Αρχική » Αγγελόπουλος: «Είχα πρόταση για την ΑΕΚ πριν τρία χρόνια, δεν με ενδιαφέρει να πάρω χρήματα»

Αγγελόπουλος: «Είχα πρόταση για την ΑΕΚ πριν τρία χρόνια, δεν με ενδιαφέρει να πάρω χρήματα»

by admin

Αναλυτικά όσα αναφέρει:
Για το αν ψάχνει… συμπαίκτη στην ΚΑΕ: «Προσπάθειες πάντα γίνονται και μιλάμε με ανθρώπους, πρέπει πάντα να ξέρεις με ποιον μπορείς να συνεργαστείς, τι μπορεί να προσφέρει και ποια είναι η προστιθέμενη αξία που μπορεί να φέρει. Πριν τρία χρόνια θυμάμαι ότι είχε έρθει ένα fund και μου είχε κάνει μία πρόταση να αγοράσει τις μετοχές σε δύο δόσεις, πέντε εκατ. για το 51% και για το υπόλοιπο κομμάτι 2.5 εκατ. σε βάθος τριετίας. Εμένα δε με ενδιαφέρει να πάρω χρήματα, αν έχετε διάθεση να βάλετε χρήματα να μεγαλώσετε την ομάδα και μέσα από τη διαδικασία να δούμε πώς θα πάρετε την πλειοψηφία κτλ. Δεν ήταν αυτή η πρόθεση, δεν προχώρησε, επανήλθαν με βελτιωμένη πρόταση αλλά πλέον είμαστε καλύτερα οικονομικά και δεν το συζήτησα γιατί και η προσέγγιση δεν ήταν αυτή που θα ήθελα για την ΑΕΚ.

Και αυτό με είχε απασχολήσει γιατί εγώ θα αποχωρήσω από την ΑΕΚ, η έξοδος είναι δεδομένη για όλους κάποια στιγμή από μία επένδυση και με έχει απασχολήσει να βρεθεί ο ΑΕΚτζής με τη δική μου τρέλα, λίγο δύσκολο… Κάποιος που έχει την οικονομική δυνατότητα να επενδύσει αυτά τα χρήματα που έχω επενδύσει εγώ, δύσκολο… Όταν θα έρθει η κατάλληλη στιγμή θα το δούμε αυτό, εγώ δεν μπήκα στην ΑΕΚ για να κερδίσω, δεν έχω οικονομικό κίνητρο. Στη δεκαετία του ‘80 διάβαζα τα πέτρινα χρόνια του ποδοσφαίρου και το όνειρο που έκανα ήταν πότε θα πάρει την ΑΕΚ ο Λάτσης και ο Ωνάσης να κάνουμε τις μεταγραφές που θέλουμε. Μεγάλωσα με αυτήν την αγωνία για την ΑΕΚ και κάποια στιγμή λέω αφού έχεις τη δυνατότητα αυτό που ονειρευόσουν γιατί δεν το κάνεις τώρα που μπορείς σε ένα τμήμα που υποφέρει. Και κάπως έτσι ξεκίνησα το ‘15 στην πρώτη αύξηση του κεφαλαίου με τις πρώτες 280 χιλ. και φτάσαμε αισίως στα 21.500.000. Κάποια στιγμή, αφού ολοκληρώσω ό,τι έχω οραματιστεί για την ΑΕΚ, αφού γίνουν και όλες οι επενδύσεις στο γήπεδο, μετά νομίζω λίγα θα έχω να προσφέρω».

Για τον ελληνικό κορμό: «Ο ελληνικός κορμός για να γίνει πρέπει να υπάρχουν οι Έλληνες. Από ό,τι βλέπουμε ανακυκλώνονται από τη μία στην άλλη, από όσους δεν πάνε στην EuroLeague. Δε βλέπουμε κάτι φρέσκο, είναι στις προθέσεις μας φέτος για 2-3 παιδιά που είναι σε καλή ηλικία και μπορεί να είναι μία βάση μαζί με τους 5-6 που έχουμε τώρα. Νομίζω στα πλάνα είναι αυτό αλλά οι επιλογές είναι περιορισμένες».

Για τον στόχο της ομάδας: «Ό,τι και να πούμε είμαστε σε έναν χώρο όπου δεν μπορείς να εγγυηθείς το αποτέλεσμα, την ποιότητα και τη σταθερότητα. Επειδή εγώ βάζω το συναίσθημα πάνω από την επιχειρηματικότητα, ο στόχος είναι η ΑΕΚ να διεκδικεί τίτλους. Η ΑΕΚ έχει ξεπεράσει το επίπεδο να κερδίσουμε 3-4 παιχνίδια και η χρονιά να θεωρείται πετυχημένη. Στο μυαλό μου η ΑΕΚ πρέπει να παλεύει στο μέτρο του δυνατού για τους τίτλους που συμμετέχει. Είναι δύσκολο να φύγει αυτό από τη νοοτροπία μου, πολλοί με πίεζαν “ασ’το ρε πρόεδρε”, να μαζευτούμε λίγο με χαμηλότερο μπάτζετ. Δυστυχώς το συναίσθημα με καταπίνει κάθε χρόνο».

Για ποιον λόγο φεύγει ο Χήνας: «Συμφωνώ πως είναι στολίδι και εργατικός, εδώ μου δίνεται και αφορμή να πούμε λίγο για τον κόσμο. Μία πολύ μικρή ομάδα, μιλάω για το μόνιμο προσωπικό. Πέτυχε πάρα πολλά πράγματα αυτά τα τελευταία 9 χρόνια. Αυτή η πολύ μικρή ομάδα διοργάνωσε δύο διοργανώσεις, οργάνωσε την εταιρία, το μπάτζετ, συμμετείχε στη δημιουργία της ταινίας, ασχολείται με το real estate στο γήπεδο, με μία πολύ μικρή ομάδα έκανε σχεδόν τα πάντα. Ο Γιώργος ήταν από τους πλέον κομβικούς σε αυτό το κομμάτι επειδή είναι εργασιομανής, βρισκόταν στο γήπεδο 12 ώρες, έκανε πράγματα πέραν από τις δικές του αρμοδιότητες γιατί του αρέσει να κάνει πολλά. Το θεωρώ δημιούργημα της ΑΕΚ και δικό μου, το πρώτο και τελευταίο τηλεφώνημα της μέρας. Υπάρχει κόπωση μετά από τόσα χρόνια, πρέπει να δει να κάνει και κάτι άλλο στη ζωή του, έχει αποκτήσει τεράστια εμπειρία. Ήταν περιουσία της ΑΕΚ και απ’ τα στηρίγματά μου όπως ο Γιώργος Νικολάου. Έκαναν πάρα πολλά πράγματα ταυτόχρονα, πολυτάλαντες ικανότητες. Ο Γιώργος ήταν ένας από αυτούς. Το πρόσημο της συνεργασίας μας ήταν μόνο θετικό, το συζητήσαμε και χθες για το μέλλον του και νομίζω ότι κάποια στιγμή θα είμαστε μαζί πάλι».

Για τον Νικολάου: «Άμα διώξουμε και τον Νικολάου καλύτερα να το κλείσουμε, ο Γιώργος ζει για την ΑΕΚ. Θα πλήρωνε για να είναι στην ΑΕΚ, είναι ειδική περίπτωση ανθρώπου, δεν κάνει μόνο το Media. Έχει ασχοληθεί από την παραγωγή της ταινίας μέχρι τις διοργανώσεις, το γήπεδο. Στην αρχή ήταν υπέυθυνος για τις ακαδημίες. Είναι αυτό που λέμε “ζω και αναπνέω για την ΑΕΚ”. Η ΑΕΚ είναι αυτοσκοπός και άνθρωποι που ζουν και αναπνέουν για εκείνη είναι δυσεύρετοι. Έχουμε δει πολλές φορές παράγοντες που δραστηριοποιούνται για λίγο καιρό, κάνουν αντιπολίτευση. Ξέρω πολλούς που θέλουν να μην πηγαίνει καλά η ΑΕΚ για να επιβεβαιωθούν και να δικαιωθούν. Δυστυχώς δεν υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να είναι αφοσιωμένοι 100% όπως ο Γιώργος και είναι δυσεύρετοι».

Για το αν θα μείνει ο Κουζμίνσκας: «Όπως είπα, οι περισσότεροι για να μην πω όλοι, παίκτες από τους οποίους είχαμε (μιλάω για τους ξένους), θέλω να μείνουν. Με τον Κουζμίνσκας είχα και προσωπική συνάντηση. Είναι ενδιαφέρον χαρακτήρας, μου αρέσει. Η πρόθεσή μου, θα τον ήθελα στην ομάδα αλλά όπως ξέρετε εμάς το μοντέλο είναι προπονητοκεντρικό και όχι προεδρικοκεντρικό. Η εισήγηση η δική μου μπορεί να είναι θετική αλλά οι αποφάσεις είναι του προπονητή που ξέρει τη χημεία. Αυτό θα το ρωτήσουμε στον προπονητή».

Για τον ρόλο του Ντράγκαν Σάκοτα: «Νομίζω ότι δε θα το αναλύσουμε τώρα αυτό το θέμα γιατί θα υπάρξει συνέντευξη Τύπου για τον Ντράγκαν, οπότε να μην του στερήσουμε την πρωτοκαθεδρία της είδησης, να μην πω πράγματα που θα ακουστούν σύντομα. Προφανώς θα έχει έναν ρόλο γενικότερο στο στήσιμο, κουβαλάει μεγάλη εμπειρία ως προπονητής. Έκλεισε 50 χρόνια πρώτος προπονητής, το απόλυτο ρεκόρ».

Για την πιο λάθος απόφαση που έχει πάρει: «Θα το δούμε από το επιχειρηματικό ή το αγωνιστικό κομμάτι. Σίγουρα η απόφαση εν μέσω κορονοϊού να ανεβάσουμε το μπάτζετ με μηδενικά έσοδα. Εκείνη τη χρονιά κάλυψα το 82% του μπάτζετ. Εισιτήρια, χορηγοί κτλ ήταν το 18%. Ίσως εκείνη η απόφαση με σκοπό να διεκδικήσουμε δύο τίτλους, το ευρωπαϊκό και το διηπειρωτικό. Πάλι το συναίσθημα λειτούργησε. Ίσως να ήταν λάθος γιατί είχαμε και κάποιες υποχρεώσεις, ήρθε και η διοργάνωση των αγώνων που χρηματοδοτήσαμε χωρίς κόσμο και έσοδα. Επιχειρηματικά ήταν μια απόφαση σε μία στιγμή παγκόσμιας κρίσης, που έπρεπε να λειτουργήσω λιγότερο συναισθηματικά. Ίσως και η περσινή απόφαση με την αλλαγή μοντέλου και τον Πλάθα. Όλα θα κριθούν στο τέλος γιατί πολλές από τις αποφάσεις μπορεί να μην είναι αρεστές αλλά εγώ λειτουργώ με τη λογική του ιστορικού του μέλλοντος. Όταν κάποιος δει αυτά που κάναμε πως θα τα κρίνει και ότι μπορεί βραχυπρόθεσμα να χτυπάει εμένα οικονομικα, δε με απασχολεί. Αν νιώσω ότι μετά από 10 χρόνια κάποιος θα πει ότι είναι σωστή απόφαση, τότε δε με σταματάει τίποτα και το προχωράω μη σκεπτόμενος τη βραχυπρόθεσμη ζημιά».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΠΗΓΗ

You may also like