Αρχική » Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε: Για το… όνειρο της κούπας!

Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε: Για το… όνειρο της κούπας!

by admin

Έφτασε η ώρα του Final-4 για τη φετινή Euroleague και ο Παναθηναϊκός ρίχνεται στη «μάχη» του πρώτου ημιτελικού (24/05, 19:00) κόντρα στη Φενέρμπαχτσε.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

  • «Uber Arena», (17.000), Βερολίνο.
  • Στα μεταξύ τους παιχνίδια φέτος για τη regular season, η Φενέρμπαχτσε επιβλήθηκε στην έδρα της με 83-69, ενώ στο δεύτερο ματς, ο  Παναθηναϊκός επικράτησε με 74-63 στο ΟΑΚΑ.
  • Οι δυο ομάδες δεν έχουν βρεθεί ποτέ αντιμέτωπες σε Final-4.

Ρεπορτάζ Παναθηναϊκού

Μετά από μία συναρπαστική πορεία στη φετινή regular season, ο Παναθηναϊκός τερμάτισε δεύτερος και εν συνεχεία κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μακάμπι Τελ Αβίβ, σε μια σειρά η οποία κρίθηκε στο Game 5 του ΟΑΚΑ, εκεί που επιβλήθηκαν οι «πράσινοι» με 81-72. Κορυφαίος ήταν ο Κέντρικ Ναν, ο οποίος σταμάτησε στους 26 πόντους, ενώ ο Κώστας Σλούκας πρόσθεσε 15 πόντους με τη σειρά του. Το «τριφύλλι» επέστρεψε στο Final-4 μετά από 12 χρόνια απουσίας του από αυτό και τώρα θα βρεθεί αντιμέτωπος με… γνώριμα πρόσωπα, όπως είναι ο Νικ Καλάθης, ο Γιώργος Παπαγιάννης, αλλά και ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, οι οποίοι έχουν φορέσει στο παρελθόν τα πράσινα.

Stat Attack: Έχει τη δεύτερη καλύτερη άμυνα στη διοργάνωση και δέχεται περίπου 76 πόντους ανά ματς.

Απουσίες: Οι Κώστας Σλούκας και Χουάντσο Ερνανγκόμεθ ταλαιπωρήθηκαν μετά τα play offs με παρόμοιους τραυματισμούς, ωστόσο αμφότεροι προπονήθηκαν ενόψει του ημιτελικού.

Ρεπορτάζ Φενέρμπαχτσε

Η Φενέρμπαχτσε άλλαξε προπονητή μεσούσης της σεζόν, με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να αναλαμβάνει στη θέση του Δημήτρη Ιτούδη. Οι Τούρκοι έδειξαν πολύ βελτιωμένο πρόσωπο, ιδιαίτερα στην επιθετική τους λειτουργία και κατάφεραν να τερματίσουν στην έκτη θέση της κατάταξης, κάτι που την οδήγησε σε σειρά με μειονέκτημα έδρας κόντρα στη Μονακό. Η σειρά οδηγήθηκε στο Game 5, εκεί όπου η Φενέρ πήρε τη νίκη με 80-79 στην παράταση με μεγάλο πρωταγωνιστή της τον Νικ Καλάθη. Πλέον, οι Τούρκοι θέλουν να επιστρέψουν στην κορυφή της Ευρώπης μετά το 2017 κόντρα σε μια ομάδα επίσης φιλόδοξη.

Stat Attack: Είναι η καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης σε εύστοχα σουτ τριών πόντων, καθώς σημείωνει περίπου 11,5 μέσο όρο ανά ματς.

Απουσίες: Δεν υπάρχει κάποιο αγωνιστικό πρόβλημα για την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτισους.

Προγνωστικά

  • Εκτίμηση: Παιχνίδι… Final-4 με δυο ομάδες που αρέσκονται στο ανοιχτό γήπεδο, ωστόσο έχουν δείξει πως μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν στις ανάγκες του εκάστοτε ματς και να… τραβήξουν ακόμη και σε χαμηλό σκορ. Εμείς δεν θα ασχοληθούμε με τους πόντους του αγώνα, ωστόσο θα επιλέξουμε το χάντικαπ του +6,5, τόσο στον Παναθηναϊκό, όσο και στη Φενέρμπαχτσε στο 2.10 απόδοση, καθώς το παιχνίδι θεωρούμε πως θα είναι ντέρμπι μέχρι το φινάλε.
  • Special bet: Το παιχνίδι θα έχει πολύ… επαφή και οι ψηλοί των ομάδων, Ματίας Λεσόρ και Τζόναθαν Μότλεϊ αντίστοιχα, θα τροφοδοτηθούν αρκετά. Για αυτό το λόγο, εμείς επιλέγουμε το 25+ πόντων αθροιστικά από τους Λεσόρ και Μότλεϊ σε απόδοση 1.80.
  • Player’s bet: Ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί κάποιον παίκτη… έκπληξη για να «τραβήξει» στο σκοράρισμα εκτός από τους Ναν και Σλούκα και εμείς στρέφουμε την προσοχή μας στον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ και επιλέγουμε το over 5,5 πόντων του σε απόδοση 1.90.
  • Fun bet: Όταν μιλάμε για Final-4, μιλάμε για ματς με ένταση και γερά νεύρα. Οι δυο ομάδες θέλουν πολύ να προκριθούν στον τελικό της Κυριακής και εμείς θα προτείνουμε ως… fun bet την ισοπαλία και να πάει το ματς στην παράταση σε απόδοση 10.75.

Νέα τριπλή προσφορά γνωριμίας* αποκλειστικά για εσένα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

ΠΗΓΗ

You may also like