Αρχική » Παγκόσμιος πρωταθλητής ξανά και ξανά ο Τεντόγλου!

Παγκόσμιος πρωταθλητής ξανά και ξανά ο Τεντόγλου!

by admin

Η κορυφή του κόσμου στον κλειστό στίβο είναι ξανά δική του! Ο Μίλτος Τεντόγλου υπερασπίστηκε τον τίτλο του και στέφθηκε για δεύτερη σερί χρονιά Παγκόσμιο πρωταθλητής κλειστού στίβου.

Ο αγώνας ήταν εντυπωσιακός, με τον Έλληνα πρωταθλητή να δίνει μεγάλη μάχη με τον Ιταλό Ματία Φουρλάνι. Οι δύο αθλητές ξεκίνησαν με 8.22 και ο αγώνας κρίθηκε στο δεύτερο καλύτερο άλμα (8.19 ο Τεντόγλου, 8.10 ο Φουλάνι)

Ο Έλληνας πρωταθλητής έδειξε… αγριεμένος με το «καλημέρα» και έκανε μεγάλο άλμα στα 8.22μ.Την ίδια επίδοση έκανε και ο Ματία Φουρλάνι, με τους δύο αθλητές να πηγαίνουν χέρι-χέρι σε όλον τον αγώνα.

Στο δεύτερο άλμα του ο Τεντόγλου έμεινε λίγο κάτω από τα 8μ., πηδώντας συγκεκριμένα στα 7.94μ.

Περισσότερα σε λίγο…
Στην τρίτη του προσπάθεια, ο Έλληνας πρωταθλητής πήδηξε μακριά και φαινόταν ότι έκανε ένα άλμα γύρω στα 8.30μ. όμως η προσπάθειά του δεν μετρήθηκε, ως άκυρη.

Ένας… μικρός χαμός έγινε στο τέταρτο άλμα. Ο Ματέο Φουρλάνι πέρασε για λίγα λεπτά στην κορυφή, αφού μέτρησε καλύτερη δεύτερη προσπάθεια από τον Τεντόγλου με 8.10. Ο Έλληνας πρωταθλητής, όπως συνηθίζει, απάντησε αμέσως με άλμα στα 8.15 και διατήρησε τη θέση του στην κορυφή.

Στην πέμπτη προσπάθεια ο Τεντόγλου πήδηξε στα 8.11 και ο Ιταλός στα 8.04, πηγαίνοντας σε φινάλε… θρίλερ.

Το φινάλε, ωστόσο, ήταν άδοξο για τον Φουρλάνι και ιδανικό για τον Τεντόγλου. Ο Ιταλός έκανε άκυρο, σφραγίζοντας, ουσιαστικά την κορυφή για τον Έλληνα πρωταθλητή, που χωρίς άγχος πήδηξε στα 8.19μ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΠΗΓΗ

You may also like