Αρχική » Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός: Πρεμιέρα στη Βαρκελώνη με στόχο το break για τους «ερυθρόλευκους»

Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός: Πρεμιέρα στη Βαρκελώνη με στόχο το break για τους «ερυθρόλευκους»

by admin

Για πρώτη φορά από την εφαρμογή του νέου φορμάτ στην Ευρωλίγκα, ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει στα Playoffs με μειονέκτημα έδρας.

Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν την Μπαρτσελόνα (22:00, www.sportfm.gr, bwinΣΠΟΡ FM 94,6, Novasports Prime), στο «Παλάου Μπλαουγκράνα», στο πρώτο μεταξύ τους ματς της σειράς.

Οι δύο ομάδες έχουν πολύ μακρά ιστορία στη διοργάνωση, καθώς έχουν συναντηθεί σε όλες τις φάσεις, από ομίλους και κανονική περίοδο, μέχρι τελικούς Final Four. Από ‘κει και πέρα, αμφότεροι ολοκλήρωσαν τη regular season της Ευρωλίγκας με το ίδιο ρεκόρ, δηλαδή στο 22-12, ωστόσο οι «μπλαουγκράνα» φέτος έχουν κάνει το 2/2 απέναντι στους Πειραιώτες και γι’ αυτό τερμάτισαν 4οι και οι «ερυθρόλευκοι» αντίστοιχα 5οι. Στον πρώτο γύρο, οι Καταλανοί επικράτησαν 77-68 στο ΣΕΦ και στον δεύτερο με σκορ 86-78, στη Βαρκελώνη.

Από ‘κει και πέρα, ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μία εξαιρετική τελική ευθεία στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας, μετρώντας δέκα νίκες σε έντεκα παιχνίδια. Η τελευταία υποχρέωση των «ερυθρόλευκων» πριν το ταξίδι στην πρωτεύουσα της Καταλονίας ήταν για τη Stoiximan Basket League, όπου φιλοξένησαν τον Προμηθέα Πάτρας και τον νίκησαν άνετα 80-69. Σε εκείνο το ματς, πήρε τα πρώτα λεπτά συμμετοχής μετά τον τραυματισμό του ο Φίλιπ Πετρούσεφ, ο οποίος υπολογίζεται πλέον κανονικά.

Ωστόσο, η προετοιμασία των Πειραιωτών δεν ολοκληρώθηκε και με τον καλύτερο τρόπο. Εκτός αποστολής έμεινε ο Κώστας Παπανικολάου, καθώς ταλαιπωρείται από ίωση και δεν ήταν σε θέση να ταξιδέψει. Στο μεταξύ, με πρόβλημα θα παίξει ο Τόμας Γουόκαπ, καθώς τις τελευταίες ημέρες ταλαιπωρήθηκε από ενοχλήσεις στη μέση.

Στον αντίποδα, η Μπαρτσελόνα ολοκλήρωσε τη regular season με την εκτός έδρας ήττα 76-72 από τη Βιλερμπάν. Για τους «μπλαουγκράνα» ακολούθησαν δύο ματς για το ισπανικό πρωτάθλημα, όπου πήραν ισάριθμες νίκες, επικρατώντας αρχικά 81-75 της Τζιρόνα και μετά 97-86 της Μούρθια.

Στα θετικά για τον Ρότζερ Γκριμάου είναι ότι υπολογίζει σε όλους τους παίκτες του, καθώς σε φουλ ρυθμούς επέστρεψε και ο Γουίλι Ερνανγκόμεθ, ο οποίος ήταν εκτός το τελευταίο διάστημα.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Νταμίρ Γιαβόρ (Κροατία), Τόμισλαβ Χορντόφ (Κροατία) και Ράιν Πεεράντι (Εσθονία).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της σειράς:

Game 1 (24/4, 22:00) Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός
Game 2 (26/4, 22:00) Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός
Game 3 (30/4, 21:30) Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα
Game 4 (εάν χρειαστεί 2/5, 19:45) Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα
Game 5 (εάν χρειαστεί 8/5) Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΠΗΓΗ

You may also like