Αρχική » Προγνωστικά NBA: Προκαλούν τα χαμηλά όρια των «ταύρων»

Προγνωστικά NBA: Προκαλούν τα χαμηλά όρια των «ταύρων»

by admin

Προγνωστικά NBA: Ο Λοβέρδος ξεκινά την εβδομάδα με δύο ειδικά παικτών από το Σακρεμέντο Κινγκς – Σικάγο Μπουλς, με συνδυαστική απόδοση 3.70!

Προγνωστικά ΝΒΑ: Ειδικά με άρωμα Σικάγο

Καλησπέρα και καλή εβδομάδα NBAερς! Μετά από ένα άκρως ενδιαφέρον Σαββατοκύριακο, η εβδομάδα ξεκινά φυσικά με τα προγνωστικά NBA. Σήμερα βάζουμε στο μικροσκόπιο την αναμέτρηση του «Γκόλντεν 1 Σέντερ», ανάμεσα σε Σακρεμέντο Κίνγκς και Σικάγο Μπουλς. Με δύο όρια σε ειδικά παικτών να δείχνουν προκλητικά χαμηλά.

Οι Κινγκς έρχονται από τεράστια νίκη στην παράταση επί των Μινεσότα Τίμπεργουλβς, με σκορ 124-120. Μία νίκη που ήρθε παρά την απουσία του καλύτερου τους παίκτη, ΝτεΆρον Φόξ. Η κατάσταση του οποίου αξιολογείται καθημερινά και πιθανότατα θα επιστρέψει στη σημερινή αναμέτρηση. Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης ήταν ο Μαλίκ Μονκ με 39 πόντους, 35 εκ των οποίων στο δεύτερο ημίχρονο. Οι Κινγκς με σκορ 34-25 είναι έκτοι στη Δύση, μόλις ένα παιχνίδι πίσω από τους Πέλικανς.

Η άμυνα τους συνεχίζει να προβληματίζει, κάτι το οποίο προσπαθούν να υπερκαλύψουν με την καλή τους επίθεση. Με 117,7 πόντους ανά 100 κατοχές, είναι 25οι  σε αμυντική αξιολόγηση, στα τελευταία δέκα παιχνίδια. Σε αυτό το διάστημα δέχονται τους πέμπτους περισσότερους πόντους (118,1) και επιτρέπουν τις τέταρτες περισσότερες ασίστ (29,5).

 

Σικάγο Μπουλς

Οι Μπουλς έχασαν εύκολα από το Μιλγουόκι εντός έδρας και ταξιδεύουν στο Σακρεμέντο για να διεκδικήσουν ότι καλύτερο μπορούν. Η απουσία του ΛαΒίν δείχνει να βοήθησε την ομάδα, αφού ανέδειξε νέους πρωταγωνιστές όπως ο Κόμπι Γουάιτ και ο Έιο Ντοσούνμου. Έτσι οι Μπουλς σκαρφάλωσαν στην ένατη θέση της Ανατολής. Η εικόνα των ομάδων κάτω από τη δέκατη θέση, με κάνει να πιστεύω πως έχουν εξασφαλίσει πλέον ένα εισιτήριο για τα Play In. Ο Άλεξ Καρούζο έχει κάποιες μικροενοχλήσεις, τις οποίες αξιολογεί καθημερινά η ιατρική ομάδα των Μπουλς.  Απόψε όμως όλα δείχνουν πως θα είναι διαθέσιμος.

Νίκολα Βούσεβιτς

Ο βασικός Σέντερ των Μπουλς αποτελεί ένα από τα βαρόμετρα της ομάδας και περιέργως τον τελευταίο καιρό είναι αρκετά αξιόπιστος. Έχει μέσο όρο 21,3 πόντους, 11,1 ριμπάουντ και 2,9 ασίστ στα τελευταία δέκα παιχνίδια. Φυσιολογικός μέσος όρος για την καριέρα του, όμως αυτό που μου προκαλεί εντύπωση είναι η συνέπεια του. Σε αυτά τα δέκα παιχνίδια μόλις δύο φορές δεν έφτασε τους 20 πόντους. Η πρώτη ήταν απέναντι στους τρομακτικούς ψηλούς του Κλίβελαντ και η δεύτερη το Σάββατο απέναντι στους Μπακς. Στη δεύτερη έπαιξε ρόλο η αποβολή του με δεύτερη τεχνική ποινή, αφού στο ημίχρονο είχε βάλει ήδη 15 πόντους. Αυτά είναι και τα μόνα παιχνίδια στα οποία δεν επιβεβαίωσε το σημερινό του όριο σε Πόντους + Ασίστ.

Άλεξ Καρούζο

Θεωρώ πως ο Καρούζο είναι ένας από τους καλύτερους αμυντικούς της λίγκας τα τελευταία χρόνια. Φέτος όμως η εξέλιξη του με εντυπωσιάζει! Έχει τα περισσότερα κλεψίματα (1,5) και κοψίματα (1,1) στους Μπουλς. Τα 1,1 κοψίματα είναι και η καλύτερη επίδοση της καριέρας του, ενώ τα 1,5 κλεψίματα η δεύτερη καλύτερη. Επίσης μαζεύει και 3,7 ριμπάουντ ανά αγώνα, κάνοντας την καλύτερη του χρονιά και σε αυτή την κατηγορία. Μέχρι εδώ όλα καλά, απλά βελτίωσε ακόμα περισσότερο το δυνατό του σημείο, την άμυνα.

Οι απουσίες των Μπουλς όμως, τον έκαναν να κάνει ένα τεράστιο άλμα στην άλλη άκρη του παρκέ. Ο Καρούζο που μέχρι πέρσι είχε μέσο όρο καριέρας 6,6 πόντους, φέτος εκτόξευσε αυτό το νούμερο στο 9,8! Πλέον δεν αποτελεί μόνο ένα πολύτιμο αμυντικό εργαλείο για τον προπονητή του, αλλά και έναν έξτρα κίνδυνο για τις αντίπαλες άμυνες. Στα τελευταία δέκα παιχνίδια έχει μέσο όρο 8,5 πόντους, 4,5 ριμπάουντ και 3,3 ασίστ. Νούμερα που θα ήταν αρκετά υψηλότερα, χωρίς την κακή εμφάνιση απέναντι στους Πίστονς, που είχε 4/2/1 σε λιγότερο από 25 λεπτά συμμετοχής. Η οποία ήταν και η μοναδική φορά που δεν ξεπέρασε το σημερινό του όριο σε Πόντους + Ριμπάουντ + Ασίστ.

ΠΗΓΗ

You may also like