Αρχική » Κρέμασε τη ρακέτα του ο ύψους 2,11μ. τενίστας Ίβο Κάρλοβιτς

Κρέμασε τη ρακέτα του ο ύψους 2,11μ. τενίστας Ίβο Κάρλοβιτς

by admin

Την αποχώρησή του από το επαγγελματικό τένις, σε ηλικία 44 ετών, ανακοίνωσε ο Ίβο Κάρλοβιτς. Ο Κροάτης ύψους 2,11μ. έμεινε στην ιστορία λόγω της ικανότητάς του στους άσους, καθώς μέτρησε περισσότερους από 13.000, προκαλώντας προβλήματα ακόμη και στους καλύτερους των κορτ. Πανηγύρισε οκτώ τίτλους σε επίπεδο ATP, ο τελευταίος από τους οποίους ήρθε το 2016.

«Κάποιοι από εσάς έχετε παρατηρήσει ότι έχει περάσει καιρός από τότε που έπαιξα σε ένα τουρνουά και συνεχίζετε να με ρωτάτε καθημερινά αν και πότε θα επιστρέψω στο tour» έγραψε ο Κάρλοβιτς στο Twitter, και συνέχισε αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Λυπάμαι που σας απογοητεύω, αλλά θέλω να το επισημοποιήσω και τελικά να ανακοινώσω την αποχώρησή μου από την ενεργό δράση. Είχα μια πολύ ευχάριστη, ανορθόδοξη και μακρά καριέρα που προήλθε από εξαιρετικά ταπεινό ξεκίνημα, ειδικά για έναν τενίστα. Η Κροατία ήταν μια πολύ διαφορετική χώρα τις δεκαετίες του ΄80 και του ΄90, όταν μεγάλωνα, και είμαι πολύ περήφανος για τα επιτεύγματά μου και για όσα μπόρεσα να ξεπεράσω».

Στην καριέρα του πανηγύρισε 13.728 άσους, «συγκομιδή» που είναι δεύτερη πίσω από τους 14.470 του Τζον Ίσνερ. Παράλληλα, ο Κάρλοβιτς «έγραψε» ένα από τα ταχύτερα σερβίς στο τένις, καθώς η ταχύτητα, με την οποία «ταξίδεψε» το μπαλάκι σε αγώνα για το Davis Cup του 2011, μετρήθηκε στα 251 χιλιόμετρα/ώρα. Ο -παλαίμαχος πλέον- Κροάτης έφτασε μέχρι το Νο 14 της παγκόσμιας κατάταξης, το 2008, αφού ξεπέρασε το «εμπόδιο» του Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος ήταν τότε Νο 1, στο δρόμο για τους ημιτελικούς του τουρνουά στο Σινσινάτι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΠΗΓΗ

You may also like