Αρχική » Πανηγυρική βραδιά για τη Μακάμπι, νίκησε και στην Ευρωλίγκα τη Ζάλγκιρις!

Πανηγυρική βραδιά για τη Μακάμπι, νίκησε και στην Ευρωλίγκα τη Ζάλγκιρις!

by admin

Πανηγυρική βραδιά για τη Μακάμπι Τελ Αβίβ σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ!

Λίγες ώρες μετά το τεράστιο διπλό επί του Ολυμπιακού (1-4) για τη φάση των «16» του Conference League, η μπασκετική ομάδα των Ισραηλινών πήρε σπουδαία νίκη στην Ευρωλίγκα, λυγίζοντας στο φινάλε την αξιόμαχη Ζάλγκιρις στο Βελιγράδι, για την 28η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Με το παιχνίδι στην κόψη του ξυραφιού, το σύνολο του Όντεντ Κάτας επέδειξε την ψυχραιμία που χρειαζόταν στο φινάλε και με 7 αναπάντητους πόντους στο τελευταίο λεπτό, επικράτησε με 83-76 των Λιθουανών, παραμένοντας έτσι σε τροχιά οκτάδας!

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές που ανέβηκαν στο 15-13 ήταν ο Μπόλντγουιν με 16 πόντους, με τον Μπλατ να ακολουθεί με 11 πόντους και τους Κόλσον, Νίμπο και Γουέμπ να προσθέτουν από 10! Για την ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι, ξεχώρισαν οι Έβανς και Σάμνερ με 18 και 14 πόντους αντίστοιχα.

Το ματς:


Η Μακάμπι Τελ Αβίβ μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και με πρωταγωνιστές του Μπόλντγουιν και Μπράουν, προηγήθηκαν με 11-4 στο πρώτο δίλεπτο του αγώνα. Μετά το νωθρό της ξεκίνημα, η Ζάλγκιρις ανέβασε «στροφές» και με μπροστάρη τον Έντομντ Σάμνερ που είχε 12 πόντους στο δεκάλεπτο (!), έτρεξε ένα επιμέρους σκορ 13-4 για την προσπέραση (15-17) στο 4′! Παρά το εκρηκτικό ξεκίνημα των δύο ομάδων, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, αφού στα εναπομείναντα 6 λεπτά της περιόδου, αμφότερες έμειναν χαμηλά, με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στην απόλυτη ισορροπία (21-21).

Η ομάδα του Αντρέα Τρινκέρι ξεκίνησε καλά στη δεύτερη περίοδο και εκμεταλλευόμενη τα φάουλ των γηπεδούχων, πήραν εκ νέου το προβάδισμα για το +6 και το 29-23 στο 13′. Με τα τρίποντα των Κόλσον και Ντιμπαρτολομέο, αλλά και τα καλάθια του Νίμπο στο «ζωγραφιστό», οι Ισραηλινοί προσπέρασαν με 35-33 στο 17′, διατηρώντας το μικρό αυτό προβάδισμα μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (42-40).

Με τον Κίναν Έβανς να μπαίνει «καυτός» στην τρίτη περίοδο με 7 πόντους στο πρώτο πεντάλεπτο, οι Λιθουανοί πήγαν για πρώτη φορά στο +8 (49-57). Παρά τις προσπάθειες των Ριβέιρο και Γουέμπ στο τελευταίο διάστημα της περιόδου, η Μακάμπι δεν μπόρεσε να πλησιάσει περισσότερο από το 56-62 του δεκαλέπτου.

Παρ’ όλα αυτά, το σύνολο του Όντεντ Κάτας βγήκε αποφασισμένο και έτοιμο για την ανατροπή στην τέταρτη και τελευταία περίοδο. Με σύμμαχο την σκληρή και πιεστική της άμυνα, η Μακάμπι, όχι μόνο κατάφερε να «ροκανίσει» τη διαφορά, αλλά πέρασε και μπροστά με +5 για το 72-67 στο 35′, χάρη και στον πλουραλισμό στην επίθεσή της. Με τέσσερις πόντους του Ουλάνοβας και ένα τρίποντο του Σμιτς, η Ζάλγκιρις προσπέρασε για ακόμα μία φορά στο ματς (72-74). Κάπως έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν χέρι-χέρι μέχρι το 39′ (76-76), με τη Μακάμπι να βρίσκει την ψυχραιμία και τις λύσεις σε άμυνα και επίθεση και με 7 αναπάντητους πόντους στο τελευταίο λεπτό, πήρε τη νίκη με το τελικό 83-76.

Τα δεκάλεπτα: 21-21, 42-40, 56-62, 83-76.

Δείτε εδώ την στατιστική του αγώνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΠΗΓΗ

You may also like