«Ασημένια» η Εθνική πόλο κορασίδων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχασε 14-19 από την Ισπανία στον τελικό της διοργάνωσης την Πέμπτη κι έχασε την ευκαιρία να βρεθεί στην κορυφή του βάθρου της διοργάνωσης, έχοντας πέντε νίκες σε έξι αναμετρήσεις κι ον αήττητο μέχρι το ματς με τις Ιβηρισσες, φτάνοντας τα τρία μετάλλια στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία.
Ήταν ένας τελικός με πλούσιο θέαμα και πολλά γκολ, με την Εθνική να βρίσκεται κοντά στο σκορ (7-6) μέχρι τα μέσα της δεύτερης περιόδου, αλλά στη συνέχεια αντιμετώπισε προβλήματα σε άμυνα κι επίθεση.
Έτσι, οι Ισπανίδες εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των διεθνών μας σε εκείνο το διάστημα κι έφτασαν στο 17-10 στο τελευταίο πεντάλεπτο.
Για την Εθνική, πρώτη σκόρερ ήταν η αρχηγός Ραφαέλα Σαλταμανίκα με 5 γκολ, όσα πέτυχε κι η Χουράδο Τρίας για τις Ισπανίδες.
ΕΛΛΑΔΑ (Αργύρης Θεοδωρόπουλος): Λουπάκη, Κουτσαντά, Ελμισιάν 1, Σταυρίδου 1, Σπανδωνίδου, Καπετοπούλου 2, Καραγιάννη 4, Λαμπάτου, Παπαδοπούλου, Μπιτσάκου 1, Λαμπροπούλου, Σαλταμανίκα 5, Πασβάντη, Δασκαλάκη
Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ουγγαρία, η οποία επιβλήθηκε της Ιταλίας με 12-11 στον “μικρό” τελικό.
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.