαννίδη…

Μοιραία, ο ρυθμός έπεσε με την Λαμία να βρίσκει την ευκαιρία μπαίνοντας στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης να κάνει δύο φάσεις για να βρει το… γκολ της τιμής.

Σε αμφότερες, όμως, ο Λοντίγκιν κατάφερε να κάνει δύο εξαιρετικές επεμβάσεις, στο 83′ και στο 84′, σε προσπάθειες του Τσιλούλη και του Βασιλαντωνόπουλου αντίστοιχα, διατηρώντας το μηδέν στην άμυνα και το 0-5 μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Ευαγγέλου.

Λαμία-Παναθηναϊκός 0-5: Σαρωτικός ο Παναθηναϊκός με Ιωαννίδη-Μπακασέτα και... τώρα ΑΕΚ!

MVP: Στερεύουν τα λόγια για τον ασταμάτητο Φώτη Ιωαννίδη, καθώς ο διεθνής σέντερ φορ ήταν εκείνος που… έθεσε τον τόνο στην επικράτηση της ομάδας του. Είχε συμμετοχή στο πρώτο γκολ και την ασίστ στο δεύτερο, στον Μπακασέτα που έχασε στα… σημεία τον τίτλο, πέτυχε δύο τέρματα ο ίδιος, ενώ συνολικά ταλαιπώρησε την αντίπαλη άμυνα, «εκθέτοντάς» την από τα δεξιά.

Λαμία-Παναθηναϊκός 0-5: Σαρωτικός ο Παναθηναϊκός με Ιωαννίδη-Μπακασέτα και... τώρα ΑΕΚ!

Η «σφυρίχτρα»: Σε γενικές γραμμές, δεν είχε προβλήματα η διαιτησία του Ευαγγέλου σήμερα. Ο Αθηναίος ρέφερι δεν χρειάστηκε να διαχειριστεί κάποια δύσκολη φάση, παρά τα αρκετά φάουλ που υπήρξαν στην αναμέτρηση, ενώ και στις περιπτώσεις των καρτών που έβγαλε, ήταν σωστός.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος) : Κοσέλεφ, Βασιλαντωνόπουλος, Τζανετόπουλος, Κορνέζος (62′ Στάνκο), Αμαράλ (46′ Σίντκλεϊ), Τζανδάρης (62′ Κοντονίκος), Σλίβκα, Νούνιες, Τσιλούλης, Λέικ (46′ Μαρτίνεθ), Μάλτσι.

Έμειναν στον πάγκο: Χατζηεμμανουήλ, Τόσιτς, Τσούκαλος, Γιαννούτσος, Τερεζίου.

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Γεντβάι, Ακαϊντίν (63′ Βιλένα), Χουάνκαρ (63′ Μλαντένοβιτς), Αράο, Τσέριν, Μπακασέτας (63′ Μαντσίνι), Λημνιός, Ιωαννίδης (71′ Σπόραρ), Μπερνάρ (23′ λ.τ. Βέρμπιτς).

Έμειναν στον πάγκο: Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Ρούμπεν, Αϊτόρ.

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών).

Βοηθοί: Aνδρέας Φωτόπουλος, (Αθηνών), Ιωάννης Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας).

4ος διαιτητής: Κωνσταντίνος Κατοίκος (Αθηνών).

VAR: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας).

AVAR: Δημήτρης Σαμοΐλης (Αθηνών).

Δείτε εδώ την περιγραφή του αγώνα από το Match Centre

ΠΗΓΗ

You may also like