Αρχική » Κέβιν Ντε Μπρόινε, o άνθρωπος των νοκ άουτ στο Champions League

Κέβιν Ντε Μπρόινε, o άνθρωπος των νοκ άουτ στο Champions League

by admin

Ο σπουδαίος ποδοσφαιριστής βγαίνει μπροστά όταν η μπάλα «καίει».

Ο Ντε Μπρόινε το κάνει τόσο στα θεωρητικά εύκολα παιχνίδια, όσο και σε αυτά που κρίνονται πολλά περισσότερα από τρεις βαθμούς. Όπως μία πρόκριση.

Στο «Πάρκεν», ο Βέλγος δεν χρειάστηκε περισσότερο από 10 λεπτά για να ανοίξει το δρόμο πρόκρισης της Μάντσεστερ Σίτι στα προημιτελικά του Champions League. Από κόντρα στο δικό του πόδι η μπάλα έφτασε στον Σίλβα για το 2-1, ενώ ο ίδιος έβγαλε τον Φόντεν σε θέση βολής για το τελικό αποτέλεσμα.

Με ένα γκολ και δύο ασίστ στην πρώτη αναμέτρηση του ζευγαριού, ο Ντε Μπρόινε επιβεβαίωσε το πόσο έλειψε από την αρχή της σεζόν στον Πεπ Γκουαρδιόλα. Αρχίζει μάλιστα να πιάνει τα υψηλά στάνταρ απόδοσης τώρα που οι υποχρεώσεις πληθαίνουν και δυσκολεύουν ταυτόχρονα.

Ο «μαέστρος» της Σίτι δεν καταλαβαίνει από επίπεδο δυσκολίας, αφού μας έχει συνηθίσει σε σπουδαίες εμφανίσεις στα νοκ – άουτ της κορυφαίας διοργάνωσης. Με το γκολ στη Δανία, έγινε μόλις ο τέταρτος ποδοσφαιριστής από τη σεζόν 2019/20 και μετά, που πιάνει τον αριθμό των 10 τερμάτων από τους «16» και έπειτα. Μόνο οι «killers» Μπενζεμά με 17, Χάαλαντ με 13 και Λεβαντόφσκι με 11 έχουν περισσότερα από εκείνον.

Με το επιδραστικό παιχνίδι του ο Ντε Μπρόινε συνέβαλε στην επέκταση του νικηφόρου σερί των πρωταθλητών Ευρώπης και Αγγλίας στο Champions League σε εννέα αγώνες. Η επιστροφή του αυξάνει ακόμη περισσότερο τις πιθανότητες για το back to back εντός και εκτός συνόρων.

Επιμέλεια: Θανάσης Κρητικός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.



ΠΗΓΗ

You may also like