Αρχική » Αφιέρωμα Euro 2024 – Η ανάλυση του 2ου ομίλου

Αφιέρωμα Euro 2024 – Η ανάλυση του 2ου ομίλου

by admin

Το koubanezos.gr σας παρουσιάζει τις ομάδες, τις ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων αλλά και τις αποδόσεις από τον 2ο όμιλο του Euro 2024.

Σκληρές «μονομαχίες» περιλαμβάνει ο δεύτερος όμιλος, με τις Ισπανία, Ιταλία να είναι τα φαβορί, την Κροατία να… παραμονεύει, ενώ η Αλβανία θέλει να κάνει την «έκπληξη» στη δεύτερη συμμετοχή της στην ιστορία στη διοργάνωση αυτή. Δείτε παρακάτω το αφιέρωμα Euro 2024 για τον 2ο όμιλο του θεσμού.

Ο όμιλος και οι αγώνες

 

Ημερομηνία & ώρα Αγώνες Γήπεδο
15/6 19:00 Ισπανία – Κροατία Ολιμπιακό Στάδιο Βερολίνου (74.475)
15/6 22:00 Ιταλία – Αλβανία Σίγκλαν Ιντούναλ Παρκ (81.365) Ντόρτμουντ
19/6 16:00 Κροατία – Αλβανία Βολκσπαρκστάντιον (57.274) Αμβούργο
20/6 22:00 Ισπανία – Ιταλία Βέλτινς Αρένα (62,251), Γκεζελκίρχεν
24/6 22:00 Αλβανία – Ισπανία Μαρκούρ Σπιέλ Αρένα (54.600) Ντίσελντορφ
24/6 22:00 Ιταλία – Κροατία Red Bull Arena (47.069) Λειψία

Όμιλος με δύο φαβορί. Η Ισπανία κέρδισε πρόσφατα το Nations League και έδειξε πως έχει επιστρέψει στις υψηλές πτήσεις μετά από το διάλλειμα των προηγούμενων χρόνων. Δομημένη ομάδα, με αρχές που παλεύει κάθε παιχνίδι και που ο στηρίζεται σε νεαρά παιδιά. Θέλει το τρόπαιο, θα το προσπαθήσει ώστε να συνεχίσει στις θετικές της πορείες που είχε όλο το διάστημα αυτό. Θα δώσει μάχη με την Ιταλία για την πρωτιά, μοναδικό της ζήτημα η σοβαρότητα αφού διαχρονικά σε φάσεις ομίλων αφήνει βαθμούς.

Η Ιταλία προκρίθηκε αγχωτικά από τα προκριματικά αλλά είναι ακόμα εδώ και θέλει να υπερασπιστεί το τρόπαιο της. Η ομάδα πλέον του Σπαλέτι μετά την αλλαγή προπονητή έχει ακόμα περισσότερη επιθετική προσέγγιση και έχει αλλάξει στυλ όπως και πρωταγωνιστές με περισσότερα νέα παιδιά να πρωταγωνιστούν. Έτσι θέλει σιωπηλά όπως την προηγούμενη φορά να φτάσει όσο το δυνατόν πιο μακριά γίνεται.

Η Κροατία από την άλλη έχει την γερασμένη φουρνιά της στην τελευταία της ευκαιρία για διάκριση. Στο πρόσφατο Μουντιάλ βγήκε τρίτη,  είναι καλή ομάδα και μαχητικό σύνολο και δεν θα σταματήσει λεπτό να αγωνίζεται. Εξάλλου μας έχει αποδείξει πως είναι ομάδα για τις μεγάλες διοργανώσεις, πως εμφανίζει εκεί τελείως διαφορετικό πρόσωπο και πως θέλει να κατακτήσει επιτέλους έναν τίτλο. Φυσικά κάτι τέτοιο μοιάζει δύσκολο αλλά τα όνειρα για τους Κροάτες ποτέ δε σταματούν.

Η Αλβανία δεν θέλει να είναι απλός κομπάρσος στο γκρουπ. Η ομάδα του Σιλβίνιο έχει παρουσιάσει μία εικόνα άκρως γοητευτική στα προκριματικά και θέλει να τη συνεχίσει και στη τελική φάση. Εκεί βέβαια τα πράγματα είναι διαφορετικά ωστόσο η νέα γενιά του αλβανικού ποδοσφαίρου δείχνει ικανή για μία υπέρβαση. Εξάλλου χωρίς άγχος θα αγωνιστεί και με διάθεση για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα, το οποίο ενδεχομένως να της επιτρέψει να κάνει όνειρα για παραπάνω.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

ΠΗΓΗ

You may also like