Αρχική » Αφιέρωμα Euro 2024 – H παρουσίαση της Ισπανίας

Αφιέρωμα Euro 2024 – H παρουσίαση της Ισπανίας

by admin

Τι περιμένουμε να δούμε από την τρεις φορές νικήτρια του Euro; Αναλυτικά η ακτινογραφία της Ρόχα.

Με μία μίξη νεαρών ταλαντούχων, αλλά και έμπειρων ποδοσφαιριστών, η Ισπανία θα βρεθεί στα γήπεδα της Γερμανίας και θα πραγματοποιήσει την 11η εμφάνισή της σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Παράλληλα, οι Ισπανοί θέλουν να βγάλουν αντίδραση για την αποτυχία τους στο προηγούμενο Mundial, όπου αποκλείστηκαν από τη φάση των 16 μετά την αλλαγή σελίδας στο «τιμόνι» τους. Ας δούμε στο Αφιέρωμα Euro 2024 την ακτινογραφία της Ισπανίας.

Αν και θα μπορούσε να έχει ακόμη πιο δυνατό ρόστερ στη διοργάνωση, η «φούρια ρόχα», πάντα θεωρείται… επικίνδυνη μέχρι και για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου, καθώς είναι φτιαγμένοι από «ατσάλι». Μετρούν τρεις κατακτήσεις στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ωστόσο φέτος το έργο τους θα είναι δύσκολο από την αρχή, καθώς βρίσκονται σε όμιλο… φωτιά με Ιταλία, Κροατία, αλλά και την ανταγωνιστική Αλβανία.

Ισπανία νικήτρια του ομίλου της σε απόδοση 1.80.

Πώς προκρίθηκε στο Euro

Η Ισπανία ήταν αρκετά σοβαρή στα προκριματικά για το EURO 2024 και κατάφερε να τερματίσει πρώτη στον όμιλό της με 21 βαθμούς και γνώροσε μόλις μία ήττα, ενώ στο τελευταίο τους ματς επικράτησαν με 3-1 της Γεωργίας, αφήνοντας πίσω της Σκωτία και Νορβηγία.

Προπονητής

Λουίς Ντε Λα Φουέντε, 62 ετών, ανέλαβε το 2022 τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας των Ισπανών μετά την αποτυχία της ομάδας στο πρόσφατο Mundial, όπου αποκλείστηκε από τη φάση των 16. Στο παρελθλον, είχε βρεθεί σε όλα τα μικρά κλιμάκια της Εθνικής ομάδας της Ισπανίας, ενώ ουσιαστικά η καριέρα του ξεκίνησε στην δεύτερη ομάδα της Αθλέτικ Μπιλμπάο και ακολούθησαν ως πρώτος η Μπιλμπάο και η Αλαβές.

Πρόγραμμα

Η Ισπανία ξεκινάει τις υποχρεώσεις της για το φετινό ΕURO στις 15 Ιουνίου κόντρα στην Κροατία (19:00), ενώ τη δεύτερη αγωνιστική ακολουθεί το ματς με την Ιταλία (20/06, 22:00). Την τρίτη και τελευταία αγωνιστική των ομίλων, η «φούρια ρόχα» θα αντιμετωπίσει την Αλβανία (24/06, 22:00).

Διασταυρώσεις

Ο νικητής του δεύτερου ομίλου αγωνίζεται κόντρα στον κορυφαίο τρίτο από τον πρώτο, τον τέταρτο, τον πέμπτο και τον έκτο όμιλο, ενώ ο δεύτερος του δεύτερου γκρουπ αγωνίζεται απέναντι στον δεύτερο του πρώτου ομίλου. Ο τρίτος του δεύτερου ομίλου θα αγωνιστεί στους «16» απέναντι στον νικητή, είτε του πέμπτου, είτε του έκτου γκρουπ.

Ισπανία να σκοράρει στον όμιλό της over 9,5 γκολ σε απόδοση 2.35.

Στο Euro

Η Ισπανία έχει γίνει πλέον μία χώρα που σταθερά διεκδικεί τίτλους και διακρίσεις. Η «φούρια ρόχα» μετράει 11 παρουσίες στην τελική φάση του EURO, έχοντας τρεις κατακτήσεις (1964, 2008, 2012), ενώ το 2020 έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του θεσμού λαμβάνοντας την τρίτη θέση, κάτι που την καθιστά… διψασμένη να επανέλθει στην κούπα.

1960  1992
1964 1η θέση 1996 Προημιτελικά
1968 2000 Προημιτελικά
1972 2004 Φάση ομίλων
1976 2008 1η θέση
1980 Φάση ομίλων 2012 1η θέση
1984 2η θέση 2016 Φάση των 16
1988 Φάση ομίλων 2020 3η θέση

+ Συν και πλην –

+ Έχει μία ελπιδοφόρα φουρνιά παικτών με ιδιαίτερο ταλέντο και γρήγορα πόδια.

-Έχει δείξει πως το μόνο… μελανό σημείο πολλές φορές είναι η άμυνά της, ιδιαίτερα μετά την αποχώρηση έμπειρων παικτών.

-Βρίσκεται σε όμιλο που δεν συγχωρούνται τα αμυντικά λάθη απέναντι σε έμπειρους παίκτες από τη διοργάνωση.

Αφιέρωμα Euro 2024 – Ρόστερ

Ο ηγέτης και το «κλειδί»

Σίγουρα αρκετοί νέοι παίκτες όπως είναι οι Πέδρι, Σαράμπια, Χοσελού τραβούν τα βλέμματα, ωστόσο πρέπει να βρεθεί και η κατάλληλη χημεία με παίκτες «σημαίες» όπως είναι ο Καρβαχάλ και ο Μοράτα για το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο παίκτης «κλειδί» για τον Ντε Λα Φουέντε, όπως όλα δείχνουν, θα είναι ο Ρόδρι. Ο αμυντικός μέσος της Μάντσεστερ Σίτι έχει την ποιότητα και πλέον την εμπειρία να βοηθήσει την ομάδα του να πάρει σημαντικές νίκες σε κομβικά ματς.

Η απώλεια της… τελευταίας στιγμής είναι αυτή του Ίσκο, καθώς ο 32χρονος μεσοεπιθετικός υπέστη κάταγμα στην αναμέτρηση της Μπέτις με τη Λας Πάλμας και θα χρειαστεί να μπει στο χειρουργείο.

Σύστημα και πώς παίζει

Με σύστημα 4-3-3, διαθέτει αρκετή ποιότητα με πληρότητα σε όλες τις θέσεις. Το «μελανό» σημείο της είναι ίσως η επιθετική της γραμμή, ωστόσο μπορεί να σκοράρει μέσω ομαδικών συνεργασίων, αλλά και ατομικών… εμπνεύσεων. Αρκετοί ταλαντούχοι παίκτες που ήδη έχουν πάρει πολλά παιχνίδια στα «πόδια» τους. Είναι η ομάδα που δημιουργεί συνήθως τις περισσότερες υπεραριθμίες στο μεσοεπιθετικό τρίτο. Πάντα παίζει με έναν παραπάνω παίκτη, όπου και να είναι η μπάλα, στοιχείο του γρήγορου ποδοσφαίρου στο οποίο αρέσκεται ο Ντε Λα Φουέντε.

Αποστολή

Νο. Όνομα Θέση Ομάδα
Άλεξ Ρεμίρο Τ Ρεάλ Σοσιεδάδ
Νταβίντ Ρέια Τ Άρσεναλ
Ουνάι Σιμόν Τ Αθλέτικ Μπιλμπάο
Εμερίκ Λαπόρτ Α Αλ Ναρ
Ρόμπιν λε Νόρμαντ Α Ρεάλ Σοσιεδάδ
Χοσέ Λουίς Γκαγιά Α Βαλένθια
Πέδρο Πόρο Α Τότεναμ
Αλεχάνδρο Γκριμάλντο Α Μπάγερ Λεβερκούζεν
Ντάνι Καρβαχάλ Α Ρεάλ Μαδρίτης
Ντάνι Βίβιαν Α Αθλέτικ Μπιλμπάο
Χεσούς Νάβας Α Σεβίλλη
Οϊχάν Σάνσετ Μ Αθλέτικ Μπιλμπάο
Μικέλ Μερίνο Μ Ρεάλ Σοσιεδάδ
Φαμπιάν Ρουίθ Μ Παρί Σεν Ζερμέν
Άλεξ Μπαένα Μ Βιγιαρεάλ
Ρόδρι Μ Μάντσεστερ Σίτι
Μαρτίν Θουβιμέντι Μ Ρεάλ Σοσιεδάδ
Άλβαρο Μοράτα Ε Ατλέτικο Μαδρίτης
Νίκο Γουίλιαμς Ε Αθλέτικ Μπιλμπάο
Ντάνι Όλμο Ε Λειψία
Χοσελού Ε Ρεάλ Μαδρίτης
Λαμίν Γιαμάλ Ε Μπαρτσελόνα
Μίκελ Ογιαρθάμπαλ Ε Ρεάλ Σοσιεδάδ
Ζεράρ Μορένο Ε Βιγιαρεάλ
Πάμπλο Σαράμπια Ε Γουλβς

Αγώνες

15/6/2024 – 19:00

1η αγωνιστική

Ισπανία – Κροατία
20/6/2024 – 22:00

2η αγωνιστική

Ισπανία Ιταλία
24/6/2024 – 22:00

3η αγωνιστική

Αλβανία – Ισπανία

ΠΗΓΗ

You may also like