Ο τρίτος γύρος των προκριματικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος συνεχίζεται κι ο Ευάνθης Γκόγκουλης ψάχνει για προγνωστικά σνούκερ με υψηλές αποδόσεις.
Προγνωστικά σνούκερ: Το κίνητρο του Φορντ
Όπως κάθε χρόνο, οι εκπλήξεις από τα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος δεν έλειψαν ούτε φέτος. Ο Τζακ Λισάουσκι, θαμώνας του top 16 τα προηγούμενα χρόνια, είπε ήδη «αντίο» (ο εξαιρετικός Ζακ Σούρετι τον νίκησε χθες με 10-8) και αναρωτιόμαστε ποιος άλλος μπορεί να πάρει σειρά. Πάμε να δούμε τα σημερινά προγνωστικά σνούκερ.
Γνώμη μας είναι πως δύσκολα θα την πατήσει ο Τομ Φορντ. Τουλάχιστον σ’ αυτόν τον γύρο. Ο Ρος Μιούιρ, τον οποίο αντιμετωπίζει σήμερα (12:00 και 21:00) είναι καλός, μεθοδικός παίκτης, αλλά έχει δείξει ότι δεν μπορεί να κοντράρει επιθετικούς αντιπάλους υψηλού επιπέδου. Και ο 41χρονος άσος από το Λέστερ είναι τέτοιος.
Δεν πραγματοποίησε σπουδαία σεζόν ο Φορντ, αν και κατέκτησε στη διάρκειά της τον πρώτο του ranking τίτλο (έστω κι αν αυτός ήταν το Shoot-Out). Η επιτυχία του είχε συμπέσει χρονικά με τον θάνατο του επί χρόνια φίλου και χορηγού του, Μπράιαν Τοντ, ο οποίος ήταν και μία από τις χαρακτηριστικές μορφές θεατών στο Crucible. Καθόταν πάντοτε στην μπροστινή σειρά και δεξιά όπως βλέπουμε στο Table 2, ανεξάρτητα αν έπαιζε εκεί ο φίλος του ή όχι.
Τότε ο Φορντ του είχε αφιερώσει το τρόπαιο, τώρα που θα λείπει από το «Θέατρο των Ονείρων» θα θέλει να είναι παρών. Για σήμερα εμείς θα ποντάρουμε στη νίκη του με χάντικαπ 4,5 frames (έως και 10-5) που δίνει 2.30 στη VistaBet.
Φαβορί για over και… ξενύχτι
Ένα ματς που αρχίζουν σήμερα και θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για να τελειώσει αργά είναι αυτό ανάμεσα στον Μάρτιν Ο’Ντόνελ και τον Τζόρνταν Μπράουν.
Δυο παίκτες της «τρίτης ταχύτητας» του σιρκουί, μια και έχουν κάνει ζημιές σε top ονόματα και να επιδείξουν καλές πορείες σε τουρνουά (ο Μπράουν έχει κατακτήσει και τίτλο). Υστερούν, ωστόσο, σε κλάση έναντι των πραγματικά μεγάλων παικτών.
Εδώ οι εταιρίες δίνουν ως φαβορί τον Ο’Ντόνελ, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει καλύτερη σεζόν, αλλά μάλλον δεν είναι τόσο ταλαντούχος όσο ο αντίπαλός του. Από την άλλη, όμως, ο Μπράουν δεν πείθει να τον στηρίξεις, παρότι νίκησε αρκετά εύκολα τον Φαράχ Ατζάιμπ στον 2ο γύρο (10-6).
Θα επιλέξουμε το over 16,5 frames με ένα σεβαστό ποσό στην απόδοση 1.72 της VistaBet. Ο σκληρός matchplayer Ο’Ντόνελ δεν θα παρατήσει το ματς ούτε αν βρεθεί σε κακή μέρα και το ίδιο ισχύει και για τον Βορειοϊρλανδό.
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σνούκερ (προκριματικά) – 13/04/2025 12:00
Φορντ – Μιούιρ
1 (-4,5)
2,30
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σνούκερ (προκριματικά) – 13/04/2025 12:00
Ο’Ντόνελ – Μπράουν
Over 16,5 frames
1,72