Αρχική » Ολυμπιακός: Επιστροφή στου Ρέντη για το 11ήμερο που θα κρίνει τη σεζόν

Ολυμπιακός: Επιστροφή στου Ρέντη για το 11ήμερο που θα κρίνει τη σεζόν

by admin

Μετά τις απαραίτητες ανάσες δύο ημερών που πήραν το Σαββατοκύριακο, στον Ολυμπιακό επιστρέφουν από σήμερα και πάλι στις επάλξεις για την τελική ευθεία της σεζόν.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες του να αποφορτιστούν σωματικά και πνευματικά αφήνοντάς τους ελεύθερους το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα. Οι περισσότεροι εκμεταλλεύτηκαν το διήμερο ρεπό με κάποιες κοντινές «αποδράσεις». Για παράδειγμα, ο Έσε πήγε στη Νάξο και ο Ροντινέι στις Σπέτσες.

Από σήμερα, ωστόσο, όλοι θα έχουν το μυαλό τους μόνο στους «τελικούς» που ακολουθούν. Κι αυτό γιατί ο Ολυμπιακός έχει μέσα σε έντεκα μέρες, από την προσεχή Πέμπτη μέχρι και την επόμενη Κυριακή, τέσσερα πολύ μεγάλα παιχνίδια που θα καθορίσουν αν η φετινή σεζόν θα αποκτήσει… μυθικές διαστάσεις στην ιστορία του συλλόγου ή θα χαθεί μια πολύ μεγάλη ευκαιρία.

Η πρώτη και σημαντικότερη πρόκληση αφορά στον επαναληπτικό ημιτελικό του Conference League απέναντι στην Άστον Βίλα στο «Γ. Καραϊσκάκης». Οι Πειραιώτες θέλουν να χτίσουν πάνω στο επικό 4-2 της Αγγλίας και να προκριθούν στον μεγάλο τελικό της OPAP Arena στις 29 Μαΐου απέναντι σε Φιορεντίνα ή Κλαμπ Μπριζ.

Μετά από τον ημιτελικό, ο Ολυμπιακός έχει μόνο… τελικούς και στο πρωτάθλημα. Την Κυριακή αντιμετωπίζει σε εξ αναβολής ντέρμπι τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ακολούθως την ΑΕΚ στο Φάληρο την επόμενη Τετάρτη και τον Παναθηναϊκό, τέλος, την επόμενη Κυριακή στη Λεωφόρο. Οι «ερυθρόλευκοι» γνωρίζουν πως μόνο με νίκες, 3/3 δηλαδή, μπορούν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα. Κι αν δεν κερδίσουν την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, τότε ο στόχος του πρωταθλήματος ουσιαστικά χάνεται από τώρα.

Σήμερα θα φανεί πώς είναι η κατάσταση του Ορτέγκα, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας από το πρώτο παιχνίδι. Σημειώνεται πως διαθέσιμοι, σε αντίθεση με το ματς στην Αγγλία, θα είναι οι Ντόη και Μασούρας που εξέτισαν την ποινή τους, αν και όλα δείχνουν πως προβάδισμα έχει η ενδεκάδα του πρώτου αγώνα.

Α

ΠΗΓΗ

You may also like