Αρχική » Δεν βρήκε ρυθμό και έμεινε έκτη στον τελικό του ακοντισμού η Τζένγκο

Δεν βρήκε ρυθμό και έμεινε έκτη στον τελικό του ακοντισμού η Τζένγκο

by admin

Δεν βρήκε ρυθμό και αρκέστηκε στην έκτη θέση η Ελίνα Τζένγκο.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά στον τελικό του ακοντισμού για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου που διεξάγεται στη Ρώμη και έχοντας την καλύτερη βολή της στα 59.46 μέτρα, δεν κατάφερε να μπει στη ζώνη των μεταλλίων και να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε στο ευρωπαϊκό του Μονάχου, το 2022.

Χρυσό μετάλλιο για την Αυστριακή, Βικτόρια Χάντσον, η οποία δικαίωσε τα προγνωστικά και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου με 64.62, το οποίο έκανε με την πρώτη της προσπάθεια. Δεύτερη θέση για τη Σέρβα, Αντριάνα Βιλαγκος (64.42), ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήγε στη Νορβηγίδα, Ομπστ (63.50).

Ο τελικός ξεκίνησε με τη Γερμανίδα, Χούσονγκ, να ρίχνει το ακόντιό της στα 61.62, ενώ η Χάντσον ανέβηκε πρώτη με βολή στα 64.62, ενώ οι υπόλοιπες αθλήτριες, συμπεριλαμβανομένης και της Τζένγκο, έμειναν χαμηλά στις πρώτες τους προσπάθειες. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε 54.46 στην πρώτη της βολή, ενώ βελτιώθηκε στη δεύτερη βολή, στέλνοντας το ακόντιο στα 59.64, μπαίνοντας στην και ανεβαίνοντας στην 4η θέση.

Η Τζένγκο δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 60 μέτρα ούτε με τις επόμενες δύο προσπάθειές της, με την Χάντσον να παραμένει στην πρώτη θέση, ενώ οι Βιλάγκος (64.42) και Ομπστ (63.50) βρέθηκαν στις θέσεις που οδηγούν στο βάθρο. Παράλληλα, η Τζένγκο έκανε άκυρη πέμπτη προσπάθεια, βλέποντας την Ογκραντνίκοβα να την αφήνει 6η, η οποία ήταν και η τελική της θέση, αφού δεν κατάφερε να βρει τη βολή που έψαχνε ούτε στην έκτη και τελευταία της προσπάθεια.

Το Live του τελικού από το sport-fm.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΠΗΓΗ

You may also like