Αρχική » Σφαιρόπουλος: «Πιο… πεινασμένος ο Ολυμπιακός, καλύτερος του χρόνου στην Ευρωλίγκα ο Ερυθρός Αστέρας»

Σφαιρόπουλος: «Πιο… πεινασμένος ο Ολυμπιακός, καλύτερος του χρόνου στην Ευρωλίγκα ο Ερυθρός Αστέρας»

by admin

Στα «κλειδιά» της κατάκτησης της Αδριατικής Λίγκας, του πρωταθλήματος και του κυπέλλου Σερβίας από τον Ερυθρό Αστέρα, αναφέρθηκε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Slam Dunk» του Stoiximaview.gr στο YouTube. Παράλληλα, ο έμπειρος προπονητής, μίλησε για την νέα σεζόν και το πλάνο της σερβικής ομάδας, αλλά και τους τελικούς της Basket League, ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Αναλυτικά, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, μίλησε στο «Slam Dunk» του Stoiximaview.gr, για:

-την φετινή πορεία του Ερυθρό Αστέρα και τους τρεις τίτλους που κατέκτησε: «Ήταν μια σπουδαία χρονιά. Δεν ήταν εύκολη, είχαμε πολλούς τραυματισμούς, δεν είχαμε στο τέλος δωδεκάδα να κατεβάσουμε. Ήταν σημαντικό ότι καταφέραμε να αντεπεξέλθουμε στους τραυματισμούς, πήραμε το κύπελλο, πήραμε την ABA League, με 3-0 και break μέσα στο γήπεδο της Παρτίζαν και στη Σερβία, παίξαμε το πρώτο ματς, το κερδίσαμε και το δεύτερο διεκόπη, δεν μας άρεσε όπως τελείωσε, αλλά είναι και αυτός ένας τίτλος. Κάναμε το 3/3, θέλουμε να είμαστε και πιο ανταγωνιστικοί στην Ευρωλίγκα, θα προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε την ομάδα, για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της».

-το γεγονός πως ανέλαβε Ολυμπιακό, Μακάμπι και Ερυθρό Αστέρα μεσούσης της σεζόν και πέτυχε: «Το πρώτο που θέλει μια ομάδα που αναλαμβάνεις είναι να αλλάξεις τη ψυχολογία της. Να δεις που πάσχει και να δώσεις δύο-τρια tips γρήγορα, γιατί οι υποχρεώσεις τρέχουν. Δεν μπορείς να τα αλλάξεις όλα. Δεν μπορείς να μπεις μέσα σε μια ομάδα και από άσπρα να τα κάνεις μαύρα. Εμείς μέχρι το τέλος παίζαμε πολλά συστήματα του κόουτς Ιβάνοβιτς. Δεν είχα πρόβλημα να χρησιμοποιήσω επιθέσεις που μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα. Αν εγώ άλλαζα 20 συστήματα στην ομάδα, αν και έβαλα 20 συστήματα, αλλά σταδιακά. Αν το κάναμε με τη μία, η ομάδα θα μπερδευόταν και θα χάναμε τουλάχιστον 1-2 μήνες. Οπότε δύο μήνες αν δεν φέρεις αποτελέσματα, δεν κάνεις τίποτα. Ο προπονητής πρέπει να προσαρμοστεί στην ομάδα που ήδη τρέχει. Δεν μπορείς να σταματήσεις την ομάδα που τρέχει και να την βάλεις στον δικό σου ρυθμό. Αυτή είναι η γενική φιλοσοφία που έχω».

-το 8-0 σερί νικών επί της Παρτίζαν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Δεν το βλέπω έτσι. Τα νούμερα είναι για τους δημοσιογράφους. Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Το μπάσκετ όπως και η ζωή είναι ένας κύκλος. Τη μία είσαι σε θετικό σερί, την άλλη σε αρνητικό. Η εμπειρία μου λέει ότι αυτό δεν μετράει και πολύ. Ο Ομπράντοβιτς είναι εκ των κορυφαίων, αν όχι ο κορυφαίος προπονητής στην ιστορία του ευρωπαϊκού και του παγκόσμιου μπάσκετ, είναι αδιαμφισβήτητη η αξία του. Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει και με τους τίτλους του και με τις ομάδες που έχει περάσει και όσα έχει καταφέρει, ποιος μπορεί να τον αμφισβητήσει; Κανένας. Είναι κορυφαίος. Τώρα εμείς αν κερδίσαμε σερί, αυτό για εμένα δεν λέει τίποτα».

-τα όσα γράφτηκαν για την φιέστα της ομάδας μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Κάναμε μια φιέστα, με λίγο κόσμο, γιατί πήραμε το πρωτάθλημα στα χαρτιά. Δεν θέλαμε να κάνουμε φιέστα. Δεν μας αρέσει ότι τελείωσε έτσι το πρωτάθλημα. Δεν ξέρω αν θα κερδίζαμε το δεύτερο ματς, μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Δεν ξέρω τι θα γινόταν. Είχαμε και άλλο ματς μετά στην έδρα μας. Δεν μας άρεσε όπως έγινε. Δεν ήταν φιέστα, ήταν μια σεμνή τελετή, με λίγα άτομα».

-τους τελικούς Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού: «Δεν έχω δει το πρώτο παιχνίδι, το δεύτερο το είδα. Στο πρώτο ματς ο Παναθηναϊκός ήταν λιγότερο έτοιμος. Ο Μιλουτίνοφ ήταν κυρίαρχος στο παρκέ, έκανε τη διαφορά. Στο δεύτερο ματς ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός ανέβηκε στο δεύτερο. Ήταν σημαντικό ότι μείωσε τη διαφορά ο Ολυμπιακός, πριν το τέλος του ημιχρόνου. Ήταν κλειστό ματς και ο Ολυμπιακός πήρε μια διαφορά, που την κράτησε μέχρι το τέλος. Είναι μια σειρά που πάντα έχει ενδιαφέρον. Ο Παναθηναϊκός άξιζε και με το παραπάνω την Ευρωλίγκα, την εικόνα που έδειξε μέσα στο γήπεδο. Στο Final 4 είναι αδιαμφισβήτητο ότι ο Παναθηναϊκός έπαιξε καλύτερα απ’ όλους. Έπαιξε πολύ καλά στην άμυνα, αλλά και επιθετικά. Όλη η πορεία του ήταν καταπληκτική, του αξίζουν συγχαρητήρια. Συγχαρητήρια αξίζουν και στον Ολυμπιακό, τρία συνεχόμενα Final 4 δεν είναι εύκολα. Ο κόσμος θέλει το τρόπαιο, αλλά το να πας στο Final 4 δεν είναι εύκολο. Μπορεί να μην είναι τίτλος, αλλά είναι παράσημο. Ο Ολυμπιακός τώρα φαίνεται πιο πεινασμένος, πιο ετοιμοπόλεμος, πιο αποφασιστικός. Ο Παναθηναϊκός ίσως να έχει αδειάσει λίγο, αλλά μετά το 2-0 περιμένω αντίδραση».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΠΗΓΗ

You may also like