Αρχική » Σλούκας: «Οφείλουμε να προσγειωθούμε στην πραγματικότητα, ίσως ο σημαντικότερος στόχος μας το πρωτάθλημα»

Σλούκας: «Οφείλουμε να προσγειωθούμε στην πραγματικότητα, ίσως ο σημαντικότερος στόχος μας το πρωτάθλημα»

by admin

Δηλώσεις στη συνέντευξη Τύπου πριν την έναρξη των τελικών της φετινής Stoiximan Basket League, έκανε ο αρχηγός του Παναθηναϊκού AKTOR, Κώστας Σλούκας!

Αφού χαρακτήρισε πολύ ποιοτική ομάδα τον Ολυμπιακό, προσθέτοντας ότι είναι ικανός να σπάσει οποιαδήποτε έδρα, ο πολύπειρος γκαρντ των «πράσινων» τόνισε ότι εκείνος και οι συμπαίκτες του πρέπει να αφήσουν πίσω τους την κατάκτηση της Ευρωλίγκας και να προσγειωθούν στην πραγματικότητα, έτσι ώστε να στεφθούν ξανά πρωταθλητές μετά από δύο χρόνια!

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο αρχηγός του Παναθηναϊκού AKTOR:

«Να ευχηθώ υγεία στις δύο ομάδες, γιατί το πρόγραμμα είναι πολύ απαιτητικό. Νομίζω αυτά (σ.σ. αν παίζει ρόλο το πλεονέκτημα έδρας) είναι δημοσιογραφικά. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα πολύ ποιοτική, μπορεί να σπάσει οποιαδήποτε έδρα. Είναι σημαντικό να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, το οποίο για δύο χρόνια παίρνει ο Ολυμπιακός. Εύχομαι να είμαστε τυχεροί και να κατακτήσουμε εμείς τον τίτλο του πρωταθλητή»

Για τον ρόλο που παίζει ο ελληνικός κορμός: «Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο ο ελληνικός κορμός. Εδώ έχουμε ένα αβαντάζ έναντι του Ολυμπιακού, που αναγκαστικά πρέπει να επιλέξει 7 από τους 10 ξένους που έχει. Και σίγουρα οι Έλληνες, θα μιλήσω από τη δική μου πλευρά, ξέρουν τι σημαίνει Παναθηναϊκός».

Για το πως θα αντιμετωπίσει η ομάδα του το «άδειασμα» που συνήθως υπάρχει μετά από την κατάκτηση της Ευρωλίγκας: «Υπήρχε πολύ μεγάλη συναισθηματική φόρτιση μετά το Final 4. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που νικήσαμε, αλλά οφείλουμε να προσγειωθούμε στην πραγματικότητα. Ο τίτλος του πρωταθλητή είναι από τους πιο σημαντικούς στόχους μας, ίσως και ο πιο σημαντικός. Είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης, αλλά θέλουμε να καθιερωθούμε και στην Ελλάδα. Ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα, οπότε είναι πολύ σημαντικό για εμάς να εμφανιστούμε δυνατοί».

Για τα μεταγραφικά σενάρια κι αν παίζουν ρόλο ενόψει τελικών: «Ήταν ο βασικός λόγος, όταν μίλησα κι εγώ με τον κ. Γιαννακόπουλο, να υπάρχει ελληνικός κορμός. Γιατί έχοντας Έλληνες παίκτες έχεις μια σημαντική βάση. Είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης οπότε κανείς δεν θέλει να φύγει».

Για το τι πρέπει να αποφύγει μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκας ο Παναθηναϊκός και το παράδειγμα του 2013 όταν ήταν στον Ολυμπιακό: «Το 2013 η χρονιά δεν τελείωσε με το καλύτερο τρόπο παρόλο που πήραμε το ευρωπαϊκό. Ζούμε το τώρα και δεν χρειάζεται να σκεφτόμαστε το παρελθόν. Αυτή τη στιγμή θέλουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Όλοι οι παίκτες γνωρίζουν τι σημαίνει αυτός ο τίτλος και είναι έτοιμοι να δώσουν ότι έχουν και δεν έχουν».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΠΗΓΗ

You may also like