Αρχική » Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Να σεβαστούν τη Συμφωνία των Πρεσπών – Δεν θα κυρώσουμε τα τρία μνημόνια

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Να σεβαστούν τη Συμφωνία των Πρεσπών – Δεν θα κυρώσουμε τα τρία μνημόνια

by admin

Αυτό που θα κάνουμε με βεβαιότητα είναι ότι δεν θα φέρουμε προς κύρωση τα τρία μνημόνια που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ και ερωτηθείς αν σκοπεύει να καταγγείλει τη Συμφωνία των Πρεσπών μετά τις προκλητικές τοποθετήσεις της νέας ηγεσίας της Βόρειας Μακεδονίας.

Τώρα δικαιώνεται η στάση μας, γιατί βλέπαμε τι γινόταν, βλέπαμε τον εθνικιστικό παροξυσμό του VMRO, συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης και επανέλαβε ότι η ευρωπαϊκή πορεία της γειτονικής χώρας περνάει μέσα από τον σεβασμό της Συμφωνίας των Πρεσπών και τις προβλέψεις για τη συνταγματική ονομασία.

Ο πρωθυπουργός έστειλε σαφή προειδοποίηση στη νέα κυβέρνηση των Σκοπίων καλώντας την να σεβαστεί την κεντρική πρόβλεψη της Συμφωνίας των Πρεσπών και να χρησιμοποιεί μόνο το όνομα Βόρεια Μακεδονία.

«Θα αναμένουμε τις επίσημες τοποθετήσεις της νέας κυβέρνησης. Τα πρώτα δείγματα γραφής ωστόσο είναι εξαιρετικά αρνητικά. Στο ζήτημα του ονόματος υπάρχει σαφέστατο πισωγύρισμα» είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στην άμεση αντίδραση της Αθήνας και την καταδίκη τόσο από την ΕΕ όσο και από την Ουάσινγκτον.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΠΗΓΗ

You may also like