Αρχική » Ευρωλίγκα για το Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα: «Σωστό το φάουλ στον Πάρκερ – Έπρεπε να είχαν σφυριχτεί 5 δευτερόλεπτα»

Ευρωλίγκα για το Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα: «Σωστό το φάουλ στον Πάρκερ – Έπρεπε να είχαν σφυριχτεί 5 δευτερόλεπτα»

by admin

Ο Ολυμπιακός υπέστη οδυνηρή ήττα από την Μπαρτσελόνα με σκορ 82-80 στην παράταση, με τους Καταλανούς να ανακτούν το πλεονέκτημα έδρας και να γίνονται φαβορί για Final Four.

Oι «ερυθρόλευκοι» εξέφρασαν μετά την αναμέτρηση έντονα παράπονα για τη διαιτησία, τα οποία επικεντρώθηκαν σε δύο φάσεις. Αρχικά, στις τρεις βολές που κέρδισε ο Τζαμπάρι Πάρκερ σχεδόν σε νεκρό χρόνο, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα, μετά από φάουλ που χρεώθηκε στον Φίλιπ Πετρούσεφ.

Και κατά δεύτερον, σε μία φάση που έλαβε χώρα στο φινάλε της κανονικής διάρκειας, όταν ο Τόμας Σατοράνσκι άργησε να επαναφέρει την μπάλα περισσότερο από 5 δευτερόλεπτα, ωστόσο δεν σφυρίχτηκε παράβαση, με αποτέλεσμα ο Νίκο Λαπροβίτολα στην εξέλιξη της επίθεσης να ισοφαρίσει (71-71) και να στείλει το ματς στην παράταση.

Η Ευρωλίγκα πήρε θέση για τις δύο φάσεις αυτές μέσω επίσημης ανακοίνωσης, δικαιώνοντας εν μέρει τον Ολυμπιακό, καθώς πράγματι έκρινε λανθασμένη την απόφαση να μη σφυριχτούν 5 δευτερόλεπτα στην επαναφορά του Σατοράνσκι, κάτι που θα έδινε μεγάλο προβάδισμα νίκης στους Πειραιώτες.

«Με 16,3 δευτερόλεπτα να απομένουν μέχρι το τέλος του τέταρτου δεκαλέπτου, ο χρόνος που ο παίκτης της Μπαρτσελόνα, Τόμας Σατοράνσκι, έχει την μπάλα στα χέρια του πριν κάνει την επαναφορά, υπερβαίνει το όριο των 5 δευτερολέπτων. Οι διαιτητές έπρεπε να έχουν σφυρίξει παράβαση 5 δευτερολέπτων με αποτέλεσμα την κατοχή του Ολυμπιακού. Λανθασμένη απόφαση», αναφέρει αναλυτικά η ανακοίνωση για τη φάση αυτή.

Παρόλα αυτά, η Euroleague πήρε το μέρος των διαιτητών σχετικά με το φάουλ στον Πάρκερ. «Με 1 δευτερόλεπτο να απομένει στην παράταση, ο αμυντικός παίκτης Φίλιπ Πετρούσεφ έρχεται σε επαφή με το αριστερό του χέρι με το χέρι του Τζαμπάρι Πάρκερ, όταν ο τελευταίος ξεκινά την ανοδική κίνηση που προηγείται ενός σουτ. Οι διαιτητές έδωσαν φάουλ. Σωστή απόφαση», επισημαίνεται συγκεκριμένα.

Τέλος, η ανακοίνωση αναλύει πως οι διαιτητές σε μία τέτοια φάση μπορούν να δουν το instant replay μόνο για να αποφασίσουν αν η παράβαση που σφυρίχτηκε ήταν εμπρόθεσμη, και ακολούθως να τσεκάρουν πόσος χρόνος απομένει στο ρολόι. Δεν έχουν όμως τη δυνατότητα να πάρουν πίσω το φάουλ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.



ΠΗΓΗ

You may also like