Αρχική » Γλίτωσε το… κάζο από το +20 και λύγισε στο φινάλε τον μαχητικό Απόλλωνα το Μαρούσι!

Γλίτωσε το… κάζο από το +20 και λύγισε στο φινάλε τον μαχητικό Απόλλωνα το Μαρούσι!

by admin

Απέφυγε την… αυτοχειρία στο φινάλε το Μαρούσι και πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη του στα playouts της Stoiximan Basket League!

Παρ’ ότι η ομάδα του Αμαρουσίου προηγήθηκε ακόμα και με 20 πόντους στις αρχές της τρίτης περιόδου, ο Απόλλων, όχι μόνο δεν τα παράτησε, αλλά επέστρεψε στο ματς μειώνοντας στο καλάθι, προτού η ομάδα του Νίκου Βετούλα λυγίσει τους Πατρινούς με σκορ 77-73, ούσα ψύχραιμη στο τέλος από την γραμμή των βολών!

Κορυφαίος για τους νικητές, που ανέβηκαν στο 9-16, ήταν ο Ραντούλιτσα με 26 πόντους και 3 ριμπάουντ, με τον Μπρίσκοου να ακολουθεί σε απόδοση με 13 πόντους. Για τον Απόλλωνα, που έχει ήδη υποβιβαστεί, αλλά έλαμψε εκ νέου μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ Betsson BC την περασμένη εβδομάδα, ξεχώρισε ο Όσμπορν με 28 πόντους και 8 ριμπάουντ, αλλά και ο Μπράουν με ένα εντυπωσιακό double-double (16π., 16ρ.).

Το ματς:


Έχοντας πολυφωνία στην επίθεση και «χτυπώντας» διαρκώς στη ρακέτα και κοντά στο ζωγραφιστό, ο Απόλλων Πάτρας μπήκε λίγο καλύτερα στο ματς με 13-10 και 15-12 στο 6′. Στο τελευταίο τρίλεπτο του δεκαλέπτου πάντως, η άμυνα του Αμαρουσίου πήρε «μπρος», μην επιτρέποντας στους φιλοξενούμενους να βρουν σκορ, με αποτέλεσμα τα καλάθια των Ραντούλιτσα, Γιαννόπουλου και Φιλιππάκου σε αυτό το διάστημα, να φέρουν τους γηπεδούχους στο +4 για το 19-15 της περιόδου.

Η εξαιρετική άμυνα των παικτών του Νίκου Βετούλα συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο, όντας μάλιστα ακόμα πιο εντυπωσιακή! Χαρακτηριστικό της εικόνας ήταν πως οι Πατρινοί «ξεκόλλησαν» από τους 15 πόντους στο 16′ και μετά από 10 αγωνιστικά λεπτά! Μέχρι εκείνο το σημείο, το Μαρούσι είχε καταφέρει με τους Μπρίσκοου και Γούνταρντ να ανεβάσει τη διαφορά ακόμα και στο +20 (36-16) (έχοντας και ένα σερί 21-0!), προτού ο Όσμπορν ροκανίσει στο φινάλε το σκορ, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με 38-24!

Όπως και στο δεύτερο δεκάλεπτο, έτσι και στο τρίτο, οι γηπεδούχοι μπήκαν με το πόδι πατημένο στο «γκάζι», ανεβάζοντας εκ νέου τη διαφορά στο +20 (47-27) στο 23′, χάρη στους 7 διαδοχικούς πόντους του Ραντούλιτσα. Οι Πατρινοί, που βρήκαν ρυθμό στην επίθεση, δεν τα παράτησαν, αλλά αντέδρασαν και πάλι με τον Όσμπορν, ρίχνοντας τη διαφορά ακόμα και στους 11 (52-41) τέσσερα λεπτά αργότερα, με το Μαρούσι από την πλευρά του να «χτυπά» στη συνέχεια με τρίποντα των Ιορδάνου και Χιλ, κλείνοντας την περίοδο στο +14 για το 60-46.

Τα δεκάλεπτα: 19-15, 38-24, 60-46, 77-73.

Δείτε εδώ την στατιστική του αγώνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΠΗΓΗ

You may also like