Αρχική » Προγνωστικά μπάσκετ: Έδρα και ριμπάουντ φέρνουν… Final-4!

Προγνωστικά μπάσκετ: Έδρα και ριμπάουντ φέρνουν… Final-4!

by admin

Προγνωστικά μπάσκετ αλλά και ανάλυση του Game 5 της σειράς Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ έχει για σήμερα ο Παναγιώτης Γαλάνης.

Προγνωστικά μπάσκετ: Σφραγίζει το εισιτήριο για το Βερολίνο!

Καλημέρα σε όλους. Μετά το κερδισμένο combo στην αναμέτρηση της Ομπραντόιρο κόντρα στην Ανδόρρα για το πρωτάθλημα της ACB, επιστρέφουμε με προγνωστικά μπάσκετ από τα play offs της Euroleague και συγκεκριμένα από το Game 5 του ΟΑΚΑ (21:15) ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ο Παναθηναϊκός στο Βελιγράδι βρέθηκε με… την πλάτη στον τοίχο, ωστόσο παρουσιάστηκε συγκεντρωμένος και… έτοιμος στο Game 4, επικρατώντας στο τέλος με 95-88. Έτσι, ισοφάρισε τη σειρά σε 2-2 και την έστειλε στο ΟΑΚΑ, όπου σήμερα (07/05) θα διεκδικήσει την επιστροφή του σε Final-4 μετά από 12 χρόνια.

Κορυφαίος για τους «πράσινους» στο πρόσφατο ματς ήταν ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος τελείωσε το ματς με 20 πόντους, 8 ριμπάουντ και 7 ασίστ, ενώ πρώτος σκόρερ για το «τριφύλλι» ήταν ο Κέντρικ Ναν με 27 πόντους. Στον αντίποδα, η Μακάμπι που πλέον έχει αυτή το μειονέκτημα για την πρόκριση, στο προηγούμενο ματς διακρίθηκε ξανά ο Λορέντζο Μπράουν με 17 πόντους, 5 ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ, ενώ από 14 πόντους σκόραραν οι Ταμίρ Μπλατ και Μπόνζι Κόλσον. Στα αγωνιστικά νέα, ο Εργκίν Αταμάν είδε τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ να επιστρέφει στις προπονήσεις και αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής στο πέμπτο παιχνίδι, ενώ από την άλλη πλευρά, ο κόουτς Κάτας, είδε τον Γουέιντ Μπόλντγουιν να επιστρέφει στη δράση μόλις για λίγα λεπτά, καθώς ο Αμερικανός γκαρντ τραυματίστηκε ξανά και τέθηκε νοκ-άουτ από το ματς στην Αθήνα.

Έδρα και ριμπάουντ φέρνουν… Final-4!

Ο Παναθηναϊκός πλέον ελέγχει την κατάσταση και μπορεί να φέρει το ματς στα μέτρα του, για να βρεθεί στο Βερολίνο. Οι «πράσινοι» έχουν έναν τομέα που έχουν πληγωθεί αρκετά από τη Μακάμπι και αυτός είναι τα επιθετικά ριμπάουντ που παίρνουν οι Ισραηλινοί. Η επιστροφή του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ θα δώσει λύσεις στο «τριφύλλι» στον τομέα αυτόν, όπως και ξεκούραση στον Ματίας Λεσόρ, ο οποίος φάνηκε καταπονημένος σε κάποιες φάσεις στο τέλος, χάνοντας ριμπάουντ.

Εφόσον η ομάδα του Αταμάν παρουσιαστεί συγκεντρωμένη αμυντικά και ελέγξει τα αμυντικά της ριμπάουντ, τότε φαίνεται πως δεν θα έχει πρόβλημα να φτάσει στη νίκη εάν έχει μια ικανοποιητική βραδιά στην άλλη μεριά του γηπέδου. Έτσι, εμείς επιλέγουμε τη νίκη του Παναθηναϊκού σε συνδυασμό με το under 11,5 επιθετικά ριμπάουντ της Μακάμπι στο 2.22.

ΒΟΜΒΑ! ΗΡΘΕ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΔΩΡΑ*!

ΠΗΓΗ

You may also like