Ένας από τους κορυφαίους τελικούς στην ιστορία του Champions League πόλο γυναικών στο Παπαστράτειο, με τη Σαντ Αντρέου να κάνει μυθική ανατροπή στα τελευταία λεπτά κόντρα στην πανίσχυρη και 7 φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης, Σαμπαντέλ, επιστρέφοντας από το 6-8 και παίρνοντας τελικά τη νίκη με 9-8 για το πρώτο τρόπαιό της στη διοργάνωση, στη δεύτερη συμμετοχή της σε Final Four!
Η Σαμπαντέλ, παρότι πιο έμπειρη και έχοντας προβάδισμα 2 γκολ στο τελευταίο τρίλεπτο, έπαθε ολικό μπλακ άουτ και υπέστη μια οδυνηρή ήττα με buzzer beater, χάνοντας την ευκαιρία να ισοφαρίσει σε Champions League την ιταλική Οριτζόντε Κατάνια.
Το ματς:
Εκρηκτικό ξεκίνημα από τη Σαμπαντέλ, με τη Φαν Ντε Κραατς να σημειώνει τα τρία πρώτα τέρματα και να δίνει προβάδισμα 3-0 στην ομάδα του Πάλμα. Στη συνέχεια η Σαντ Αντρέου αντέδρασε, κατάφερε να μειώσει σε 3-2, ενώ είχε και την ευκαιρία να ισοφαρίσει στα τελευταία δευτερόλεπτα του πρώτου οκταλέπτου, αλλά η Κέστελι, απομάκρυνε πάνω στη γραμμή το σουτ της Κρεσπί.
Μάλιστα, αφού πρώτα αποσόβησε την ισοφάριση, η Κέστελι έκανε το 4-2 για τη Σαμπαντέλ στις αρχές της δεύτερης περιόδου, με την Ορτίθ να επαναφέρει και πάλι τη διαφορά στα τρία γκολ (5-2). Η Σαντ Αντρέου κατάφερε να μειώσει στην παραπάνω με την Ορτίθ, για το 5-3 του ημιχρόνου.
Η ίδια παίκτρια έκανε το 5-4 στο 6:46 της τρίτης περιόδου, ωστόσο η Σαμπαντέλ με υπέροχα γκολ των Φαν Ντε Κραατς και Ορτίθ ανέβασε τη διαφορά και πάλι στο +3 (7-4). H Σαντ Αντρέου όχι μόνο δεν τα παράτησε, αλλά μείωσε σε 7-6 και έτσι το τελευταίο οκτάλεπτο του τελικού ήταν θρίλερ!
Η Σαμπαντέλ προηγήθηκε με 8-6 με την Κέστελι και κρατούσε το συγκεκριμένο προβάδισμα 2:53 πριν το φινάλε, όταν η Σαντ Αντρέου άρχισε την αντεπίθεσή της. Η Ρουίθ έκανε το 8-7 και 1:58 πριν το τέλος η Άντον πέτυχε το πρώτο της γκολ στον τελικό για το 8-8. Η Φαν Ντε Κραατς σημάδεψε το δοκάρι στα 40 δευτερόλεπτα, με τον Αθνάρ να καλεί τάιμ άουτ για να σχεδιάσει την τελευταία επίθεση της Σαντ Αντρέου. Παρότι έγινε προσωρινά λάθος, η Άντον πήρε την μπάλα από την κορυφή, έκανε το 9-8 και χάρισε το τρόπαιο στην ομάδα της.
Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-1, 2-3, 1-3.
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.