Αρχική » Πρόεδρος Μίλωνα: «Άλλο θέλουμε, άλλο μπορούμε να γίνουμε ΚΑΕ»

Πρόεδρος Μίλωνα: «Άλλο θέλουμε, άλλο μπορούμε να γίνουμε ΚΑΕ»

by admin

Ο πρόεδρος του Μίλωνα, Μιχάλης Σακελλαρίδης, μίλησε EOK WebRadio για τις δυσκολίες που υπάρχουν ως προς τη συμμετοχή της ομάδας στην Basket League κι έχουν να κάνουν τόσο με τη μετατροπή του συλλόγου σε ΚΑΕ, όσο και με το γηπεδικό. Αυτή τη στιγμή η παρουσία της ομάδας στη μεγάλη κατηγορία είναι στον αέρα. Αναλυτικά, ο κ. Σακελλαρίδης μίλησε:

Για το αν θα κάνει ο Μίλωνας χρήση του δικαιώματος συμμετοχής στη Basket League: «Καταρχάς, σήμερα το βράδυ έχουμε Δ.Σ. όπου το Δ.Σ. σαν υπεύθυνο θεσμικό όργανο, θα κάνει την εισήγηση που θα καταθέσει στην αυριανή Γενική Συνέλευση. Αύριο είναι η 2η επαναληπτική Γενική Συνέλευση. Ακολουθούμε τα τυπικά τα οποία προβλέπει ο νόμος, ότι το σωματείο πρέπει να κάνει τη Γενική Συνέλευση που θα αποφασίσει αν ιδρυθεί ή όχι ΚΑΕ. Το να προκηρύξεις μια Γενική Συνέλευση δε γίνεται αμέσως, ο νόμος επιτάσσει να τηρήσεις κάποιες προθεσμίες. Και την άλλη μέρα να είχαμε προκηρύξει τη Γενική Συνέλευση, δε θα προλαβαίναμε την ημέρα που έπρεπε να δηλώσουμε συμμετοχή στην Elite League».

Για τη σύσταση ΚΑΕ: «Έχω μάθει στη ζωή μου να είμαι ειλικρινής, να μην κρύβομαι ποτέ, να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου και να μην υπεκφεύγω. Κάποια πράγματα έγιναν για εμάς χωρίς εμάς. Όταν κάποιες στιγμές δε μιλάς με τα θεσμικά όργανα, αλλά με εξωθεσιμικά όργανα και παίρνεις αποφάσεις ερήμην των θεσμικών οργάνων, μη ζητάς ευθύνες απ’ τα θεσμικά όργανα. Ένας οργανωμένος σύλλογος όπως ο Μίλωνας έχει ένα Δ.Σ., τις Επιτροπές, το προεδρείο, τη Γενική Συνέλευση. Εμείς έχουμε μάθει να λειτουργούμε συλλογικά σαν ένα οργανωμένο σωματείο. Το αποτέλεσμα ήταν αυτό που ήταν. Είτε θέλουμε, είτε δε θέλουμε είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε μια διαδικασία. Οι προθεσμίες ήταν συγκεκριμένες, δε μπορούσε να γίνει νωρίτερα. Θέλουμε φυσικά να κάνουμε ΚΑΕ, αλλά άλλο το “θέλουμε”, άλλο το “μπορούμε”. Κανένας δεν έχει πει ότι δε θέλουμε να γίνουμε ΚΑΕ, είναι ξεκάθαρο αυτό, όλοι θέλουν».

Για την περίπτωση που δεν καταφέρουν να γίνουν ΚΑΕ: «Αν για τον οποιονδήποτε λόγο δε γίνουμε ΚΑΕ, θέλουμε να δείξουμε ότι ο Μίλωνας είναι ένας ζωντανός οργανισμός που πάλι θα πρωταγωνιστήσει, θα επανέλθει. Θέλω να πιστεύω ότι επιτέλους το δημοτικό γήπεδο της Νέας Σμύρνης στο ορατό μέλλον θα μπορέσει να στεγάσει τις ελπίδες και τα όνειρα όλης της Νέας Σμύρνης. Είναι αμαρτία αυτή η πόλη να μη έχει ένα αξιοπρεπές γήπεδο που να μπορούν οι ομάδες της να αγωνιστούν».

Για το γηπεδικό πρόβλημα: «Όλοι στον Μίλωνα θέλουν όλοι να δουν την ομάδα στη μεγάλη κατηγορία. Η εκτίμησή μου είναι ότι όλοι θέλουμε να τη δούμε στην Α1 που ανέβηκε με την αξία της. Ήρθε η Επιτροπή του ΕΣΑΚΕ και είδε το γήπεδό μας, έκανε παρατηρήσεις, αλλά δεν είναι μόνο αυτά, είναι και άλλα που πρέπει να γίνουν. Το γήπεδό μας, κατά τη δική μου άποψη και τις εκτιμήσεις μηχανικών που γνωρίζουν πράγματα, θέλει πολλή δουλειά για να γίνει, η οποία δεν προλαβαίνει. Το μεγάλο πρόβλημα είναι πως η Νέα Σμύρνη, που κάποτε ήταν ο μόνος δήμος που είχε δύο κλειστά γυμναστήρια, σήμερα δεν έχει ένα γυμναστήριο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της Basket League. Ο Μίλωνας έχει τη δική του “ταυτότητα” ότι είναι ταυτισμένος με αυτήν την πόλη και αν πάει να παίξει κάπου αλλού δεν είναι ο Μίλωνας που ξέρει ο κόσμος. Αν υπήρχε ενδεχόμενο να πάμε στο Σοφία Μπεφόν που είναι δίπλα δεν είναι πρόβλημα. Το να πάμε να παίξουμε στη Γλυφάδα, στον Χολαργό ή αλλού δεν το θέλουμε. Εγώ θεωρώ δεδομένο ότι το γήπεδο δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη Basket League. Αν έρθει ο κύριος Αγγελόπουλος και οπωσδήποτε άλλος επενδυτής και πει ότι αναλαμβάνει την ομάδα παίζοντας σε άλλο γήπεδο, κανείς δεν έχει αντίρρηση. Αν όμως ο κύριος Αγγελόπουλος και οποιοσδήποτε τρίτος ταυτίσει την σύσταση ΚΑΕ με το να αγωνιστεί στο γήπεδο, εκεί έχουμε πρόβλημα».

Για τον Μίλωνα: «Ο Μίλωνας είναι ένας μεγάλος αθλητικός οργανισμός, με 10 ολυμπιακά αθλήματα, με ιδιόκτητες εγκαταστάτες 10 στρεμμάτων, με 2 χιλιάδες αθλητές στις τάξεις του. Αυτή η κατά κάποιους “αποτυχημένη” διοίκηση πήρε έναν σύλλογο, τον ξεχρέωσε, έκανε έναν σύλλογο με εγκαταστάσεις που τις ζηλεύει ο καθένας, δε χρωστάμε σε κανέναν, έχουμε κάνει ομάδες που πρωταγωνιστούν σε όλα τα αθλήματα. Ό,τι έκανε ο Μίλωνας το έκανε βασιζόμενος στις δικές του δυνάμεις. Ο κύριος Αγγελόπουλος σαν χορηγός έδωσε πολλά και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ, αλλά δεν ήταν μόνος του, ήταν και ο Μίλωνας. Ο Μίλωνας συνείσφερε και οικονομικά και με εγκαταστάσεις και όλα. Πάντα ο Μίλωνας συνεισφέρει οικονομικά. Αν δεν υπάρχει η συμβολή του Μίλωνα, δε θα υπήρχε τίποτα».

Για τη Νέα Σμύρνη μπασκετικά: «Σε ένα οικοδομικό τετράγωνο υπάρχουν δύο ακαδημίες μπάσκετ με 800 παιδιά. Δεν υπάρχει άλλο σημείο στην Ελλάδα που να γίνεται αυτό. Σε ένα τετράγωνο 800 παιδιά σε δυο ακαδημίες μπάσκετ και με επιτυχίες μάλιστα. Ο Πανιώνιος 2ος της ΕΣΚΑΝΑ στο εφηβικό, ο Μίλωνας 3ος, το ίδιο και στο παιδικό. Δεν είναι τίποτα τυχαίο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΠΗΓΗ

You may also like