Αρχική » Αφιέρωμα Euro 2024 – Η ακτινόγραφια της Αγγλίας

Αφιέρωμα Euro 2024 – Η ακτινόγραφια της Αγγλίας

by admin

Τι περιμένουμε να δούμε από την Αγγλία στο Euro 2024; Αναλυτικά η ακτινογραφία των “Τριών λιονταριών”.

Η Αγγλία θα προσπαθήσει για ένα ακόμα καλοκαίρι, να «φέρει σπίτι» την κούπα του Euro. Ας δούμε στο Αφιέρωμα Euro 2024 την ακτινογραφία της Αγγλίας.

Αγγλία – Προγνωστικά Euro 2024

Η μεγάλη ποδοσφαιρομάνα Αγγλία συμμετέχει, σε τελική φάση Euro για ένατη φορά στις τελευταίες δέκα διοργανώσεις. Είναι πάντα μέσα στα φαβορί, με ένα από τα πιο ποιοτικά ρόστερ, αλλά στην πορεία κάτι στραβώνει.

Νικητής Διοργάνωσης Αγγλία σε απόδοση 5.00

Το 2020 ηττήθηκε στον τελικό του Γουέμπλεϊ από την Ιταλία, στη διαδικασία των πέναλτι. Φέτος οι μπουκ, τη θέλουν σαν το νούμερο ένα φαβορί  για την πρώτη θέση. Οι οπαδοί είναι έτοιμοι να γεμίσουν ξανά τους δρόμους, σε αυτή τη μεγάλη γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Με την ελπίδα να επιστρέψουν οι διεθνείς στους στο νησί με το πολυπόθητο τρόπαιο.

Πως προκρίθηκε στο Euro 2024

Σαν πρώτη από τον όμιλο Γ’ με έξι νίκες και δύο ήττες. Εξασφάλισαν μαθηματικά την πρώτη θέση δύο αγωνιστικές πριν το τέλος, επικρατώντας με σκορ 3-1 της Ιταλίας στο Γούεμπλεϊ.

Προπονητής

Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, 53 ετών, από το 2016 στον πάγκο της Αγγλίας. Ο πρώην μπακ της Εθνικής Αγγλίας (57 εμφανίσεις) ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 2008 στον πάγκο της Μίντλεσμπρο. Τρία χρόνια αργότερα ανέλαβε πόστο στην FA και το 2013 έγινε προπονητής της U21. Το 2016 ανέλαβε την μεγάλη ομάδα, στην οποία έχει πειραματιστεί με διάφορα σχήματα, προτιμώντας το 4-2-3-1.

Πρόγραμμα Euro 2024 – Αγγλία

Στην πρώτη αγωνιστική θα αντιμετωπίσει την Σερβία, που επιστρέφει σε τελική φάση για πρώτη φορά μετά το 2000. Τέσσερις μέρες αργότερα θα βρει απέναντί της τη Δανία, η οποία διψά να πάρει εκδίκηση για τον προηγούμενο ημιτελικό. Ενώ την τελευταία αγωνιστική θα συναντήσει την Σλοβενία, ελπίζοντας να είναι ήδη αδιάφορη με δύο νίκες.

↪️ Αγγλία: Σύνολο πόντων στον Όμιλο: Over 6.5 σε απόδοση 1.60

Διασταυρώσεις: Σε περίπτωση πρόκρισης σαν πρώτη, θα αντιμετωπίσει τον τρίτο από τους ομίλους Δ’, Ε’ ή ΣΤ’ στο Γκελσενκίρτσεν. Αν βγει δεύτερη, τότε θα παίξει στο Ντόρτμουντ με το νικητή του ομίλου Α’, που μάλλον θα είναι οι οικοδεσπότες Γερμανοί. Ενώ αν είναι στους καλύτερους τρίτους, θα αντιμετωπίσουν έναν εκ των νικητών των ομίλων Ε’ ή ΣΤ’, που πιθανότατα θα είναι Πορτογαλία ή Βέλγιο.

↪️ Σερβία – Αγγλία: Goal/goal & Over 2.5 σε απόδοση 2.25

Στο Euro

Μετρά εννέα συμμετοχές στα τελευταία δέκα Euro

1960 1976 1992 Όμιλοι 2008
1964 1980 Όμιλοι 1996 Στους «4» 2012 Στους «8»
1968 3η Θέση 1984 2000 Όμιλοι 2016 Στους «8»
1972 1988 Όμιλοι 2004 Στους «8» 2020 2η Θέση

 

 Συν και πλην 

+ Πιθανότατα το πιο πλήρες ρόστερ.

+ Παίκτες με παραστάσεις από τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα.

– Η πίεση του φαβορί.

– Αστέρες με μεγάλα εγώ.

Stats

  • Έχει βρει γκολ σε 11/12 τελευταία παιχνίδια, το μοναδικό που δεν σκόραρε ήταν το φιλικό με τη Βραζιλία.
  • Στα προκριματικά δέχθηκε μόλις τρία γκολ, με το ένα να είναι σε αδιάφορο παιχνίδι.

Αφιέρωμα Euro 2024 – Ρόστερ

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για το ρόστερ της Αγγλίας. Πρωτοκλασάτοι παίκτες σε κάθε γραμμή, οι περισσότεροι με πρωταγωνιστικό ρόλο σε ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό. Ο πονοκέφαλος του Σάουθγκεϊτ θα είναι ποιον να αφήσει εκτός. Κάτω από τα γκολπόστ θα δούμε λογικά τον Τζόρνταν Πίκφορντ της Έβερτον. Κάποιες από τις επιλογές για την άμυνα είναι οι Στόουνς, Μακγουάιερ, Τρίπιερ, Γουόκερ, Σο, Γκόμεζ και Άρνολντ. Τον τελευταίο, συχνά τον χρησιμοποιεί και στο κέντρο μαζί με τους Μπέλινγκχαμ και Ράις. Στο τρίτο μισό έχει στη διάθεσή του παίκτες όπως οι Κέιν, Γκρίλις, Φόντεν, Σάκα, Γουότκινς και Πάλμερ.

Απόντες: TBA

Ο ηγέτης και το «κλειδί»

Ο φορ της Μπάγερν Χάρι Κέιν, είναι ο αρχηγός της ομάδας. Μία μηχανή παραγωγής γκολ, που όμως αν του ζητηθεί μπορεί να κατέβει πιο χαμηλά και να δημιουργήσει παιχνίδι για τους παίκτες που συγκλίνουν από τα φτερά. Φέτος στη Μπουντεσλίγκα πετυχαίνει πάνω από 1.10 γκολ ανά 90 λεπτά.

Η Αγγλία έχει την ευλογία να μπορεί να χαρακτηρίσει πολλούς παίκτες «κλειδιά» για το παιχνίδι της. Παίκτες όπως ο Μπέλινγκχαμ, ο Φόντεν και ο Πάλμερ μπορούν να κάνουν σίγουρα τη διαφορά. Αλλά αυτός στον οποίο κυρίως βασίζονται δημιουργικά, είναι o Μπουκάγιο Σάκα. Ένας παίκτης που μπορεί να δημιουργήσει και να τελειώσει φάσεις με την ίδια ευκολία. Χαρακτηριστική είναι η συμμετοχή του σε 34 γκολ για την Άρσεναλ τη φετινή σεζόν.

Σύστημα και πως παίζει

Με τόσα εργαλεία στα χέρια του, ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ δοκίμασε αρκετά συστήματα τα τελευταία δύο χρόνια, όμως πάντα κατέληγε σε παραλλαγές του 4-3-3. Όταν η Αγγλία έχει την κατοχή, αυτό μετατρέπεται σε  4-2-3-1, με τον Ντέκλαν Ράις να μην απομακρύνεται πολύ από τη γραμμή της άμυνας. Λίγο μπροστά από εκείνον βλέπουμε έναν μέσο (συνήθως τον Κάλβιν Φίλιπς), που βοηθά στην άμυνα, αλλά ανεβαίνει και πιο ψηλά στο γήπεδο όταν το απαιτούν οι συνθήκες. Ο τρίτος μέσος είναι ο Τζουντ Μπέλιγχαμ ο οποίος ξεκινά τις επιθέσεις της ομάδας του και επιλέγει είτε να σπάσει τη μπάλα στα πλάγια, είτε να πατήσει περιοχή αν αυτό χρειαστεί.

(4-3-3): Πίκφορντ – Τρίπιερ, Μαγκουάριερ, Στόουνς, Γουόκερ – Μπέλινγκαμ, Ράις, Αλεξάντερ-Άρλοντ – Φόντεν, Σακά, Κέιν.

Αποστολή

ΤΒΑ

 

Αγώνες

 

16/06/2024 22:00 1η αγωνιστική Σερβία – Αγγλία
20/06/2024 16:00 2η αγωνιστική Δανία – Αγγλία
25/06/2024 22:00 3η αγωνιστική Αγγλία – Σλοβενία

 

 

ΠΗΓΗ

You may also like