Αρχική » Παιανία: Δύο συλλήψεις για τα 50 κρούσματα γαστρεντερίτιδας σε γλέντι

Παιανία: Δύο συλλήψεις για τα 50 κρούσματα γαστρεντερίτιδας σε γλέντι

by admin

Σε δύο συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές αναφορικά με τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας μεταξύ καλεσμένων σε γάμο, στην Παιανία. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τον υπεύθυνο της εταιρείας catering, καθώς και τον υπεύθυνο του κτήματος.

Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη είναι η διερεύνηση από το Τμήμα Τροφιμογενών και Υδατογενών Νοσημάτων για τα αίτια της δηλητηρίασης. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, πενήντα άτομα ανέφεραν συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, ενώ έντεκα προσήλθαν σε υγειονομικές δομές και νοσηλεύτηκαν. Τρία άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται και αναμένεται να πάρουν εξιτήριο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο ΕΟΔΥ «ενημερώθηκε στις 2/6/24, σχετικά με εμφάνιση κρουσμάτων τροφικής δηλητηρίασης, μετά από γαμήλια δεξίωση, το βράδυ της 1ης/06/2024. Στη δεξίωση συμμετείχαν κατά αναφορά 254 άτομα και προσφέρθηκε μενού τροφίμων, των οποίων η παρασκευή και η διάθεση είχε γίνει κατά αναφορά από εταιρεία catering».

Οπως επισημαίνεται, «τα κύρια συμπτώματα ήταν έμετοι και διάρροιες και άρχισαν να εμφανίζονται περίπου δύο ώρες μετά το γεύμα (ώρα γεύματος 23:00)».

Έλεγχοι

Κλιμάκια των υγειονομικών Αρχών επισκέφθηκαν το κτήμα και τον χώρο του catering, ενώ στην επιτόπια διερεύνηση της εν λόγω επιχείρησης συμμετείχε και η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Δυτικού Τομέα, η οποία κατά τον έλεγχο κατέσχεσε αρκετά είδη τροφίμων (κρέατα, λαχανικά κ.ά.)

Παράλληλα, έχουν ληφθεί 10 δείγματα τροφίμων από το προσφερόμενο μενού (περισσεύματα τροφίμων), τα οποία στάλθηκαν στο ΠΕΔΥ Θεσσαλίας για εργαστηριακό έλεγχο.

«Αναμένονται αποτελέσματα εργαστηριακού ελέγχου από τις περιπτώσεις γαστρεντερίτιδας καθώς και από τα τρόφιμα», καταλήγει ο ΕΟΔΥ.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΠΗΓΗ

You may also like