Αρχική » Αφιέρωμα Euro 2024 – Η ακτινογραφία της Ουγγαρίας

Αφιέρωμα Euro 2024 – Η ακτινογραφία της Ουγγαρίας

by admin

Τι εστί Ουγγαρία; Όλα όσα θες να ξέρεις για την ομάδα του Σομποζλάι.

Μετά από την τρομερή πορεία της στα προκριματικά για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γερμανίας, η Ουγγαρία κατάφερε να πάρει την πρωτιά και να βρεθεί για πέμπτη φορά στην ιστορία της στην τελική φάση του θεσμού, έχοντας… βλέψεις για κάτι καλό σε έναν όμιλο ανταγωνιστικό, αλλά και ταυτόχρονα βατό για πρόκριση. Ας δούμε στο Αφιέρωμα Euro 2024 την ακτινογραφία της Ουγγαρίας.

To 2016 κατάφερε να φτάσει μέχρι τη νοκ άουτ φάση του EURO, ωστόσο στην επόμενη διοργάνωση αποκλείστηκε από τους ομίλους και πλέον ο στόχος είναι να φτάσει όσο ψηλότερα γίνεται στο θεσμό, καθώς πρέπει να ταξιδέψουμε πολλά χρόνια πριν για να βρούμε ευρωπαϊκό επίτευγμα των Ούγγρων.

Ουγγαρία να συγκεντρώσει over 3,5 βαθμούς στον όμιλό της σε απόδοση 2.15.

Πώς προκρίθηκε στο Euro

Η Ουγγαρία βρέθκε σε έναν αρκετά βατό όμιλο στα προκριματικά της διοργάνωσης, ωστόσο κατάφερε να επιβληθεί από την αρχή του και να τερματίσει αήττητη, συγκεντρώνοντας 18 βαθμούς. Στο πρόσφατο παιχνίδι της μάλιστα, επικράτησε με 3-1 επί του Μαυροβουνίο, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του φαβορί στο γκρουπ της.

Προπονητής

Μάρκο Ρόσι, 59 ετών, ανέλαβε τον πάγκο της Εθνικής Ουγγαρίας το 2018, έχοντας λάβει προπονητική εμπειρία από το πρωτάθλημα της χώρας. Ως ομοσπονδιακός τεχνικός των Ούγγρων μετράει σε 64 παιχνίδια 32 νίκες, 14 ισοπαλίες και 16 ήττες.

Πρόγραμμα

Η Ουγγαρία αγωνίζεται στο ματς που ανοίγει την «αυλαία» της δεύτερης ημέρας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (15/06, 16:00) κόντρα στην Ελβετία, σε μία καλή ευκαιρία να μπει με το «δεξί» και να… αναστατώσει από την αρχή τον όμιλο. Στις 19 Ιουνίου ακολουθεί το ματς με την «οικοδέσποινα» Γερμανία (19:00) και ο όμιλος ολοκληρώνεται με το παιχνίδι της απέναντι στη Σκωτία (23/06, 22:00), που ίσως κρίνει και την πρόκριση μία εκ των δυο στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ουγγαρία να σημειώσει over 4,5 γκολ σε απόδοση 2.40.

Διασταυρώσεις

Ο νικητής του πρώτου ομίλου θα διασταυρωθεί στη φάση των 16 με τον δεύτερο από τον τρίτο όμιλο, ενώ η αντίστοιχη ομάδα που θα τερματίσει δεύτερη στο πρώτο γκρουπ, θα αγωνιστεί κόντρα στον δεύτερο του δεύτερου γκρουπ και τέλος, ο τρίτος από τον πρώτο όμιλο, θα βρεθεί στο δρόμο του νικητή από τον δεύτερο όμιλο.

Ουγγαρία να αποκλειστεί στη φάση των 16 σε απόδοση 2.65.

Στο Euro

Έχει συμμετάσχει τέσσερις φορές στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και μάλιστα, το 1964 έλαβε την τρίτη θέση και το 1972 τερμάτισε τέταρτη. Στη συνέχεια, έφτασε 2016 για να πάνε τελική φάση οι Ούγγροι και μάλιστα εκεί προκρίθηκαν στη νοκ-άουτ φάση, εκεί που αποκλείστηκαν από το Βέλγιο με 4-0. Στην πρόσφατη διοργάνωση, αυτή του 2020 αποκλείστηκαν από τη φάση των ομίλων και πλέον… στοχεύουν ψηλότερα.

1960 1992
1964 3η θέση 1996
1968 2000
1972 4η θέση 2004
1976 2008
1980 2012
1984 2016 Φάση των 16
1988 2020 Φάση ομίλων

+ Συν και πλην –

+ Ο προπονητής παραμένει για 8η διαδοχική σεζόν στον πάγκο της ομάδας, κάτι που ενισχύει την ομογένεια και τη χημεία της.

+ Nεανικό σύνολο παικτών με πολύ επιθετικό ταλέντο

– Έλλειψη εικόνων και παραστάσεων από αρκετούς παίκτες σε κομβικές θέσεις.

Stats

  • Μετράει οκτώ παιχνίδια που δεν έχει ηττηθεί σε επίσημα και συνολικά μετράει 14 παιχνίδια χωρίς ήττα.
  • Το goal/goal έχει επιβεβαιωθεί στα πέντε από τα τελευταία οκτώ επίσημα παιχνίδια της.
  • Έχει σκοράρει τουλάχιστον ένα γκολ στα τελευταία 14 παιχνίδια της είτε φιλικά, είτε και επίσημα.

Αφιέρωμα Euro 2024 – Ρόστερ

Ο ηγέτης και το «κλειδί»

Με τον νεαρό αστέρα της Λίβερπουλ, Ντόμινικ Σζομποσλάι να βρίσκεται στις τάξεις των Ούγγρων, ο Μάρκο Ρόσι είναι έτοιμος για ακόμη μία… πρόκληση. Τα επίσης… μεγάλα ονόματα, αυτά των Γκουλάσι, Όρμπαν και Σάλαϊ θα βρίσκονται στη διάθεση της Ουγγαρίας.

Ο Ντόμινικ Σζομποσλάι αποτελεί το «golden boy» της Εθνικής Ουγγαρίας, καθώς με την παρουσία του στη Λίβερπουλ, αναμένεται να δώσει σημαντικές βοήθεις στην ομάδα του Μάρκο Ρόσι με το ταλέντο που διαθέτει.

Δεν υπάρχει κάποια… τρανταχτή απουσία στο ρόστερ των Ούγγρων.

Σύστημα και πώς παίζει

Η Ουγγαρία χρησιμοποεί κυρίως τριάδα στην άμυνά της και ανεβάζει τα μπακ της, με αποτέλεσμα τα εξτρέμ της να μετατρέπονται σε «εσωτερικοί». Είναι ομάδα που παίζει κυρίως… ορθολογικό ποδόσφαιρο χωρίς σκοπιμότητες και έχει τη δυνατότητα να πάρει αποτελέσματα χωρίς να… φοβάται τους αντιπάλους της. Με ομάδες που μπορούν να τρέξουν περισσότερο, σκοπεύει να εκμεταλλευτεί τις αντεπιθέσεις της, ωστόσο με ομάδες που έχει αρκετές ομοιότητες σε αξία ρόστερ, παρουσιάζεται αρκετά επιθετική.

Αποστολή

Νο. Όνομα Θέση Ομάδα
Πίτερ Γκουλάσι Τ Λειψία
Ντένες Ντιμπούς Τ Φερεντσβάρος
Πίτερ Ζαππάνο Τ Πάξι
Μπότοντ Μπάλογκ Α Πάρμα
Έντρε Μπότκα Α Φερεντσβάρος
Μάρτον Νταρντάι Α Χέρτα Βερολίνου
Ατίλα Φιόλα Α Φεχερβάρ
Μίλος Κέρκεζ Α Μπόρνμουθ
Άνταμ Λανγκ Α Ομόνοια Λευκωσίας
Γουίλι Όρμπαν Α Λειψία
Ζολτ Νάγκι Α Ακαδημία Πούσκας
Ατίλα Σαλάι A Χόφενχαϊμ
Λοΐκ Νεγκό A Χάβρη
Μπέντεγκουζ Μπόλα Μ Σερβέτ
Ντάνιελ Γκάζνταγκ Μ Φιλαδέλφεια
Κρίστοφερ Χόρβαθ Μ Κέτσκεμετι
Λάζλο Κλάινχαϊσλερ M Χάιντουκ Σπλιτ
Κάτα Μιχάλι Μ MTK Βουδαπέστης
Άνταμ Νάγκι Μ Σπέτσια
Άντρας Σέιφερ Μ Ουνιόν Βερολίνου
Ντόμινικ Σζομποσλάι Μ Λίβερπουλ
Κάλουμ Στάιλς Μ Μπάρνσλεϊ
Ρόλαντ Σάλαϊ Ε Φράιμπουργκ
Μαρτίν Άνταμ Ε Ουλσάν
Βαρνάβας Βάργκα Ε Φερεντσβάρος
Κέβιν Τσόμποτ Ε Ούιπεστ

Αγώνες

15/6/2024 – 16:00

 

1η αγωνιστική

Ουγγαρία – Ελβετία
19/6/2024 – 19:00

2η αγωνιστική

Γερμανία – Ουγγαρία
23/6/2024 – 22:00

3η αγωνιστική

Σκωτία – Ουγγαρία

ΠΗΓΗ

You may also like