Αρχική » Αφιέρωμα Euro 2024 – Η ακτινογραφία της Γερμανίας

Αφιέρωμα Euro 2024 – Η ακτινογραφία της Γερμανίας

by admin

Τι περιμένουμε να δούμε από τη Γερμανία στο Euro 2024; Αναλυτικά η ακτινογραφία της διοργανώτριας ομάδας.

Η οικοδέσποινα Γερμανία ετοιμάζεται για τη σπουδαία διοργάνωση, στην οποία θα διεκδικήσει το βαρύτιμο τρόπαιο, με τον Γιούλιαν Νάγκελσμαν να μην έχει στη διάθεσή του κάποια ηχηρά ονόματα του ρόστερ. Οι Γερμανοί μετρούν 12 συμμετοχές σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, αλλά και τρεις κατακτήσεις (1972, 1980, 1996), με πιο πρόσφατη επιτυχία τους τη συμμετοχή τους στα ημιτελικά του θεσμού το 2012. Ας δούμε στο Αφιέρωμα Euro 2024 την ακτινογραφία της Γερμανίας.

Τα «πάντσερ» έχουν συμμετάσχει σε κάθε διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος από το 1972 και ύστερα, ωστόσο φέτος είναι ίσως η μοναδική σεζόν που δεν αποτελούν ένα εκ των μεγαλύτερων φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Γερμανία να κερδίσει όλους τους αγώνες του ομίλου σε απόδοση 2.60.

Πώς προκρίθηκε στο Euro

Ως διοργανώτρια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, η Γερμανία προκρίθηκε χωρίς αγώνες, όπως είθισται άλλωστε σε τέτοιες περιπτώσεις για τις ομάδες που φιλοξενούν τον θεσμό.

Προπονητής

Γιούλιαν Νάγκελσμαν, 36 ετών, ανέλαβε το προηγούμενο καλοκαίρι την εθνική Γερμανίας στο Mundial του Κατάρ. Μετά από αρκετούς τραυματισμούς, «έκοψε» το ποδόσφαιρο στα 20 του χρόνια και έκτοτε ασχολείται με την προπονητική. Ξεκίνησε την προπονητική του σταδιοδρομία στις ακαδημίες της Χόφενχαϊμ (2016-2019), στην οποία ανέλαβε και χρέη πρώτου προπονητή των Ανδρών για ένα διάστημα, για να ακολουθήσει η μετακίνησή του στη Λειψία, με την οποία έφτασε στην πρώτη του σεζόν μέχρι τα ημιτελικά του Champions League. Από εκεί, μετακινήθηκε στο «τιμόνι» της Μπάγερν Μονάχου, με την οποία κατέκτησε ένα πρωτάθλημα και δυο Super Cup Γερμανίας.

Πρόγραμμα

Το παιχνίδι της Γερμανίας κόντρα στη Σκωτία θα είναι αυτό που θα ανοίξει την «αυλαία» του φετινού EURO (14/06, 22:00). Μετά, στη δεύτερη αγωνιστική, τα «πάντσερ» αντιμετωπίζουν την Ουγγαρία και ύστερα ακολουθεί το ματς με την Ελβετία. Όλα τα παιχνίδια κρύβουν… κινδύνους για τους Γερμανούς, καθώς όλες οι ομάδες του ομίλου έχουν μεγάλη δυναμική.

Γερμανία να φτάσει τελικό σε απόδοση 3.75.

Διασταυρώσεις

Εάν πάρει την πρωτιά θα συναντήσει τον δεύτερο του τρίτου ομίλου. Βγαίνοντας δεύτερη θα βρει απέναντί της τον δεύτερο από το δεύτερο γκρουπ, ενώ με πρόκριση ως τρίτη θα αντιμετωπίσει είτε τον νικητή του δεύτερου ομίλου, είτε του πέμπτου είτε και του έκτου αναλόγως με τα κριτήρια που θα υπάρχουν στις ισοβαθμίες.

 Γερμανία να αποκλειστεί στα ημιτελικά σε απόδοση 4.50.

Στο Euro

Έχει συμμετάσχει 13 φορές σε διοργάνωση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, εκ των οποίων τις τρεις το κατέκτησε (1972, 1980 ως Δυτική Γερμανία και 1996). Άλλες τρεις φορές βρέθηκε ως φιναλίστ σε τελικό (1976 ως Δυτική Γερμανία, 1996 και 2008), ενώ έχει προκριθεί μέχρι τα ημιτελικά ακόμη δυο φορές (1988 ως Δυτική Γερμανία και 2012).

1960 1992 2η θέση
1964 1996 Νικήτρια
1968 2000 Φάση ομίλων
1972 Νικήτρια 2004 Φάση ομίλων
1976 2η θέση 2008 2η θέση
1980 Νικήτρια 2012 Ημιτελικά
1984 Φάση ομίλων 2016 Ημιτελικά
1988 Ημιτελικά 2020 Φάση των 16

+ Συν και πλην –

+ Συν και πλην –

+ Είναι η διοργανώτρια χώρα και όλοι οι αγώνες της θα είναι σε περιβάλλον που γνωρίζει καλά.

+ Αρκετοί διεθνείς έχουν πραγματοποιήσει εξαιρετικές πορείες φέτος με τις ομάδες τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

+ Η ομοσπονδία εμπιστεύεται τον Νάγκελσμαν, έχοντας υπογράψει μέχρι το 2026.

– Έχει… τρανταχτές απουσίες, όπως είναι αυτές των Χούμελς, Γκορέτσκα, Βέρνερ και Γκνάμπρι.

Stats

  • Στα τελευταία επτά παιχνίδια της (όλα φιλικά), έχει σημειώσει τουλάχιστον δυο γκολ σε κάθε ματς.
  • Είχε μία νίκη, μία ισοπαλία και μία ήττα στον αποκλεισμό της από το Mundial του Κατάρ.
  • Έχει επιβεβαιωθεί το goal/goal στα οκτώ από τα τελευταία δέκα παιχνίδια της.

Αφιέρωμα Euro 2024 – Ρόστερ

Ο ηγέτης και το «κλειδί»

Παρά τις απουσίες του, το ρόστερ της Γερμανίας μπορεί να θεωρηθεί… αξιοζήλευτο για αρκετές ομάδες. Με αρκετούς νεαρούς παίκτες, πολύ ταλέντο και γρήγορα πόδια, το σύνολο του Νάγκελσμαν σκοπεύει να «χτυπήσει» τις αδυναμίες των αντιπάλων του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και να βγάλει αντίδραση για την αποτυχία του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Από το φετινό ρόστερ δεσπόζουν τα ονόματα των Νόιερ, Κίμιχ, Ρούντιγκερ, Σλότενμπεργκ, Κρόος, Γκουντογκάν, Μουσιάλα, Σανέ, Χάβερτς και Μίλερ.

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία παίκτες της ομάδας θα έχουν έναν ξεχωριστό ρόλο, σε μια διοργάνωση που πάντα έχει σημασία η εμπειρία στα κομβικά ματς. Παίκτες όπως οι Κρόος, Νόιερ, Γκουντογκάν, Κίμιχ και Μίλερ, θα πρέπει να βοηθήσουν τα «πάντσερ», ενώ παίκτες-κλειδιά θα είναι κι οι Μουσιάλα, Φίλκρουγκ, Σλότενμπεργκ και Σανέ.

Σύστημα και πώς παίζει

Από το Αφιέρωμα Euro 2024, δεν θα μπορούσε να λείπει και ο τρόπος που αγωνίζεται η Γερμανία, η οποία με τον Νάιγκελσμαν στο «τιμόνι» της παρουσιάζεται με ένα… κλασικό 4-2-3-1 και στην άμυνά της έχει μία τρομερή πίεση στην μπάλα της… σχολής Κλοπ. Οι Γερμανοί παρά το γεγονός πως δεν σκοράρουν τόσο τα τελευταία χρόνια, «χτίζουν» ένα μοντέρνο και σύγχρονο στυλ ποδοσφαίρου με αρκετά γκολ, κάτι που αναμένεται να τους… βγει τα επόμενα χρόνια. Με παίκτες «κλειδιά» όπως είναι οι Μουσιάλα, Σανέ, Βιρτς, Μπέιερ και Χάβερτζ, περιμένουμε πολλά γκολ από τα «πάντσερ» που θα βασιστούν στη μεσοεπιθετική τους γραμμή.

Αποστολή

Νο. Όνομα Θέση Ομάδα
Όλιβερ Μπάουμαν Τ Χόφενχαϊμ
Μανουέλ Νόιερ Τ Μπάγερν Μονάχου
Αλεξάντερ Νιούμπελ Τ Στουτγκάρδη
Μαρκ-Αντρέ Τερ Στέγκεν Τ Μπαρτσελόνα
Γουάλντεμαρ Άντον Α Στουτγκάρδη
Μπέντζαμιν Χένρικς Α Λειψία
Τζόσουα Κίμιχ Α Μπάγερν Μονάχου
Ρόμπιν Κοχ Α Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Μαξιμίλιαν Μίττελστατ Α Στουτγκάρδη
Ντέιβιντ Ράουμ Α Λειψία
Αντόνιο Ρούντιγκερ Α Ρεάλ Μαδρίτης
Νίκο Σλότενμπεργκ Μ Μπορούσια Ντόρτμουντ
Τζόναθαν Τακ Μ Μπάγερ Λεβερκούζεν
Ρόμπερτ Άντριχ Μ Μπάγερ Λεβερκούζεν
Κρις Φιούριχ Μ Στουτγκάρδη
Πασκάλ Γκρος Μ Μπράιτον
Ιλκάι Γκουντογκάν Μ Μπαρτσελόνα
Τόνι Κρόος Μ Ρεάλ Μαδρίτης
Τζαμάλ Μουσιάλα Μ Μπάγερν Μονάχου
Αλεξάνταρ Πάβλοβιτς Μ Μπάγερν Μονάχου
Λιρόι Σανέ Μ Μπάγερν Μονάχου
Φλόριαν Βιρτς Μ Μπάγερ Λεβερκούζεν
Ντενίζ Ουντάβ Ε Στουτγκάρδη
Μαξιμίλιαν Μπάιερ Ε Χόφενχαϊμ
Νίκλας Φίλκρουγκ Ε Μπορούσια Ντόρτμουντ
Κάι Χάβερτς Ε Άρσεναλ
Τόμας Μίλερ Ε Μπάγερν Μονάχου

Αγώνες

14/6/2024 – 22:00

1η αγωνιστική

Γερμανία – Σκωτία
19/6/2024 – 19:00

2η αγωνιστική

Γερμανία – Ουγγαρία
23/6/2024 – 22:00

3η αγωνιστική

Γερμανία – Ελβετία

ΠΗΓΗ

You may also like