Αρχική » Αγγελόπουλος: «Μας είχε προταθεί ο Ράιτ – Ο Πλάθα μας ζητούσε επί τέσσερις μήνες να φύγει ο Καμπενγκέλε»

Αγγελόπουλος: «Μας είχε προταθεί ο Ράιτ – Ο Πλάθα μας ζητούσε επί τέσσερις μήνες να φύγει ο Καμπενγκέλε»

by admin

Στη συνεργασία του Ζοάν Πλάθα με την ΑΕΚ και στην κόντρα του Ισπανού με τον Φιόντου Καμπενγκέλε αναφέρθηκε ο Μάκης Αγγελόπουλος στο πρώτο μέρος της συνέντευξής του στο κανάλι της Betsson.

Ο ισχυρός άνδρας των «κιτρινόμαυρων» ανέφερε πως ο Πλάθα πίεζε την «Ένωση» να αποχωρήσει ο Καναδός, ενώ αποκάλυψε πως στην ΑΕΚ είχαν προτείνει τον νυν σέντερ του Ολυμπιακού, Μόουζες Ράιτ, για αντικαταστάτη του.

«Μας είχαν προτείνει ένα παίκτη που ήταν στην Κίνα. Τον Ράιτ που είναι τώρα στον Ολυμπιακό. Ήταν να πάει τότε σε μια ομάδα στην Τουρκία. Μας είπαν, αν θέλετε μπορεί να έρθει κατευθείαν στην ΑΕΚ για αντικαταστάτης του Καμπενγκέλε», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Αγγελόπουλος.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Αγγελόπουλου για Πλάθα, Καμπενγκέλε και Ράιτ:

«Είχα μία συζήτηση με τον προπονητή στην αρχή της σεζόν. Μου είπε να κάνω υπομονή και μπορεί να χάσουμε αρκετά παιχνίδια στην αρχή μέχρι να μάθουν οι παίκτες, αλλά μόλις εμπεδώσουν οι αθλητές αυτό που θέλουμε, την άνοιξη θα είμαστε σε καλό δρόμο.

Εκεί έκανα μία συμφωνία μαζί του, ωραία, να το δεχτούμε, να δεχτούμε κάποιες ήττες. Αλλά στην Ευρώπη, επειδή τα παιχνίδια είναι λίγα, να παίξουμε ό,τι χρειάζεται, για να κερδίσουμε, κάποιες διαφορετικές άμυνες. Το είχε αποδεχθεί. Ήταν δύσκολη η διαχείριση της καθημερινότητας με τον Πλάθα. Πολύ καλός προπονητής, δύσκολος άνθρωπος. Αρκετές φορές είχε κάποιες εμμονές.

Μία από αυτές ήταν οι δύο ψηλοί. Μετά το παιχνίδι με το Λαύριο (στην πρεμιέρα της σεζόν), μου ζήτησε να φύγουν οι δύο ψηλοί παίκτες από την ομάδα. Μου είπε ‘αν δεν γίνεται να φύγουν και οι δύο, να φύγει οπωσδήποτε ο Καμπενγκέλε’. Εκεί είχαμε μία πρώτη διαφωνία, του είπαμε ότι τον πιστεύουμε και θέλουμε να περιμένουμε. Είχαμε μία δυσκολία εκεί, μας πίεζε.

Κάθε Δευτέρα ήταν ο εφιάλτης μου, με έπαιρνε τηλέφωνο και έλεγε ‘Πρόεδρε γιατί είναι ακόμα εδώ ο Καμπενγκέλε’. Κάποια στιγμή του είπαμε εντάξει, θα δούμε την αγορά, αν υπάρχει κάποιος ψηλός. Αντικειμενικά δεν το πολυθέλαμε. Ο Γιώργος (σ.σ Χήνας) βγήκε στην αγορά να δει τι υπάρχει για να ηρεμήσει ο προπονητής. Πραγματικά δεν υπήρχε κάτι αξιόλογο.

Δυστυχώς, κάθε εβδομάδα, η μόνιμη επωδός ήταν γιατί δεν φεύγει ο Καμπενγκέλε. Αποκορύφωμα ήταν όταν είχαμε κερδίσει τον ΠΑΟΚ, όπου ο Καμπενγκέλε ήταν ο MVP και τα social της ΑΕΚ είχαν προβάλλει τον παίκτη, είχε πάρει έξαλλος και έλεγε ‘γιατί προβάλλετε τον παίκτη και το κάνεις επίτηδες για να μην φύγει’. Είχαμε μία έντονη συζήτηση για τον Καμπενγκέλε και προσπαθούσαμε να το διαχειριστούμε αυτό, μέρα με τη μέρα, βδομάδα-βδομάδα, μήνα-μήνα.

Κάποια στιγμή προσπαθήσαμε να κάνουμε μία συνάντηση μεταξύ τους. Τελευταία στιγμή ακύρωσε το ραντεβού. Κάποια στιγμή ήρθε ο Γιώργος Χήνας και μου είπε ότι είναι αφόρητη η πίεση του προπονητή.

Μου είπε ότι υπάρχει πρόταση από ομάδα Ευρωλίγκας, τον Ερυθρό Αστέρα, μας προσφέρουν ένα buy out 100.000 ευρώ για τον Καμπενγκέλε. Μου είπε ‘δεν συμφωνώ, αλλά μήπως να το σκεφτούμε αφού δεν τον θέλει ο προπονητής’.

Του είπα ότι δεν το πολυβλέπω και ρώτησα ποια είναι η εναλλακτική. Μου λέει ότι μας έχουν προτείνει ένα παίκτη που ήταν στην Κίνα. Τον Ράιτ που τώρα είναι στον Ολυμπιακό, να έρθει κατευθείαν.

Το σκεφτήκαμε 1-2 μέρες και αποφασίσαμε ότι δεν θέλουμε να φύγει ο Καμπενγκέλε. Αυτό ήταν το τελικό ξέσπασμα του προπονητή. Ήταν στα κάγκελα επειδή έμεινε ο παίκτης. Καταλαβαίνετε ότι και ο παίκτης είχε την συναισθηματική νοημοσύνη να ξέρει ποιος τον θέλει και ποιος όχι. Είχε αρχίσει να έχει συμπεριφορά με τάσεις φυγής.

Μέχρι που μπήκε ένα δίλημμα και είπαν και ο ένας και ο άλλος ‘η αυτός ή εγώ’. Σε αυτό το δίλημμα, δεν είναι καλό να πάρεις το μέρος του παίκτη γιατί δημιουργείς κακό προηγούμενο στα αποδυτήρια.

Αφού είχε φτάσει ο κόμπος στο χτένι, έφυγε ο Καμπενγκέλε. Αν με ρωτάει κανείς τι θα έκανα πάλι, δεν ξέρω να απαντήσω. Ήταν μία πραγματικά δύσκολη διαχείριση επειδή είχαμε έναν προπονητή που επί 4 μήνες πίεζε καθημερινά να φύγει ο Καμπενγκέλε και κάναμε ό,τι μπορούσαμε να τον κρατήσουμε, όσο περισσότερο μπορούσαμε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΠΗΓΗ

You may also like