Αρχική » Προγνωστικά σνούκερ: Στήριξη στα μακροχρόνια – Koubanezos.gr

Προγνωστικά σνούκερ: Στήριξη στα μακροχρόνια – Koubanezos.gr

by admin

Ο Ευάνθης Γκόγκουλης δίνει τα τελευταία προγνωστικά σνούκερ για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και κρατάει δυνάμεις για το κυρίως τουρνουά.

Προγνωστικά σνούκερ: Μπορεί ο Ο’Κόνορ

Ένα λάθος που κάναμε χθες, ήταν ότι δεν στηρίξαμε το μακροχρόνιο για πρόκριση του Στίβεν Μαγκουάιρ. Η επιλογή του over 16,5 frames στο ματς με τον Γιουάν Σιτζούν δεν ήταν κακή, αλλά εντέλει δεν πέρασε (ο Σκωτσέζος νίκησε 10-6). Και δεν θα κάνουμε το ίδιο λάθος με τον Τζο Ο’Κόνορ.

Η επιλογή στο πρόσωπο του 28χρονου άσου από το Λέστερ, έγινε με βάση το ότι δεν έχει πάρει ποτέ το εισιτήριο για το Crucible. Και είναι αναμφίβολα πολύ καλός για να μην τα καταφέρει ούτε φέτος, στην έκτη σεζόν του ως επαγγελματίας. Το 10-2 επί του Ζιλιέν Λεκλέρ προχθές ήταν ενδεικτικό της φόρμας του, αλλά ο αντίπαλος δεν είναι εύκολος. Ο Ματ Σελτ έχει μεγαλύτερη πείρα και περισσότερες διακρίσεις. Αλλά είναι και ασταθής.

Το 2.00 της νίκης του Ο’Κόνορ στη Stoiximan δεν είναι κακό, απ’ τη στιγμή που το μακροχρόνιο έδινε 2.30. Μπορεί να πέσουμε εντελώς έξω, αλλά στηρίζουμε την προ δεκαημέρου έμπνευση.

Προγνωστικά σνούκερ: Θα σκοράρει ο Ρόμπερτσον

Το μοναδικό χθεσινό προγνωστικό με centuries χάθηκε στις λεπτομέρειες. Ο Τζακ Τζόουνς και ο Τζόου Γιουελόνγκ πέτυχαν από ένα «κατοστάρι», όμως το τρίτο στον αγώνα δεν ήλθε ποτέ. Πέντε φορές ο νικητής Τζόουνς έκανε break άνω των 80 πόντων, αλλά «κόλλησε» λίγο πριν το τριψήφιο.

Επειδή δεν βάζουμε μυαλό, θα κυνηγήσουμε κάτι αντίστοιχο και σήμερα. Θα ποντάρουμε σε έναν απ’ τους καλύτερους breakbuilder όλων των εποχών, τον Νιλ Ρόμπερτσον, απ’ τον οποίο περιμένουμε τρία break 100 πόντων και άνω στον αγώνα του με τον Τζέιμι Τζόουνς. Οι χαμηλές αποδόσεις στα χάντικαπ της νίκης του Αυστραλού μας σπρώχνουν προς το 2.10 του over 2,5 centuries. Ο Ουαλός, άλλωστε, είναι καλύτερος παίκτης απ’ τον Ζακ Σούρετι, τον οποίο συνέτριψε με 10-2 ο Ρόμπερτσον προχθές.

Πάντως, όταν ο Τζόουνς είχε χάσει κι αυτός με 10-2 απ’ τον Thunder of Down Under, το 2015 που τον συνάντησε στο Crucible. Ο Ρόμπερτσον αντιμετωπίζει τα προκριματικά με σεβασμό και όχι αφ’ υψηλού, οπότε αξίζει ένα ποντάρισμα και στη νίκη του με μια καλή διαφορά (με χάντικαπ 3,5 και άνω).

Προγνωστικά σνούκερ: Τσάο για την επιστροφή

Άλλος ένας παίκτης που είχαμε δώσει σε μακροχρόνιο πρόκρισης είναι ο Τσάο Γιουπένγκ. Επιλογή που είχαμε κάνει με βάση την καλή σεζόν που πραγματοποιεί και την έλλειψη ισχυρού αντιπάλου στο section. Ο Πανγκ Τζουνσού, τον οποίο θα αντιμετωπίσει σήμερα, δεν είναι σε καμία περίπτωση φόβητρο.

Η πείρα παίζει πάντοτε ρόλο στην Judgement Day και περιμένουμε να «μιλήσει» και στο εν λόγω ματς. Ο Τσάο διψά για την επιστροφή στο Crucible για πρώτη φορά μετά το 2012 και ύστερα από την επιβλητική νίκη επί του Μα Χαϊλόνγκ (10-4), οι μπουκ τον δίνουν ως ελαφρό φαβορί. Κάτι που δεν συνέβαινε στα μακροχρόνια, όπου τη χαμηλότερη απόδοση για πρόκριση είχε ο Πανγκ. Με χάντικαπ 1,5 frame, η απόδοση ανεβαίνει στο 2.15.

Προγνωστικά σνούκερ: Ντέι στα ίσα

Αν και ο νόμος των πιθανοτήτων λέει ότι κάποιο μακροχρόνιο θα σπάσει, για λόγους αρχής θα προτείνουμε και το τελευταίο. Τον Ράιαν Ντέι, ο οποίος αντιμετωπίζει τον Σκοτ Ντόναλντσον.

Το ζευγάρι έχει παρελθόν στην Judgement Day και μάλιστα πρόσφατο και ασυνήθιστο. Οι δύο παίκτες είχαν τεθεί αντιμέτωποι και πέρυσι, όμως ο αγώνας δεν τελείωσε ποτέ. Ο Ντόναλντσον παρουσίασε ένα τρέμουλο, το οποίο οι γιατροί του έχουν αποδώσει σε παρενέργειες του εμβολίου του Covid-19 (ο ίδιος δεν δηλώνει αντιεμβολιαστής) και αποχώρησε ενώ έχανε ήδη με 4-0.

Φέτος ο λεπτοκαμωμένος Σκωτσέζος θα επιδιώξει να πάρει το αίμα του πίσω. Ο Ντέι είναι απίστευτα ασταθής και το έδειξε και κόντρα στον Τζον Άστλι. Πέτυχε τέσσερα centuries και νίκησε 10-6, αλλά έκανε και λάθη που επέτρεψαν προσωρινά στον αντίπαλό του να έχει ελπίδες (το σκορ ήταν κάποια στιγμή 6-5).

Ο Ντόναλντσον νίκησε κι αυτός με 10-6 τον Τζο Πέρι και θα χρειαστεί μία ακόμα υπέρβαση για να περάσει στην τελική φάση για τρίτη φορά. Ίσως αν δεν είχαμε δώσει το μακροχρόνιο για τον Ντέι, να τον στηρίζαμε. Τώρα θα παίξουμε τον Ουαλό και μάλιστα με χάντικαπ 2,5 frames.

Προγνωστικά σνούκερ: Decider τα ταλέντα

Το πιο ελκυστικό ματς της ημέρας για τον γράφοντα είναι αυτό ανάμεσα στους δύο νεαρούς Κινέζους, τον Σι Τζιαχούι και τον Γου Γιζέ. Αμφότεροι είχαν δώσει το «παρών» πέρυσι στο Crucible, με τον Σι να είναι η αποκάλυψη του Παγκοσμίου, αφού έφτασε μέχρι τους «4» κι έχασε μεγάλη ευκαιρία για να πάει και στον τελικό. Σήμερα, όμως, το εισιτήριο είναι μόνο για έναν.

Ο Σι επιβίωσε με δραματικό τρόπο προχθές κόντρα στον Μπεν Μέρτενς, ανατρέποντας το εις βάρος του 7-9 κι ενώ στο προτελευταίο frame είχε χρειαστεί ένα σνούκερ για να αποφύγει την ήττα. Ο Γου νίκησε λίγο πιο εύκολα τον Τιάν Πενγκφέι, αν και η εξέλιξη του ματς ήταν αλλοπρόσαλλη. Από 0-3, 8-4, 8-8 και τέλος 10-8!

Ποιος θα νικήσει λοιπόν; Το νεαρό της ηλικίας των δύο παικτών και ο ενθουσιασμός τους, δεν επιτρέπει σοβαρό ποντάρισμα. Επιλέγουμε το ματς (που είναι πιθανός τελικός Παγκοσμίου το… 2040) για το fun bet μας. Να πάει κι αυτό στο decider, όπως το ματς του Σι με τον Μέρτενς και να νικήσει ο καλύτερος. ‘Η ο πιο τυχερός.

 

ΠΗΓΗ

You may also like