Αρχική » Αθηναίου στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6: «Περιμένω διαφορετικό Παναθηναϊκό στον δεύτερο τελικό»

Αθηναίου στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6: «Περιμένω διαφορετικό Παναθηναϊκό στον δεύτερο τελικό»

by admin

Την αντίδραση του Παναθηναϊκού περιμένει ο Γιάννης Αθηναίου στον δεύτερο τελικό της Stoiximan Basket League, όπως δήλωσε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6. Ο βετεράνος γκαρντ, που έχει αγωνιστεί και στους δύο «αιώνιους» μίλησε για τις ιδιαιτερότητες των φετινών τελικών, την Εθνική ομάδα, αλλά και το μέλλον του.

Αναλυτικά, ο Γιάννης Αθηναίου μίλησε για:

-την κόπωση των ομάδων: «Είναι εξουθενωτικό να γίνονται οι τελικοί ανά δύο μέρες. Το καλό είναι ότι δεν προλαβαίνεις να μείνεις στο άσχημο αποτέλεσμα, αλλά από την άλλη η κούραση επηρεάζει και τους δύο. Εξαρτάται πόσο μακριά θα φτάσει η σειρά. Σε κάθε περίπτωση αν πάει μακριά θα πρέπει να ανοίξουν και οι δύο ομάδες το ροτέισον για να υπάρχει φρεσκάδα. Δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι αυτό, βέβαια, γιατί οι προπονητές πάνε σε ένα συγκεκριμένο ροτέισον στα μεγάλα ματς, αλλά σίγουρα η επιβάρυνση είναι μεγάλη για τις ομάδες που έφτασαν τόσο μακριά και στην Ευρωλίγκα. Ειδικά η καταπόνηση συγκεκριμένων παικτών είναι αρκετά μεγάλη».

-την εικόνα του πρώτου τελικού: «Έχω την εντύπωση πως ο Παναθηναϊκός μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκας και τον τραυματισμό του Φαλ ίσως χαλάρωσε συνολικά. Όταν πετυχαίνεις έναν τόσο μεγάλο στόχο είναι λογικό να αδειάζεις, μετά πρέπει να μαζέψεις και πάλι την ενέργειά σου για έναν άλλο μεγάλο στόχο. Το λάθος που θεωρώ πως έκανε ο Παναθηναϊκός ήταν στο κομμάτι της πνευματικής ετοιμότητας, μπήκε πιο νωθρά και αυτό δεν δικαιολογείται σε έναν τελικό. Ο Ολυμπιακός μετά το αποτέλεσμα στο Βερολίνο, χωρίς το πλεονέκτημα έδρας και τον Φαλ μπήκε πιο συγκεντρωμένος και αποφασισμένος».

-το αν προλαβαίνουν να αλλάξουν πράγματα οι προπονητές: «Δεν προλαβαίνουν να αλλάξουν κάτι οι προπονητές μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες. Κάνεις ένα χαλάρωμα και λίγο βίντεο. Πιστεύω πως ο Παναθηναϊκός θα είναι πνευματικά πιο έτοιμος και συγκεντρωμένος, θα δούμε διαφορετικό πρόσωπο. Περιμένω ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι, ο Αταμάν είναι ένας προπονητής που ξέρει να ενεργοποιεί την ομάδα του. Ξέρει καλά την ομάδα του και καταλαβαίνει πότε είναι πνευματικό το πρόβλημα. Στο μπασκετικό κομμάτι ο Παναθηναϊκός έδειξε πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση μόλις πριν δύο εβδομάδες, στο Final 4».

-το μέλλον του: «Σίγουρα θα παίξω και του χρόνου. Ακόμη δεν έχω κάτι δεδομένο. Περιμένω ό,τι καλύτερο, κάτι που θα με κάνει χαρούμενο. Για 1-2 χρόνια δεν ήμουν χαρούμενος και αυτό που βρήκα πέρσι μου έδωσε χαρά για το άθλημα. Περνάω πάρα πολλή ώρα είτε παίζοντας είτε παρακολουθώντας, είναι κάτι που με γεμίζει αφάνταστα. Ο Πανερυθραϊκός είναι ένας πολύ υγιής οργανισμός, έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια με τον κόουτς Χουχουλή και λειτουργούν στα πρότυπα ομάδας Α1. Είναι ένα σωματείο που αξίζει τον σεβασμό και εγώ πήρα εκεί τον σεβασμό που ήθελα».

-τη συνεργασία του με τον Σαμοντούροφ στον Πανερυθραϊκό: «Είναι ένα ταπεινό παιδί, χαμηλών τόνων. Έχει σπάνιο ταλέντο, καταλαβαίνεις πως παίζει σαν έμπειρος παίκτης με εικόνες από το υψηλότερο επίπεδο. Μόνο το να βρίσκεσαι ανάμεσα σε τέτοιους παίκτες τον Παναθηναϊκό σε βοηθά, αν είσαι έξυπνος. Παρόλο που είναι ακόμη παιδί, είναι πολύ ώριμος για την ηλικία του και έχει όλα τα στοιχεία για να παίξει μπάσκετ. Χρειάζεται πάρα πολλή δουλειά, τη στήριξη θα την έχει και όλα είναι στο χέρι του. Τι απαιτήσεις έχει ο ίδιος από τον εαυτό του για να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο που μπορεί. Μπορεί να είναι και το ΝΒΑ».

-την Εθνική ομάδα: «Ο Σπανούλης είναι ένας προπονητής που μπορεί να εμπνεύσει, είναι ο κατάλληλος για να φτιάξει αυτό το οικοδόμημα και να γίνει μια νέα αρχή. Το πιο σημαντικό είναι να θέσουν όλοι τους εαυτούς τους στη διάθεση της Εθνικής ομάδας, ώστε να γίνει η καλύτερη επιλογή. Σίγουρα δεν είναι εύκολο μέσα σε λίγες μέρες να προετοιμάσεις την ομάδα με παίκτες που έρχονται με διαφορετική καταπόνηση, αλλά όταν στην άκρη του πάγκου υπάρχει μια τόσο μεγάλη προσωπικότητα όπως ο Βασίλης, το πρώτο και το πιο σημαντικό είναι να παίξεις για την Ελλάδα και για τον προπονητή σου».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΠΗΓΗ

You may also like