Αρχική » Προγνωστικά σνούκερ: Με αρετή και τόλμη από 1.88 έως 3.40 – Koubanezos.gr

Προγνωστικά σνούκερ: Με αρετή και τόλμη από 1.88 έως 3.40 – Koubanezos.gr

by admin

Ο Ευάνθης Γκόγκουλης δίνει τέσσερα προγνωστικά σνούκερ για την πρώτη ημέρα της κρίσης των φετινών προκριματικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Προγνωστικά σνούκερ: Μυρίζει ντέρμπι

Για άλλη μια χρονιά, οι τρεις πρώτοι γύροι των προκριματικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος σνούκερ μας δίδαξαν πολλά. Με κυριότερο, το εξής ένα: Ότι το στοίχημα θέλει αρετή και τόλμη για να βγάλεις κέρδος. Γι’ αυτό σήμερα, που έχουμε την πρώτη Judgement Day (οι αγώνες αρχίζουν στις 13:00 και το δεύτερο σκέλος στις 21:00), θα πάρουμε περισσότερα ρίσκα.

Θα αρχίσουμε, βέβαια, συντηρητικά. Με το over 16,5 frames του αγώνα του Στίβεν Μαγκουάιρ με τον Γιουάν Σιτζούν. Ο Σκωτσέζος νίκησε αρκετά δύσκολα τον Άσλι Χιούγκιλ (10-7) και έβγαλε την κλασική του γκρίνια όταν τα πράγματα πήγαιναν στραβά. Γι’ αυτό δεν βάζουμε το χέρι μας στη φωτιά για σήμερα. Και πέρυσι, άλλωστε, τον είχε αποκλείσει νεαρός (σχετικά) Κινέζος, ο Φαν Τζενγί.

Ο Γιουάν έχανε 4-0 απ’ τον Μάικλ Γουάιτ στον προηγούμενο γύρο, αλλά έφτασε να προηγηθεί 8-5, προτού επικρατήσει τελικά με 10-8. Δείχνει πιο έτοιμος από ποτέ για την παρθενική πρόκριση στο Crucible, απλώς έχει δείξει κι αυτός στο παρελθόν ότι είναι λιγόψυχος στη μεγάλη περίσταση.

Είχαμε στηρίξει Μαγκουάιρ στο μακροχρόνιο. Είναι κι αυτός ένας λόγος που δεν θα του πάμε κόντρα.

Προγνωστικά σνούκερ: Κάτι του χρωστάει

Ο Μαρκ Ντέιβις ήταν η τραγική φυσιογνωμία των περσινών προκριματικών. Γνώρισε μία οδυνηρή ήττα απ’ τον Τζο Πέρι στην τελευταία μαύρη και εκτός απ’ την πρόκριση στο Crucible, έχασε (προσωρινά, όπως αποδείχθηκε) και το status του επαγγελματία.

Λέτε να του χρωστάει κάτι η μοίρα; Προχθές ο 51χρονος Άγγλος νίκησε καθαρά τον Τεπτσάγια Αν-Νου (10-8) και έδειξε τα δόντια του στον Ρίκι Γουόλντεν. Ο τελευταίος επικράτησε 10-7 του Ίαν Μπερνς και είναι πλέον το φαβορί του section. Όλα δείχνουν ότι ο αγώνας θα είναι αμφίρροπος, χωρίς να είναι απίθανο να ξεφύγει κάποιος απ’ τους δύο. Μια στιγμή ατυχίας μπορεί να αλλάξει εντελώς την ψυχολογία. Το είδαμε αυτές τις μέρες πολλές φορές.

Λέμε, λοιπόν, να κυνηγήσουμε τη νίκη του Ντέιβις, με τη σκέψη ότι θα εξιλεωθεί για την περσινή άσχημη εμπειρία του. Με αβάντζο 1,5 frame, η απόδοση βγαίνει 2.25 και μας καλύπτει σε περίπτωση νίκης του Γουόλντεν στο decider.

Προγνωστικά σνούκερ: Κυνηγώντας τα centuries

Ένα ακόμα αμφίρροπο ματς είναι αυτό του πάντα υπολογίσιμου Τζόου Γιουελόνγκ με τον Τζακ Τζόουνς. Οι μπουκ φαβοριτίζουν τον Κινέζο, όχι τόσο επειδή διέλυσε με 10-0 τον Τζέιμς Κέιχιλ προχθές. Όσο επειδή θεωρούν, προφανώς, ότι ήρθε η ώρα να επιστρέψει στο Crucible.

Ο Τζόουνς είχε φτάσει στους «8» του περσινού Παγκοσμίου, στην παρθενική συμμετοχή του στην τελική φάση. Έχει κι αυτούς λόγους να θεωρεί ότι ανήκει στην ελίτ. Και σαφώς μπορεί να νικήσει σήμερα και να βγάλει το 2.60 που δίνουν για την επικράτησή του οι περισσότερες εταιρίες.

Εμείς, πάντως, βρήκαμε κάτι άλλο να παίξουμε. Τα century breaks. Αμφότεροι οι παίκτες είναι καλοί σκόρερ (αν και ο Τζόουνς είναι λίγο πιο αργός απ’ τον μέσο όρο) και μπορούν να βγάλουν το over 2,5 της Bet365 με απόδοση 2.25.

Προγνωστικά σνούκερ: Χίθκοτ για την έκπληξη

Ο Στιούαρτ Μπίνγκαμ επιβεβαίωσε προχθές τη ρήση «μην υποτιμάτε την καρδιά του πρωταθλητή». Ο παγκόσμιος του 2015 νίκησε 10-9 τον Στιούαρτ Κάρινγκτον αν και έχανε 3-7 και 7-9, χωρίς να παίζει ιδιαίτερα καλά. Λίγο τα λάθη του αντιπάλου, λίγο η έμπνευση που βρήκε απ’ το πουθενά, τον οδήγησαν στην ανατροπή.

Ωστόσο, δεν συμφωνούμε με τους μπουκ που τον δίνουν απόλυτο φαβορί κόντρα στον Λούι Χίθκοτ, με αποδόσεις γύρω στο 1.30. Ο ξανθομάλλης άσος από το Λέστερ είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες των προκριματικών, έχοντας ξεκινήσει απ’ τον 1ο γύρο. Και οι δίκαιες νίκες του επί των Όλιβερ Λάινς (10-7) και Έλιοτ Σλέσορ (10-8) επιβεβαιώνουν την κλάση του.

Θα μου πείτε, να κάνει και τρίτη υπέρβαση; Ίσως είναι too much. Ένα χαμηλό ποντάρισμα στο 3.40 της νίκης του, πάντως, το αξίζει.

Τι δεν θα αγγίξουμε και γιατί

Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει άλλους τέσσερις αγώνες που δεν θα αγγίξουμε στοιχηματικά. Δεν αξίζει το ρίσκο, ας πούμε, να φορτώσει κανείς τη νίκη του Λιου Χαοτιάν επί του Τζένσον Κέντρικ, για να πάρει απόδοση γύρω στο 2.60 (στο -5,5). Ο διοπτροφόρος Άγγλος φανέρωσε κρυφές αρετές όλες αυτές τις μέρες και είναι ικανός για όλα. Αν και το πιθανότερο είναι να μην αντέξει απέναντι σε έναν παίκτη κλάσης όπως ο Λιου.

Υπερβολικό ίσως είναι και το 3.40 της νίκης του Μάθιου Στίβενς επί του Τζακ Λισάουσκι. Ο άλλοτε φιναλίστ του Crucible έχει καλή παράδοση στα προκριματικά απέναντι σε δυνατά ονόματα (το 2022 είχε αποκλείσει τον Άλι Κάρτερ) και μπορεί να κάνει τη ζημιά και στον Λισάουσκι. Ο Jack Pot, πάντως, έκανε δυναμικό ξεκίνημα κόντρα στον Λιου Χονγκγιού (10-4). Έτσι, περιμένουμε να νικήσει, αν και δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε τη διαφορά.

Απολύτως λογικός είναι ο φαβοριτισμός του Χε Γκουοτσάν επί του Ντόμινικ Ντέιλ. Ο 23χρονος Κινέζος απέκλεισε τον Άντονι Μαγκίλ με πειστικό τρόπο και έκοψε το σερί προκρίσεών του (από το 2015). Όμως, ο βετεράνος Ουαλός νίκησε κι αυτός άνετα τον Ντέιβιντ Γκρέις (10-6) και πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν. Επειδή δεν είδαμε καθόλου τον τελευταίο αγώνα του, ωστόσο, θα αποφύγουμε οποιοδήποτε ποντάρισμα.

Τέλος, ανοιχτός σε κάθε αποτέλεσμα είναι και ο αγώνας του Ρόμπι Γουίλιαμς με τον Κρις Γουέικλιν. Ο τελευταίος έχει ανέβει επίπεδο τους τελευταίους 18 μήνες, αλλά και ο Γουίλιαμς υπήρξε κάποτε μετρ στις προκρίσεις στο Crucible.

ΠΗΓΗ

You may also like