Αρχική » Γρηγορίου: «Δίνω τα εύσημα μου στον ΠΑΟΚ, έχει αβαντάζ απέναντι στον Ολυμπιακό»

Γρηγορίου: «Δίνω τα εύσημα μου στον ΠΑΟΚ, έχει αβαντάζ απέναντι στον Ολυμπιακό»

by admin

Για τη μάχη του τίτλου στη Stoiximan Super League, μίλησε ο Μιχάλης Γρηγορίου στη «Δίκη στο OPEN».

«Το είχαμε πει από τον Σεπτέμβριο. Είχα προβλέψει ότι ενδεχομένως μέχρι το τέλος να το διεκδικούν και οι τέσσερις ομάδες για πρώτη φορά στην ιστορία. Αυτό είναι ό,τι καλύτερο για την εξέλιξη του ποδοσφαίρου μας και την έξωθεν καλή μαρτυρία στο εξωτερικό. Μακάρι αυτό το επεισόδιο που έγινε να μείνει εκεί και να μην κλέψει καθόλου από την ομορφιά του φετινού πρωταθλήματος.

Είναι πολύ όμορφο για το ποδόσφαιρο και όσους το αγαπούν αυτό που συμβαίνει. Σε αυτά τα 90 λεπτά, στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, και οι δύο ομάδες παίζουν όλη την χρονιά. Ο ΠΑΟΚ έφτασε την κατάσταση σε αυτό το σημείο να παίξουν για το ποιος θα κυνηγήσει το πρωτάθλημα μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Αν λέγαμε ότι το χθεσινό ματς ήταν must win, σκεφτείτε τι θα είναι το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και τι ακόμη θα δούμε», σημείωσε αρχικά.

Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στη στιγμής έκρηξης του Ματίας Αλμέιδα στο φινάλε του ντέρμπι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα: «Η εικόνα δεν αντιπροσωπεύει τον κ. Αλμέιδα και όλο το διάστημα που βρίσκεται στη χώρα μας. Ούτε το ήθος και το ύφος του, αλλά είμαστε άνθρωποι, δεν πρέπει να το παραγνωρίζουμε. Υπάρχουν 200 παλμοί εκείνη την στιγμή, γιατί παίζουμε και εμείς, εκτός από τους παίκτες. Είναι δύσκολο, όμως, αν μας έχει ενοχλήσει κάτι να κρατηθούμε. Βέβαια, όσες φορές και να προκληθούμε δεν πρέπει να το κάνουμε αυτό. Στις 100 φορές και στις 100 πρέπει να δείξουμε αυτοσυγκράτηση, για τον κόσμο, για την τηλεόραση και τη θέση που εκπροσωπούμε».

Από εκεί και πέρα μίλησε για:

-τον ρόλο που θα παίξουν στην κόπωση οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού: «Θα παίξουν ρόλο. Και ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός δεν είχαν σταθερότητα. Η τελευταία κοιλιά που έκανε ο ΠΑΟΚ ήταν εμφανής. Μετά το ατυχές αποτέλεσμα απέναντι στη Λαμία οι περισσότεροι είπαν ότι δεν έχει ελπίδες. Επειδή έγινε αυτό που έγινε στην Ευρώπη, όπου έφτασε με εξαιρετική πορεία στους «8», άδειασαν οι παίκτες και το σταφ από τα συνεχόμενα παιχνίδια και την πίεση. Θέλω να δώσω τα εύσημα στον ΠΑΟΚ. Μία ομάδα που πριν από 1-2 μήνες είχε μεγάλη ενέργεια, να την βλέπεις ξαφνικά ότι έχει αδειάσει και μέσα σε τρεις ημέρες, μετά την ήττα στη Λαμία, να βρίσκει ξανά το κίνητρο της, να γεμίζει με ενέργεια και να βγάζει την χθεσινή εικόνα.

Σε αντίθεση με την ΑΕΚ που ερχόταν από ένα υπέροχο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, που της έδινε κατά 70-80 τοις εκατό το πρωτάθλημα. Τα εύσημα αξίζουν και στις δύο ομάδες γιατί κατέβηκαν στην Τούμπα για να κερδίσουν, απλά ο ΠΑΟΚ έδωσε το κάτι παραπάνω για τη νίκη. Μετά και το χθεσινό αποτέλεσμα, ο ΠΑΟΚ θα έχει ενέργεια μέχρι το τέλος. Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι κομβικό γιατί παίζεται όλη η χρονιά. Μετά την χθεσινή νίκη κάθε παίκτης περιμένει πώς και πώς αυτό το ματς, μόλις τρεις αγωνιστικές πριν από έναν μαραθώνιο. Ο ΠΑΟΚ παίζει στην έδρα του και έχει το ψυχολογικό αβαντάζ. Δεν θεωρώ πως μπορεί αυτή την στιγμή να μείνει από ”καύσιμα”».

-την αλλαγή στην εικόνα του Ολυμπιακού: «Είναι εντυπωσιακό, με την έννοια ότι ήρθε ένας άνθρωπος που έκανε αυτά που έπρεπε για μία τέτοια ομάδα. Έδωσε το κίνητρο στους παίκτες να ξεκινήσουν σαν να ήταν από το μηδέν, σε ένα πλούσιο, κατά τα άλλα, από ποιότητα και ποσότητα ρόστερ. Μπορεί να ανταποκριθεί σε δύο διοργανώσεις. Το έχει κάνει νωρίτερα μέσα στη σεζόν, μπορεί να το κάνει και τώρα με πέντε αγώνες να απομένουν. Με νίκες σε τρία παιχνίδια παίρνει το πρωτάθλημα. Μιλάμε για μία σεζόν που οι παίκτες μπαίνουν στη διαδικασία να καταλάβουν ότι είναι σαν μετοχή σε χρηματιστήριο και τους δίνεται η ευκαιρία όχι απλά να σώσουν μία φαινομενικά χαμένη χρονιά, αλλά και να μείνουν στην ιστορία. Αν κατακτήσουν το Conference θα είναι τεράστιο επίτευγμα. Aν ρωτούσαμε 100 φίλους του Ολυμπιακού πριν από λίγο καιρό αν μπορεί να κατακτήσει τον τίτλο, ελάχιστοι θα έλεγαν ότι μπορεί να το πετύχει».

-την ομάδα που θα πανηγυρίσει, τελικά, το φετινό πρωτάθλημα: «Δεν έκανα πρόβλεψη ούτε από πριν από μερικές όταν με ρωτήσατε για την ΑΕΚ. Δεν έχρισα κανένα φαβορί, οπότε δεν θα το κάνω ούτε τώρα. Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον το φινάλε. Το ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να μας προσφέρει πράγματα που μας λείπουν».

-τον Παναθηναϊκό: «Ο Παναθηναϊκός έχει, πλέον, μόνο το Κύπελλο. Εγκυμονεί ο κίνδυνος να καταλήξει 4ος και να χάσει και το Κύπελλο. Όλα είναι μέσα. Όπως μπορεί να τερματίσει 3ος και να κερδίσει το Κύπελλο. Δεν περίμενε αυτή την κατάληξη. Μπορεί να σώσει τα προσχήματα με το Κύπελλο, αλλά στόχος ήταν το πρωτάθλημα».

-τον Άρη: «Έχει αλλάξει τα δεδομένα της κορυφής και έχει το κίνητρο να διατηρηθεί μέχρι τις 25 Μαΐου σε φόρμα. Να διατηρήσουν σε υψηλά επίπεδα την απόδοσή τους, γιατί αυτό και αν είναι ματς για το Άρη, μετά από τόσα χρόνια να κατακτήσει ένα τρόπαιο. Αυτό κρατάει τον Άρη».

Α

ΠΗΓΗ

You may also like