Αρχική » «Ο Μπαρτζώκας είναι πράος και ευγενής, δεν έχει καμία σχέση με αυτό που δείχνει»

«Ο Μπαρτζώκας είναι πράος και ευγενής, δεν έχει καμία σχέση με αυτό που δείχνει»

by admin

Ο πρώην πρόεδρος της Ολύμπιας Λάρισας και ο νυν Team Manager του Α.Ο. Μυκόνου, Γιώργος Μαλάκος, φιλοξενήθηκε στο Web Radio της ΕΟΚ, όπου μίλησε για τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ο οποίος είχε αναλάβει τη θεσσαλική ομάδα, στην πρώτη του δουλειά ως πρώτος προπονητής σε επίπεδο Α1.

Ο Γιώργος Μαλάκος είπε:

Για τη σχέση του με τον Γιώργο Μπαρτζώκα: «Είμαστε 53 χρόνια φίλοι με τον Γιώργο. Ήμασταν συγκάτοικοι στο Μαρούσι, μέναμε στην ίδια πολυκατοικία, στον 2ο όροφο αυτός, στον 3ο εγώ. Είμαστε παιδικοί φίλοι. Τότε τα δημοτικά δεν ήταν όπως τώρα, πρώτη και δευτέρα δημοτικού ήταν μαζί και καθόμασταν στο ίδιο θρανίο. Μεγαλώσαμε μαζί».

Για το ότι ήταν προπονητής στην Ολύμπια Λάρισας: «Όταν αναλάβαμε την Ολύμπια ο Γιώργος ερχόταν σε όλα τα ματς. Γενικώς η άποψή του για το μπάσκετ και την εξέλιξη αυτού ήταν “to the point”. Ό,τι μού έλεγε για το μπάσκετ, την ομάδα μου, γενικότερα, το δεχόμουν, είχε μια πάρα πολύ καλή κρίση. Όταν τέθηκε σε εμάς το θέμα προπονητή και με δεδομένο ότι, πέραν της πολύ καλής σχέσης μας, η φιλοσοφία μας ήταν να δίνουμε τη φιλοσοφία σε νέους ανθρώπους, του είπα να αναλάβει την Ολύμπια σαν πρώτος προπονητής κι έτσι ήρθε. Την ευκαιρία τη δίνεις σε πολλούς, το θέμα είναι ποιοι είναι άξιοι να την αξιοποιήσουν. Βάσει αποτελέσματος, ήταν πολύ άξιος, “άρπαξε” την ευκαιρία απ’ τα μαλλιά, βγήκε ο καλύτερος προπονητής της σεζόν, έβγαλε πολλούς νέους παίκτες. Η πορεία που κάναμε τότε ήταν μοναδική».

Για τον προπονητή Γιώργο Μπαρτζώκα: «Πέραν της πολύ καλής άποψής του για το μπάσκετ, είναι και πολύ εργατικός. Είναι και τρομερά ταπεινός, αυτό είναι ίδιον του χαρακτήρα του. Κι αυτό που βγάζει μερικές φορές με τον εκνευρισμό του είναι το άκρων άωτων που έχει σαν άνθρωπος. Πάντα ο Μπαρτζώκας, εν αντιθέσει με πολλούς συναδέλφους του, οι επιλογές των παικτών που κάνει είναι εξαιρετικές και είναι πάντα “value for money”. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Ματ Γουόλς, ένας παίκτης που “έβγαλε μάτια”. Εγώ πιστεύω μπασκετικά ότι, σε σχέση με άλλους συναδέλφους του που έχουν πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ, είναι λίγο υποτιμημένος».

Για τον Γιώργο Μπαρτζώκα σαν άνθρωπο: «Η λέξη που θα μπορούσα να πω είναι ότι είναι πράος, δεν έχει καμία σχέση με αυτό που δείχνει. Σε στιγμές έντασης στη ζωή κάθε ανθρώπου μπορεί να του βγαίνει και ένας λάθος τρόπος. Στον Μπαρτζώκα αυτό ισχύει 100%. Είναι ένας άνθρωπος πράος, ένας άνθρωπος πολύ δοτικός, ευγενής και δεν είναι αχάριστος. Έχει χιούμορ και το κυριότερο είναι ότι σέβεται και εκτιμάει τους ανθρώπους γι’ αυτό που είναι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΠΗΓΗ

You may also like