Αρχική » Αφιέρωμα Euro 2024 – Η ανάλυση της Γεωργίας

Αφιέρωμα Euro 2024 – Η ανάλυση της Γεωργίας

by admin

Τι περιμένουμε να δούμε από την Πορτογαλία στο Euro 2024; Η ακτινογραφία της ομάδας του Κβαρατσχέλια!

Η Γεωργία αποτελεί τη μεγαλύτερη έκπληξη όλης της προκριματικής φάσης της διοργάνωσης. Δύσκολα θα βρούμε κάποιον εκτός των συνόρων της που θα περίμενε να φτάσει στα τελικά της διοργάνωσης. Όμως η ομάδα του Βίλι Σανιόλ τα κατάφερε πικραίνοντας την εθνική μας και για πρώτη φορά στην ιστορία της θα αγωνιστεί σε μεγάλη διοργάνωση. Ας δούμε στο Αφιέρωμα Euro 2024 την ανάλυση της Γεωργίας.

Προφανώς και αποτελεί το νούμερο ένα αουτσάιντερ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αφού είναι κι η μοναδική ομάδα που κάνει ντεμπούτο. Με ηγέτη τον Κβαρατσχέλια η Γεωργία θέλει να κάνει την απόλυτη έκπληξη και να προκριθεί στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Η κλήρωση πάντως δεν της επιτρέπει να κάνει μεγάλα όνειρα, αυτή όμως θα το παλέψει καθώς δεν έχει τίποτα να χάσει.

Γεωργία να πάρει 0 βαθμούς στον όμιλο με απόδοση 4.00

Πώς προκρίθηκε στο Euro

Δεν πλησίασε καν την πρόκριση μέσω της προκριματικής φάσης, αφού τερμάτισε τέταρτη σε όμιλο πέντε ομάδων, αντιμετωπίζοντας Ισπανία, Σκωτία, Νορβηγία και Κύπρο. Ωστόσο το Nations League της έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία και την εκμεταλλεύτηκε. Κέρδισε με 2-0 το Λουξεμβούργο και στη συνέχεια απέκλεισε την Ελλάδα στα πέναλτι (4-2), μετά από λευκή ισοπαλία στην Τιφλίδα.

Προπονητής

Βίλι Σανιόλ, 47 ετών. Θρυλικός σαν παίκτης με πολλές συμμετοχές σε Μονακό, Μπάγερν και εθνική Γαλλίας, λίγα πράγματα σαν προπονητής. Κυρίως εργάστηκε ως υπηρεσιακός, βοηθός ή προπονητής ομάδων νέων (σε Μπάγερν, Κ20 Γαλλίας και Κ21 Γαλλίας). Μοναδική δουλειά του ως πρώτος προπονητής σε σύλλογο η διετής θητεία του στην Μπορντό (2014-16). Από το 2021 στον πάγκο της εθνικής Γεωργίας.

Πρόγραμμα

Πρώτη αναμέτρηση της ιστορίας της στο Euro είναι αυτή απέναντι στην Τουρκία, ενώ αμέσως μετά παίζει με την άλλη -θεωρητικά- ανταγωνίστριά της. Κλείνει τις υποχρεώσεις της με το δυσκολότερο ματς, απέναντι στην Πορτογαλία.

Γεωργία να πετύχει 3-4 γκολ στον όμιλο με απόδοση 2.65

Διασταυρώσεις

Στο (μάλλον ουτοπικό) σενάριο να βγει πρώτη, θα αντιμετωπίσει μία από τις τρίτες ομάδες των πρώτων τριών ομίλων. Ως δεύτερη θα βρει απέναντί της τον νικητή του τέταρτου ομίλου, ενώ αν πάρει την τρίτη θέση και προκριθεί θα παίξει με την πρωτοπόρο ομάδα του δεύτερου ή του τρίτου ομίλου.

Γεωργία να πάρει την τρίτη θέση στον όμιλο με απόδοση 3.25

Στο Euro

Στο διάστημα 1960-1988 αγωνιζόταν ως μέρος της Σοβιετικής Ένωσης, και συμμετείχε στο τρόπαιο του 1960, σε τρεις χαμένους τελικούς και μία τέταρτη θέση. Το 1992 αποτέλεσε μέρος της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών, σε μια ομάδα που αποκλείστηκε στους ομίλους.

1960 Νικήτρια 1992 Φάση ομίλων
1964 2η θέση 1996
1968 4η θέση 2000
1972 2η θέση 2004
1976 2008
1980 2012
1984 2016
1988 2η θέση 2020

+ Συν και πλην –

+ Έχει τεράστιο ενθουσιασμό για την πρώτη της συμμετοχή.

+ Ο Κβαρατσχέλια είναι ένας από τους πιο ποιοτικούς εξτρέμ της διοργάνωσης και μπορεί να κάνει τη διαφορά.

– Προφανώς έχει μηδαμινή εμπειρία τέτοια ματς.

– Φτωχό σε ποιότητα ρόστερ.

Stats

  • Σε έξι από τα τελευταία οκτώ ματς της σημειώθηκαν over 2,5 γκολ.
  • Έχει βρει δίχτυα στα τελευταία οκτώ ματς.
  • Δεν έχει χάσει κανένα από τα τελευταία έξι πρώτα ημίχρονά της.

Αφιέρωμα Euro 2024 – Ρόστερ

Το ρόστερ της Γεωργίας απαρτίζεται από παίκτες που αγωνίζονται σε πρωταθλήματα 17 διαφορετικών χωρών! Υπάρχει και το ελληνικό στοιχείο με τον Σενγκέλια και τον Ταμπίτζε του Παναιτωλικού, αλλά και το κυπριακό με τους Ντβάλι και Κβιλιτάια του ΑΠΟΕΛ. Φυσικά ξεχωρίζει ο Χβίτσα Κβαρατσχέλια της Νάπολι, όμως παίκτες όπως ο γκολκίπερ Μαμαρντασβίλι, ο Τσακβετάτζε της Γουότφορντ κι ο αγέραστος αρχηγός, Γκουράμ Κάσια μπορούν να αφήσουν το στίγμα τους. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι οι 25 από τους 26 παίκτες που κλήθηκαν έχουν καταγράψει τουλάχιστον μία συμμετοχή με το εθνόσημο, με μοναδική εξαίρεση τον Γκβελεσιάνι της Περσέπολις που ελπίζει να κάνει ντεμπούτο με την εθνική στα 33 του.

Απουσίες: Σίγουρα κάθε Γεωργιανός παίκτης θα ήθελε να συμμετέχει σε αυτή την ιστορική διοργάνωση της εθνικής του ομάδας, όμως ο Σανιόλ ήταν υποχρεωμένος να επιλέξει μέχρι 26 πρόσωπα. Εκτός έμεινε ο 38χρονος Κανκάβα των 101 συμμετοχών, ο οποίος αποσύρθηκε από την εθνική, αλλά και οι Αζαρόβι, Μαμουχασβίλι, Αμπουρτζάνια και Σαζόνοφ.

Ο ηγέτης και το «κλειδί»

Κανείς άλλος δε θα μπορούσε να λάβει τον ρόλο του ηγέτη σε αυτή την ομάδα από τον Κβαρατσχέλια. Ο 23χρονος εξτρέμ της Νάπολι έχει τα φόντα να γράψει ιστορία όχι μόνο στη χώρα του αλλά και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Έχει σκοράρει 15 φορές σε 29 συμμετοχές με το εθνόσημο και θα χρειαστεί να δείξει τον καλό του εαυτό για να μπορέσει να οδηγήσει την ομάδα του στην πρόκριση.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν αρκετοί παίκτες χαμηλότερης ποιότητας με μεγάλη αξία για τον Σανιόλ. Ως παίκτη «κλειδί» θα χαρακτηρίζαμε τον γκολκίπερ Μαμαρντασβίλι της Βαλένθια. Ο 23χρονος βελτιώνεται συνεχώς και αρχίζει να καθιερώνεται στο τοπ επίπεδο της Ευρώπης, ενώ το Euro της Γερμανίας θα του δώσει την ευκαιρία να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο.

Σύστημα και πώς παίζει

Ο Σανιόλ γενικώς είναι υποστηρικτής των τριών στόπερ, με διάφορες παραλλαγές. Κυρίως χρησιμοποιεί το 3-5-2 με τον Κβαρατσχέλια σε ρόλο επιθετικού, αν και στο Euro μάλλον θα το μετατρέψει σε 5-3-2. Υπάρχουν φορές που επιλέγει το 3-4-3, ενώ σε λίγες περιπτώσεις είδαμε και συστήματα με τέσσερις πίσω. Όσον αφορά την τακτική προσέγγιση δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πώς θα παίξουν οι Γεωργιανοί: άμυνα, άμυνα και μόνο άμυνα, χτυπώντας στις αντεπιθέσεις.

(3-5-2): Μαμαρντασβίλι – Κβιρκβέλια, Κάσια, Ντβάλι – Κακαμπάτζε, Κιτεϊσβίλι, Τσακβετάτζε, Κοχορασβίλι, Σενγκέλια – Κβαρατσχέλια, Ζιβζιβάτζε.

Αποστολή

Νο. Όνομα Θέση Ομάδα
Γκιόργκι Λόρια Τ Ντιναμό Τιφλίδας
Γκιόργκι Μαμαντασβίλι Τ Βαλένθια
Λούκα Γκουγκεσασβίλι Τ Καραμπάχ
Γκουράμ Κάσια Α Σλόβαν Μπρατισλάβας
Οτάρ Κακαμπάτζε Α Κρακόβια
Σολομόν Κβιρκβέλια Α Αλ Ακντούντ
Λάσα Ντβάλι Α ΑΠΟΕΛ
Γεμάλ Ταμπίτζε Α Παναιτωλικός
Λούκα Λοκοσβίλι Α Κρεμονέζε
Γκιόργκι Γκοχολεϊσβίλι Α Σαχτάρ Ντόνετσκ
Γκιόργκι Γκβελεσιάνι Α Περσέπολις
Νίκα Κβεκβεσκίρι Μ Λεχ Πόζναν
Οτάρ Κιτεϊσβίλι Μ Στουρμ Γκρατς
Σάμπα Λομπζανίτζε Μ Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Ζούρικο Νταβιτασβίλι Μ Μπορντό
Γκιόργκι Τσακβετάτζε Μ Γουότφορντ
Λεβάν Σενγκέλια Μ Παναιτωλικός
Γκιόργκι Τσιταϊσβίλι Μ Ντιναμό Μπατούμι
Άνζορ Μεκβαμπισβίλι Μ Ουνιβερσιτατέα Κραϊόβα
Γκιόργκι Κοχορασβίλι Μ Λεβάντε
Σάντρο Αλτουνασβίλι Μ Βόλφσμπεργκερ
Γκάμπριελ Σιγκούα Μ Βασιλεία
Γκιόργκι Κβιλιτάια Ε ΑΠΟΕΛ
Κβίτσα Κβαρατσχέλια Ε Νάπολι
Μπούντου Ζιβζιβάτζε Ε Καρσλρούη
Γκεόργκες Μικαουτάτζε Ε Μετς

Αγώνες

18/6/2024 – 19:00

1η αγωνιστική

Τουρκία – Γεωργία
22/6/2024 – 16:00

2η αγωνιστική

Γεωργία – Τσεχία
26/6/2024 – 22:00

3η αγωνιστική

Γεωργία – Πορτογαλία
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

ΠΗΓΗ

You may also like