Αρχική » Προγνωστικά Ευρωεκλογές 2024: Κάλπη από 1.85 έως 3.50 #Blackbird

Προγνωστικά Ευρωεκλογές 2024: Κάλπη από 1.85 έως 3.50 #Blackbird

by admin

Ευρωεκλογές 2024: Επιστροφή με προγνωστικά στις ευρωεκλογές για τον Παναγιώτη Μαυρόπουλο ο οποίος ποντάρει σε πεντάδα επιλογών

Προγνωστικά Ευρωεκλογές 2024: Στόχος το 33%

Καλημερίζω τους απανταχού στοιχηματίες. Τα πρωταθλήματα και οι Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τελείωσαν και όλοι σίγουρα αναμένουν το Euro 2024 και τους Ολυμπιακούς αγώνες. Ωστόσο πριν από αυτά, προηγούνται οι Ευρωεκλογές 2024. Η στήλη έχει παράδοση σε εκλογικές αναμετρήσεις, είτε εθνικές είτε εσωκομματικές και δεν γινόταν να μην καταπιαστούμε και εδώ.

Ξεκινάμε λοιπόν την περιήγηση μας στον κόσμο της πολιτικής. Οι εκλογές τον Ιούνιο του 2024 έδωσαν μια παντοδυναμία στην Νέα Δημοκρατία με το 41%. Οι ευρωκάλπες συνήθως έχουν έναν πιο χαλαρό χαρακτήρα, για αυτό και παρατηρούνται φαινόμενα μείωσης ποσοστών συγκριτικά με εθνικές εκλογές και μικρά κόμματα ελαφρώς ενισχυμένα. Αυτός είναι ο φόβος των μεγάλων κομμάτων. Στην προκειμένη περίπτωση, αυτό δεν ευνοεί τους πρώτους τρεις.

Θα ξεκινήσουμε από το πρώτο κόμμα. Η Νέα Δημοκρατία έχει θέσει ως στόχο για αυτές τις ευρωεκλογές το 33%. Το ίδιο ποσοστό είχε συγκεντρώσει και το 2019. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις είναι κοντά στο να το πετύχει. Μια από τις τελευταίες της δίνει ένα εύρος από 29,4%-34,9%. Η δική μου οπτική λέει πως δεν θα υπάρχει ο αριθμός δύο στο δεκαδικό ψηφίο στο ποσοστό του κυβερνόντος κόμματος. Το εύρος 30,01% – 34,00% στο 1.85 1.85 στην Stoiximan το θεωρώ value. Η τελευταία εβδομάδα συχνά έχει συσπειρώσεις για τα μεγάλα κόμματα και αυτό θα βοηθήσει.

Προγνωστικά Ευρωεκλογές 2024: Το κάτι παραπάνω

Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις δύο εκλογικές συντριβές πέρσι, προχώρησε σε εσωκομματικές εκλογές. Νέος πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης εξ Αμερικής. Η παράταξη πέρασε μια διάσπαση με μια ομάδα βουλευτών να αποχωρεί, συγκροτώντας μια νέα κοινοβουλευτική ομάδα, την Νέα Αριστερά. Για καιρό, μέχρι και τις γιορτές των Χριστουγέννων, ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν σε πτωτική πορεία και όλοι μιλούσαν για διάλυση. Σιγά – σιγά, ο τεχνοκράτης Κασσελάκης κατάφερε και συνέφερε το κόμμα, ανεβάζοντας τα ποσοστά του στις δημοσκοπήσεις. Φαίνεται πως έχει «κλειδώσει» την δεύτερη θέση. Από εκεί και πέρα, προσπαθεί να αυξήσει και τα ποσοστά, ώστε να έχει το καλύτερο πλασάρισμα. Το εύρος 15,01% – 17,00% στο 2.50 νομίζω πως δεν χάνει. Το ταβάνι φαίνεται πως είναι το 17%, ενώ θεωρώ απίθανο να τον δούμε κάτω από 15%.

Ο ήλιος φαίνεται να «σβήνει» 

Το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη φαίνεται ανήμπορο να εκμεταλλευτεί τους τελευταίους μήνες την απογοήτευση των ψηφοφόρων της ΝΔ, αλλά και της πτώσης του ΣΥΡΙΖΑ. Το 11,84% πέρσι, πανηγυρίστηκε δεόντως, σε μια βραδιά που ο πολιτικός χώρος του ΠΑΣΟΚ, κατακερματίστηκε. Σίγουρα η αύξηση του ποσοστού ήταν σημαντική, ωστόσο για την παράταξη του σχεδόν 50%, πανηγυρίζει το σχεδόν 12%, εμένα προσωπικά δεν μου άρεσε σαν εικόνα. Κατά βάση το line είναι στο 13% και διστάζω να το αγγίξω. Το over 12,5% στην Bet365 αξίζει. Ρίσκο είναι στα μάτια μου, ωστόσο στο 2.10 θα τιμηθεί.

Υποψήφιοι 

Στην μάχη βέβαια ρίχνονται και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, οι οποίοι «αλωνίζουν» ολόκληρη την Ελλάδα δίνοντας τον δικό τους αγώνα.  Στην Νέα Δημοκρατία μεγάλο φαβορί από την αρχή της υποψηφιότητας του ο Γιώργος Αυτιάς. Κυμαίνεται χαμηλά ως φαβορί, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Η νυν ευρωβουλευτής Ελίζα Βόζενμπεργκ από το 8.00 των προηγούμενων ημερών έφτασε στο 2.902.90. Μαθαίνω πως πάει πολύ καλά στους ψηφοφόρους της ΝΔ. Το να πάρει την πρωτιά κοντά στον τριπλασιασμό θα είναι η επιλογή μου.

Στον ΣΥΡΙΖΑ μεγάλο φαβορί ο ευρωβουλευτής Κώστας Αρβανίτης είναι το φαβορί για την πρωτιά στο κόμμα του. Είναι κομματικός, δύο φορές ευρωβουλευτής και πάει για τρίτη. Ρεύμα φαίνεται πως έχει και ο Νίκος Παππάς. Ο γνωστός μπασκετμπολίστας είναι ιδιαίτερα αγαπητός και ο λόγος του είναι πολύ καλός. Το 3.50 να πάρει την πρωτιά μου αρέσει και θα το επιλέξω.

ΒΟΜΒΑ! ΗΡΘΕ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΔΩΡΑ*!

ΠΗΓΗ

You may also like