Αρχική » Άρης-Παναθηναϊκός: Ισοφάριση ή πρόκριση στους τελικούς;

Άρης-Παναθηναϊκός: Ισοφάριση ή πρόκριση στους τελικούς;

by admin

Δύο μέρες μετά το πρώτο ματς, ο Άρης φιλοξενεί αυτή τη φορά τον Παναθηναϊκό AKTOR στο «Αλεξάνδρειο» (16:45, ΕΡΤ3, sport-fm.gr, bwinΣΠΟΡ FM 94,6) για το δεύτερο παιχνίδι της μεταξύ τους σειράς.

Οι «πράσινοι» κατάφεραν να επικρατήσουν 89-71 με μεγάλη άνεση στο ματς του ΟΑΚΑ, το οποίο αποτέλεσε γι’ αυτούς και φιέστα για το έβδομο «αστέρι», με το αντίστοιχο λάβαρο να ανεβαίνει στην οροφή του γηπέδου μέσα σε πανηγυρικό κλίμα από τους 18 χιλιάδες που έδωσαν το «παρών». Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν επιθυμεί, πλέον, να κάνει το «διπλό» στη Θεσσαλονίκη και να πάρει την πρόκριση για τους τελικούς με τον Ολυμπιακό, χωρίς να μπλέξει σε… περιπέτειες ή να ξοδέψει παραπάνω ενέργεια.

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν κατάφερε να φανεί καθόλου ανταγωνιστική στο πρώτο παιχνίδι. Πέρα από μερικά λεπτά στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν η αδράνεια των «πρασίνων» επέτρεψε στον Άρη να μειώσει, το σύνολο του Γιάννη Καστρίτη δεν έβαλε δύσκολα στον Παναθηναϊκό ΑΚΤΟR, σε αντίθεση με τα προηγούμενα μεταξύ τους παιχνίδια. Πλέον, οι «κίτρινοι» φιλοδοξούν να ισοφαρίσουν τη σειρά και να βάλουν πίεση στο «τριφύλλι», αλλιώς θα ολοκληρώσουν τη φετινή τους (επιτυχημένη) σεζόν.

Όσον αφορά τα αγωνιστικά, για τον Παναθηναϊκό αμφίβολος είναι ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, που έπαιξε ελάχιστα στο πρώτο ματς λόγω ενοχλήσεων στη γάμπα. Αν ο Ισπανός δεν αγωνιστεί, λογικά θα είναι αυτός ο 7ος ξένος που θα κοπεί από το ρόστερ, αλλιώς ο Εργκίν Αταμάν θα πρέπει να διαλέξει κάποιον άλλο (στο πρώτο ματς έμεινε εκτός ο Βιλντόσα).

Από πλευράς του Άρη, τα προβλήματα αφορούν τους Ρόνι Χάρελ (οστικό οίδημα) και Ίσμαελ Σανόγκο (τράβηγμα στον δικέφαλο). Ο πρώτος θα απουσιάσει, ενώ η συμμετοχή του δεύτερου θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

Τη διαιτητική τριάδα του αγώνα θα αποτελέσουν οι Πιτσίλκας-Αγραφιώτης-Μηλαπίδης.

Οι αριθμοί των αγώνων τους:

Α’ Εθνική (από το 1963-64): Παναθηναϊκός AKTOR – Άρης Midea 96-45
Stoiximan Basket League (από το 1992-93): Παναθηναϊκός AKTOR – Άρης Midea 68-13
Stoiximan Basket League Playoffs: Παναθηναϊκός AKTOR – Άρης Midea 14-2

Τα ραντεβού τους στα playoffs:

2006: Παναθηναϊκός AKTOR-Άρης Midea 3-0 (Ημιτελικά)
2009: Παναθηναϊκός AKTOR-Άρης Midea 3-0 (Ημιτελικά)
2012: Παναθηναϊκός AKTOR-Άρης Midea 2-0 (Προημιτελικά)
2016: Παναθηναϊκός AKTOR-Άρης Midea 3-2 (Ημιτελικά)
2022: Παναθηναϊκός AKTOR-Άρης Midea 2-0 (Προημιτελικά)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΠΗΓΗ

You may also like