Αρχική » Αφιέρωμα Euro 2024 – Η ακτινογραφία της Αυστρίας

Αφιέρωμα Euro 2024 – Η ακτινογραφία της Αυστρίας

by admin

Τι περιμένουμε να δούμε από την Αυστρία στο Euro 2024; Η ακτινογραφία της ομάδας του Ραλφ Ράγκνικ.

Οι Αυστριακοί το καλοκαίρι στη γειτονική Γερμανία, θα επιδιώξουν την πρώτη τους μεγάλη διεθνή επιτυχία. Ας δούμε στο Αφιέρωμα Euro 2024 την ακτινογραφία της Αυστρίας.

 Αυστρία – Προγνωστικά Euro 2024

Η Αυστρία θα ταξιδέψει στη γειτονική Γερμανία, με στόχο την πρώτη μεγάλη διεθνή επιτυχία. Με το «νονό του γκέγκενπρες» Ραλφ Ράνγκνικ οι προσδοκίες των υποστηρικτών τους έχουν εκτοξευτεί, για να κάνουν τη μεγαλύτερη τους πορεία σε Euro.

Αυστρία Συνολικά Γκολ στη Διοργάνωση: Over 3.5

Αυτή είναι η τρίτη της συνεχομένη πρόκριση, από τις τέσσερεις συνολικά. Αν και είχε έξι παρουσίες σε Mundial, τη παρθενική της εμφάνιση σε Euro την έκανε το 2008.

Πως προκρίθηκε στο Euro 2024

Σαν δεύτερη από τον όμιλο ΣΤ’ με έξι νίκες, μία ήττα και μία ισοπαλία. Κατοχύρωσαν την δεύτερη θέση στην προτελευταία αγωνιστική, με νίκη 0-1 στο Αζερμπαϊτζάν. Ενώ στην τελευταία αγωνιστική μπορούσε να βγει έως και πρώτη.

Προπονητής

Ραλφ Ράνγκνικ, 65 ετών, από το 2022 στον πάγκο της Αυστρίας. Γνωστός και ως «νονό του γκέγκενπρες», ασχολείται με την προπονητική από τα 25 του. Πέρασε από μεγάλους συλλόγους παίζοντας ελκυστικό επιθετικό ποδόσφαιρο με πίεση ψηλά. Τον έχουμε δει σε πάγκους Γερμανικών συλλόγων όπως τη Στουτγάρδη, τη Σάλκε και τη Λειψία. Ενώ πριν αναλάβει την εθνική Αυστρίας, κάθισε για πέντε μήνες στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το σύστημα που προτιμά είναι το 4-4-2.

Πρόγραμμα Euro 2024 – Αυστρία

Ξεκινά απέναντι στο μεγάλο φαβορί του ομίλου, τη Γαλλία. Τη δεύτερη αγωνιστική θα αντιμετωπίσει την Πολωνία, σε ένα παιχνίδι που οφείλει να κερδίσει. Την τελευταία αγωνιστική θα αντιμετωπίσει τους Ολλανδούς, στο παιχνίδι που λογικά θα κρίνει την τελική κατάταξη.

↪️Πολωνία – Αυστρία: Φιλοξενούμενος Γκολ: Over 1.5

Διασταυρώσεις: Σε περίπτωση πρόκρισης σαν πρώτη, θα αντιμετωπίσει στην Λειψία τον δεύτερο από τον όμιλο ΣΤ’ που θα είναι πιθανότατα η Πορτογαλία ή η Τουρκία. Αν βγει δεύτερη, τότε θα παίξει στο Ντίσελντορφ με τον δεύτερο του ομίλου Ε’, που μάλλον θα είναι η Ουκρανία. Ενώ αν είναι στους καλύτερους τρίτους, θα αντιμετωπίσουν έναν εκ των νικητών των ομίλων B’ , Γ’ και Ε’. Νικητής του Β’ λογικά θα είναι η Ισπανία ή η Ιταλία, του Γ’ η Αγγλία και του Ε’ το Βέλγιο.

↪️ Να τερματίσουν στους πρώτους 3: Γαλλία & Ολλανδία & Αυστρία σε απόδοση 1.85

Στο Euro

Η Αυστρία έκανε το ντεμπούτο της στο Euro 2008

1960 1976 1992 2008 Όμιλοι
1964 1980 1996 2012
1968 1984 2000 2016 Όμιλοι
1972 1988 2004 2020 Στους «16»

 

 Συν και πλην 

+ Δεμένο και ομοιογενές σύνολο.

+ Πολύπειρος προπονητής.

– Απουσία μεγάλων αστέρων.

– Έλλειψή εμπειρίας από νοκ-άουτ παιχνίδια.

Stats

  • Βρήκε σκορ και στα τελευταία 15 παιχνίδια.
  • Έχει μόλις μία ήττα στα τελευταία 15 παιχνίδια, 2-3 από το Βέλγιο.

Αφιέρωμα Euro 2024 – Ρόστερ

Οι περισσότεροι παίκτες της Εθνικής αγωνίζονται στη Μπουντεσλίγκα. Κάτω από τα δοκάρια ο Αλεξάντερ Σλάγκερ της Σάλτσμπουργκ. Στο κέντρο της άμυνας υπάρχει ο Μαξιμίλιαν Βέμπερ (Γκλάντμπαχ), Ντέιβιντ Αλάμπα (Ρεαλ Μαδρίτης), ο Κέβιν Ντάνσο (Λανς), αριστερά ο Φιλίπ Μουένε (Μάιντς) και δεξιά o Στέφαν Πος (Μίλαν). Στο κέντρο ο Νίκολας Σάιβαλντ (Λειψία) και Ξάβερ Σλάγκερ (Λειψία), με τους Μάρσελ Ζάμπιτσερ (Ντόρτμουντ) και Κόνραντ Λάιμερ (Μπάγερν Μονάχου) αριστερά και δεξιά τους αντίστοιχα. Στην κορυφή της επίθεσης συνυπάρχουν οι Μάρκο Αρναούτοβιτς (Ίντερ) και Μίχαελ Γκρεγκόριτς (Φράιμπουργκ).

Απόντες: TBA

Ο ηγέτης και το «κλειδί»

Ο Μάρκο Αρναούτοβιτς, είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Αυστρίας με 36 γκολ. Ηγετική φυσιογνωμία, που μετρά 111 εμφανίσεις με το εθνόσημο στα 35 του. Προέρχεται από ένα μεγάλο τραυματισμό, αυτό θέτει υπό αμφισβήτηση το πόσο θα μπορέσει να βοηθήσει στο Euro. Είναι όμως δεδομένο πως για την Αυστρία είναι πολύ σημαντική η παρουσία και η αύρα του.

Ο παίκτης «κλειδί» προέρχεται φυσικά από την ταλαντούχα μεσαία γραμμή των Αυστριακών. Η δημιουργία όλου του επιθετικού παιχνιδιού, ξεκινά από τα πόδια του Σλάγκερ. Ο μέσος της Λειψίας είναι εξαιρετικός με την μπάλα στα πόδια, αλλά και σημαντικό εργαλείο στο γκέγκενπρες του Ράνγκνικ.

Σύστημα και πως παίζει

Ο Ραλφ Ράνγκνικ παίζει 3-5-2, 4-3-3 όμως γενικά προτιμά το 4-4-2. Με το συγκεκριμένο σχηματισμό μπορεί η ομάδα του να πιέζει σε όλο το γήπεδο, να κλέβει ψηλά και να αιφνιδιάζει την αντίπαλη άμυνα. Έχει στη διάθεση του τέσσερις μέσους που μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυτό το είδος παιχνιδιού. Αν οι Αρναούτοβιτς, Ξάβερ Σλάγκερ και Αλάμπα είναι σε καλή κατάσταση, τότε από το πόδια τους θα μεταφέρεται η μπάλα μέχρι την αντίπαλη περιοχή.

(4-4-2): Α. Σλάγκερ – Μουένε, Βέμπερ, Ντάνσο, Πος – Ζάμπιτσερ, Σάιβαλντ, Ξ. Σλάγκερ, Λάιμερ – Αρναούτοβιτς, Γκρέγκοριτς

Απόντες: TBA

Αποστολή

ΤΒΑ

 

Αγώνες

 

17/06/2024 22:00 1η αγωνιστική Αυστρία – Γαλλία
21/06/2024 19:00 2η αγωνιστική Πολωνία – Αυστρία
25/06/2024 19:00 3η αγωνιστική Ολλανδία – Αυστρία

 

 

ΠΗΓΗ

You may also like