Αρχική » Φορτσάτος Ολυμπιακός, έκανε το 1-0 στους τελικούς με ΑΕΚ

Φορτσάτος Ολυμπιακός, έκανε το 1-0 στους τελικούς με ΑΕΚ

by admin

Το πρώτο βήμα στους τελικούς της Handball Premier πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε 25-23 υποδεχόμενος την ΑΕΚ στo Κλειστό Γυμναστήριο της Ηλιούπολης.

Πλέον, η σειρά μεταφέρεται στην έδρα της «Ένωσης» -μένοντας να φανεί ποια θα είναι αυτή- την προσεχή Πέμπτη (6/6). Υπενθυμίζεται ότι το πρωτάθλημα κρίνεται στις τρεις νίκες, με τους Πειραιώτες να έχουν το πλεονέκτημα έδρας.

Ένα ντέρμπι, σήμερα, το οποίο έγινε θρίλερ στα τελευταία του λεπτά.

Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν καλύτερο πρόσωπο στη μεγαλύτερη διάρκεια, αξιοποιώντας και τον αγωνιστικό τους ρυθμό (από τα παιχνίδια με Βάλουρ και Δράμα, με την «Ένωση» να έχει να παίξει από τις 19 Μαΐου και τον ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ). Μάλιστα, έφτασαν και σε μέγιστη διαφορά έξι τερμάτων (15-9). Ωστόσο, οι πρωταθλητές Ελλάδος όχι μόνο δεν τα παράτησαν, αλλά βρίσκοντας εν συνεχεία και ρυθμό, έδειξαν αντίδραση και μείωσαν μέχρι και στο ένα γκολ.

Να σημειωθεί ότι στην ΑΕΚ φωνάζουν για φάουλ στον Λέμος 10” πριν το φινάλε (με το σκορ στο 24-23), κάνοντας λόγο για «αλλοίωση του αποτελέσματος».

Το παιχνίδι:

Χαμηλό σκορ στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τον Ολυμπιακό να διατηρεί μικρό προβάδισμα και την ΑΕΚ να έχει… απέναντί της και τα δοκάρια (δύο στο πρώτο πεντάλεπτο). Οι «ερυθρόλευκοι», αξιοποιώντας και τον αγωνιστικό τους ρυθμό, έδειχναν καλύτερο πρόσωπο. Κάτι που αντικατοπτριζόταν και στον πίνακα (7-4, 9-5, 10-7), με τους Πειραιώτες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με προβάδισμα πέντε τερμάτων (13-8).

Η διαφορά άνοιξε στο μέγιστό της, ήτοι στο +6 υπέρ των γηπεδούχων, στο πρώτο πεντάλεπτο του δεύτερου ημιχρόνου (15-9), με την ομάδα του Ζέλικο Μπάμπιτς να συνεχίζει να είναι εξαιρετική σε επίθεση και άμυνα. Παρόλα αυτά, η ΑΕΚ από το τρίτο πεντάλεπτο και έπειτα άρχισε να ανεβάζει στροφές, μειώνοντας μέχρι στο ένα γκολ (22-21, 23-22). Πλέον, το ντέρμπι είχε γίνει πραγματικό θρίλερ, ωστόσο ο Ολυμπιακός διατήρησε το προβάδισμά του φτάνοντας στη νίκη.

Τα πένταλεπτα: 2-1, 3-3, 6-4, 9-5, 10-7, 13-8 (Ημίχ.), 15-9, 17-12, 19-17, 20-18, 22-21, 25-23.

Περισσότερα σε λίγο…

Δείτε εδώ τον πρώτο τελικό μέσα από την κάμερα του OSFP TV:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΠΗΓΗ

You may also like